kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bakıcı Maaşları ve Ücretleri Ne Kadar?

Bakıcı Maaşları ve Ücretleri Ne Kadar? Bakıcı Nedir? Kimdir? Yabancı Bakıcı Maaşları Ne Kadar? Dadı, Hasta Bakım, Bakıcı Maaşları ve Gelirleri Ne Kadar?

A+
A-

Bakıcı maaşları ve ücretleri ne kadar sorusuna cevap arıyorsanız bu yazımız tam da sizin için. Sizlere fikir verebilmek amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınıza takılan diğer soruların cevabını da bulabilirsiniz.

Türkiye’de iş hayatına katılımın artması, insanların akrabalarından uzak yaşaması, yeni tip Koronavirüs salgını, sağlık koşulları gibi etmenler nedeniyle günümüzde bakıcılara olan ilgi ve rağbet artmıştır. Çalışan anne-babalar çocuklarının bakımı, yalnız kalmaması için bakıcılar aramakta veya kreş gibi bakım evlerine yönelmektedir. Ayrıca yaşlı insanlar, sağlık sorunu olan insanlar, bakıma ihtiyaç duyan kimseler için bakıcılara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle bakıcılık sektörü her geçen gün büyümektedir ve pek çok kişi bu konuda iş aramaktadır. Ancak buradaki en önemli konu bakıcıların gelirleri, ücretleridir. Bakıcıların ne kadar maaş, ücret aldığı merak edilmektedir. Peki bakıcı nedir? Kimdir? Bakıcı ne iş yapar? Bakıcı ücretleri, maaşları ne kadar? Türk bakıcı maaşları, Filipinli, Kazak, Azeri, Arap bakıcı maaşları ne kadar?

Çocuk ve Bebek Bakıcı Ücretleri 

Bakıcı Nedir? Kimdir?

Türk Dil Kurumuna göre bakıcı, bakma görevi olan kişidir. Genellikle çocuklar, yaşlılar ve hastalarla ilgilenirler. Yeme içme, barınma, eğitim, para karşılığında görev yaparlar. Günümüzde kamuda ve özel sektörde bakım ile görevlendirilen binlerce kişi çalışmaktadır. Bu kişiler kurumlarda, firmalarda, okullarda, hastanelerde, bakım evlerinde çalışabilir. Ayrıca vatandaşların evlerine giderek tüm gün ya da belirli saatler için de görev yapabilirler.

Bakıcı Ne İş Yapar?

  • Bakıcılar gözetmen ve dadı olarak anılabilir.
  • Vardiyalı, nöbetleşerek ya da tam gün çalışabilirler.
  • Farklı yaş gruplarına hizmet edebilirler.
  • Çocuklar, sağlık sorunu olanlar, yaşlılar ve bakıma muhtaç kimselerle ilgilenebilirler.
  • Bakımevlerinde çalışabilirler.
  • Hastanelerde çalışabilirler.
  • Evlere giderek çalışabilirler.
  • Serbest olarak çalışabilirler.
  • Müşterilerin istekleri doğrultusunda hareket ederler.
  • Güven ilişkisine ve meslek onuruna uygun davranırlar.
  • Hastalara bakabilirler.
  • İlaç, yemek, duş, temizlik takibi yaparlar.
  • Bir arkadaş olurlar.
  • Gerektiğinde ailelere haber verirler.
  • Baktıkları kişilerin isteklerine uygun hareket ederler.

Bakıcı Maaşları ve Ücretleri Ne Kadar?

Türkiye’de Türk ve yabancı uyruklu binlerce bakıcı bulunmaktadır. Bu kişiler serbest olarak çalışabildiği gibi şirketler ve kurumlar bünyesinde de çalışabilmektedir. Genel olarak bakıcıların aylık gelirleri asgari ücret 8 bin 506 TL civarındadır.

Türk bakıcılar tam gün, yarım gün, birkaç saat ya da yatılı olarak hizmet vermektedir. Genellikle en düşük ücret politikası asgari ücrettir. Bu kapsamda çocuk, yaşlı, hasta bakan bakıcılara en düşük 8 bin 506 TL civarında ödeme yapılır. Özel eğitim veren, özel bakım yapan, yoğun çalışan bakıcıların gelirleri ise aylık 9-11 bin TL arasında değişmektedir. Yani bakıcılar aylık 10-12 bin TL arasında maaş elde edebilir.

Etlik Şehir Hastanesi İş İlanları

Yabancı Bakıcı Maaşları Ne Kadar?

Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu kişilerin çalışma izni olmadığı için genellikle serbest olarak bakıcılık hizmeti vermektedir. Bu kişiler çocuk, genç, hasta, yaşlı bakımı yapmaktadır. Saatlik ya da aylık ücret almaktadır. Örneğin bir hastaya bakmak için aylık 9 bin TL ile sözleşen bir bakıcı bu sözleşmeyi birden fazla hasta için yapabilir. Böylece ayda 10-15 bin TL’ye kadar kazanabilir. Türkiye’de Kazak, Kırgız, Azeri, Arap, Afgan, Filipinli, Ukraynalı pek çok bakıcı bulunmaktadır.

Bakıcı kaç saat çalışır?

Bakıcının çalışma saatleri ihtiyaçlarınıza göre belirlenecek bir konudur. Günde 8 – 8 saat çalışacak bir bakıcı da bulabilirsiniz, 2 – 3 saat ya da geceleri de kalacak birini de

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.