kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Karnemizi Nasıl Öğrenebiliriz? Karnemi Nasıl Görebilirim?

Karnemizi Nasıl Öğrenebiliriz? Karnemi Nasıl Görebilirim? Karne Nedir? Ne Demek? Karnemi Görmek İstiyorum, Ne Yapmalıyım? Çocuğumun Karnesini Nasıl Görebilirim?

A+
A-

2020 yılına yeni nesil Koronavirüs salgını (KOVİD-19) damgasını vurdu. Virüs tehdidi nedeniyle eğitime ara verildi. Uzaktan eğitim uygulamasına geçildi. İzolasyon süreci ve online eğitim ile eğitim döneminin sonuna gelindi. Okullar kapanmasıyla öğrencilerin karneleri de ortaya çıktı. Bir dönem boyunca ortaya koydukları performans, girdikleri sınavların sonuçları ve hazırladıkları ödevlerin neticesinde başarıları belli oldu. Milyonlarca öğrencinin karnesi hazırlandı ve elektronik ortama konuldu. Peki KOVİD-19 salgını nedeniyle basılmayıp elektronik ortamda erişime açılan karnelere nasıl ulaşılır? Karnemizi nasıl öğrenebiliriz? Karnemi nasıl görebilirim?

Karne Nedir? Ne Demek?

Fransızca kökenli olan bu kelimeyi duymayan, bilmeyen yoktur. Öğrencilik hayatında en önemli belge olan karnenin ne olduğu merak edilir. Öğrencinin eğitim dönemi ve eğitim yılı sonunda aldığı başarı sonuçlarının bulunduğu belgeye karne denir. Sorumlu olduğu dersler kapsamında girilen sınav sonuçları, hazırladığı ödevlet ve gösterdiği performansa bağlı olarak ortaya çıkan notlar karnede yer alır. Bu sayede öğrencinin ilgili dönem veya yılda ne kadar başarılı olduğu ortaya çıkar. Öğrencinin eğitim hayatı boyunca aldığı karneler, elde ettiği sonuçlar mezuniyet notunu belirler.

Karnemizi Nasıl Öğrenebiliriz? Karnemi Nasıl Görebilirim?

Türkiye’de KOVİD-19 nedeniyle eğitim hayatı uzaktan tamamlandı. Okula gitmenin, sınavların, tenefüslerin, oyunların heyecanı unutuldu. Ancak unutulmayan tek şey karne heyecanı oldu. Milyonlarca kişi karnelerini öğrenmek, karne notlarını görmek için heyecanlandı.

Öğrenciler karnelerini internet üzerinden, online sorgulama yaparak görebiliyor. Bunun için e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine girmek yeterli oluyor. Öğrenciler e-Okul üzerinden karne notlarını görüntüleyebilmek için bu sorgulamayı nasıl yapacaklarını araştırmaya başladı. Öncelikle öğrencilerin ve velilerin e-Okul sistemine girmeleri gerekmektedir. Daha sonra öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarasını girerek sisteme giriş yapılmalıdır. Sisteme girdikten sonra ‘Not Bilgileri’ kategorisine girilmelidir. Açılan sayfada karne notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM SAYFAMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ!

Yorumlar

  1. Murat Avatar Murat dedi ki:

    Karnemi görmek istiyorum

  2. Muhammet Emin Avatar Muhammet Emin dedi ki:

    Yayılmasın