kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Radyoterapi Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Radyoterapi teknikeri maaşları ne kadar olacak, radyoterapi teknikerliğinin görevleri nelerdir, radyoterapi teknikeri nasıl olunur, radyoterapi teknikeri nedir, çalışma şartları nasıldır, özel sektör radyoterapi teknikeri maaşları ne kadar oldu gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Radyoterapi teknikeri maaşları ne kadar, görevleri, çalışma şartları ve daha birçok konuya değindiğimiz bu yazımızda sizlere en iyi bilgileri sunmaya çalışıyoruz. Sağlık alanındaki mesleklere yönelimlerinde fazla olmasıyla birlikte radyoterapi teknikerliği de dikkat çeken meslekler arasında yer almaktadır.

Mesleklerin maaşlarını, görevlerini, çalışma şartlarını anlattığımız yazı dizilerimize devam ediyoruz. Sizlere fikir vermesi amacıyla hazırladığımız bu yazıda ise radyoterapi teknikeri maaşları ve görevleri, çalışma şartları gibi konulara değineceğiz.

Radyoterapi Teknikeri Maaşları 2023 Ne Kadar?

RADYOTERAPİ TEKNİKERLİĞİ NEDİR? RADYOTERAPİ TEKNİKERİNİN GÖREVLERİ

Sağlık teknikeri olarak görev yapmak, meslek sahibi olmak isteyen bireyler öncelikle şunu bilmelidir ki sağlık teknikerliği bir destek personel olma işidir. Bu bağlamda radyoterapi teknikerliği de bu alanda uzman hekimlerin yardımcı elemanı olarak çalışılan bir meslektir.

Radyoterapi teknikeri nedir daha iyi anlayabilmek adına görevlerine bakmak yerinde olacaktır:

a) Sorumluluğu altındaki cihazları kullanıma hazır hale getirmek, arızaları en kısa sürede sorumlu kişiye bildirmek.

b) Tedavi sarf malzemelerini tedaviden önce hazır bulundurmak.

c) Radyasyon onkolojisi uzmanının belirlediği tedaviyi, sağlık fizikçisinin belirlediği ölçü ve hesaplara göre uygulamak.

ç) Radyasyon onkolojisi uzmanı ve sağlık fizikçisi tarafından belirlenen fokalize blok dökümü ve diğer mould uygulamaları ile bolus, termoplastik maske ve aparatlarını uygulamaya hazır hale getirmek ve uygulamada görev almak.

d) Radyasyon onkolojisi uzmanı ve sağlık fizikçisi ile birlikte simülasyon işlemlerine katılmak ve cihazları kullanmak.

e) Tedavi alanlarının simülasyon ve port filmlerinin çekimi ile ilgili iş ve işlemlerini yapmak.

f) Radyoterapi sırasında hastayı izlemek, beklenmeyen bir durum veya komplikasyon gelişmesi halinde ilgili tabip ve sağlık fizikçisine haber vermek.

g) İmhası gereken radyoaktif atık malzemenin bertaraf edilmesine nezaret etmek ve çevreye zararlı olmasını önlemek için gereken tedbirlerin alınmasında görev almak.

ğ) Radyasyon güvenliği ve kalite-kontrol biriminde görev almak. Radyasyon güvenliği açısından gerekli tedbirleri almak.

h) Tehlike anında radyasyon güvenliği kurulunca hazırlanmış olan acil durum planını uygulamak.

NASIL RADYOTERAPİ TEKNİKERİ OLUNUR?

Sağlık alanında veya başka alanda fark etmeksizin adayların tekniker olabilmesi için 2 yıllık bir önlisans programı bitirmesi gerekmektedir. Tabi ki her 2 yıllık önlisans programı ile istenilen her teknikerlik yapılamamaktadır. Radyoterapi teknikeri olmak için de belli bölüm şartı aranmaktadır. Bu bölümler şunlardır:

Radyoterapi

RADYOTERAPİ TEKNİKERİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? RADYOTERAPİ TEKNİKERİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Radyoterapi teknikeri de farklı açılardan benzer zorluklara sahip bir meslek koludur. Kapalı ve karanlık ortamlarda çalışan radyoterapi teknikerleri sürekli X ışınına maruz kalabilmektedir ve bu zaten mesleği başlı başlına zorlayıcı kılmaktadır. Bunun dışında çalışılan hastaların durumu da mesleğin zorluğu üzerine eklenebilmektedir.

Kamuda çalışan personellerin çalışma saatleri genel haliyle haftada 40 saattir fakat radyoterapi teknikerliğinde bu rakam radyoloji alanında çalışıldığı için aşağı yukarı bu kadardır çünkü bu durum özellikle bu alanda 35 saat olarak yönetmelik ile sabitlenmiştir.

RADYOTERAPİ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADAR?

Bu tabloda genel olarak sağlık alanında çalışan teknikerlerin ocak ayında aldıkları zamdan sonra maaşları görülmektedir. Yeni başlayacak radyoterapi teknikerleri de bu zamdan sonra 17-19 bin TL civarında bir maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL bir oynama olabilmektedir.

 

ÖZEL SEKTÖR RADYOTERAPİ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADARDIR?

Özel sektörde maaş konusu kurumdan kuruma oldukça farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılan zam sonrası radyoterapi teknikeri maaşlarının özel sektörde  ortalama olarak 13-15 bin TL arasında olacağını söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi bu ortalama genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler daha fazla maaş verebilmektedir.

Radyoterapi stajı kaç gün?

Radyoterapi programının öğrencilerinin bir adet zorunlu stajı vardır ve 20 iş günüdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.