kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kırmızı Işıkta Geçme Cezası 2019 Ne Kadar?

A+
A-

Kırmızı Işık Cezası Ne Kadar?

Ocak 2019 başında trafik cezaları inanılmaz şekilde arttı. Yapılan yeni düzenlemelerle yeni ceza türleri eklendiği gibi mevcut cezalarda artışa gidildi.  Trafikte en fazla uygulanan idari para cezası olarak kırmızı ışık ihlali, hız sınırı ihlali ve araç muayne eksikliği gelmektedir.

 Kırmızı ışık cezası 2019 yılı için 291 TL olarak belirlendi. Aynı yıl içersinde 3 defa kırımızı ışık ihlali yapılması durumunda 45 gün süreyle ehliyetinize el konulduğu gibi 15 ceza puanı da ehliyetinize işleniyor. Trafik cezaları 15 gün içerisinde ödendiği takdirde %30 indirimli olarak tahsil ediliyor.

Kırmızı Işık Cezası Nereye Ödenir?

Trafik cezası tahsilatı vergi daireleri, PTT ofisleri, internet vergi dairesi üzerinde yatırılabilmektedir. Yatırılmayan trafik cezası için amme alacaklarına uygulanan gecikme faizi uygulanır. Tahsil edilemeyen kırmızı ışık cezası zamanışımına 10 yıllık sürenin sonunda uğrar. Ancak maliye zamanaşımına uğramaması için genellikle hukuki takip yoluyla süreyi kesmektedir.

Zamanaşımı süresinin dolmasını beklemek trafik cezasından kurtulmak açısından mantıklı bir eylem değildir. Bunun yerine ortalama 3-4 yıla bir çıkan yapılandırmalardan faydalanmak daha makul olacaktır.

Kırmızı Işık Cezasına Nereye İtiraz Edilir?

Yalnızca kırmızı ışık cezası için değil tüm trafik cezaları için geçerli kural mutlaka itiraz edilmesi gerekmektedir. Hiç bir başvuru ücreti alınmadığı gibi hiç bir yargılama gideri de taraflara yüklenmemektedir. İtiraz dilekçesi ve itiraz makamı konusunda detayları daha önce yazdığımız altta yer alan makaleden eriip okuyabilirsiniz.

 Trafik cezasına nasıl itiraz edilir.

Hangi cezaya itiraz ettiğinizi belirten bir dilekçeyle cezanın kesildiği yer sulh ceza mahkemesine başvurmanız ve neden iptalini istediğinizi detaylıca anlatmanız yeterlidir. Kapsamlı bir dava olmadığı ve dava miktarı düşük olduğu için fazlaca avukat tutmanızı gerektirecek bir dava değildir.

Kırmızı Işık Cezası Kaç Günde Tebliğ Edilir?

Genellikle 15 gün içerisinde tebligat ikametgah adresinize ulaşacaktır. İnternet üzerinden veya e devletten yapılan kontrol genellikle güncel sonuç vermemektedir. Yani internette trafik cezası görünmüyor ceza yememişiz demek doğru bir çıkarım olmayacaktır.

Trafik cezası tebligatı nadiren gecikmektedir ve gecikme nedeniyle dava açıldığı takdirde de trafik cezası iptal edilebilmektedir. Kırmızı ışık kontrolü yapılan bölgelere uyarıcı levha konulmaması, konulan levhanın görülebilir ve okunabilir olmaması en fazla iptal kararı verilme sebepleridir. GÜNDEM

Merak ettiklerinizi forum üzerinde tartışabilirsiniz.

Yorumlar

  1. bahtsız Avatar bahtsız dedi ki:

    sarı ışıkta geçip ceza yedim itiraza ne yazmam gerek?

  2. bahtsız Avatar bahtsız dedi ki:

    sarı ışıkta geçip ceza yedim itiraza ne yazmam gerek?

  3. bahtsız Avatar bahtsız dedi ki:

    sarı ışıkta geçip ceza yedim itiraza ne yazmam gerek?