kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef Kimdir?

Cumhuriyet tarihimiz boyunca Yozgatlı bir çok milletvekili, bakan yardımcısı hatta bakan düzeyinde önemli isimler ön plana çıkmıştır. Bu isimler ülke genelini ilgilendiren konularda çoğu zaman takdir edici kararlar alırken, şehirleri ile ilgili konularda fazla çalışmadıkları gerekçesiyle eleştirilmişlerdir. 27. Dönem Mhp Yozgat Milletvekili olan İbrahim Ethem Sedef ise bu algıyı kıracak çalışmalara ve şehri için mücadele etmeye devam etmektedir. Bizde bugün Yozgat ili için önemli çalışmaları meclise taşıyan MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef'i sizlere anlatmak istiyoruz.

A+
A-

Anadolunun kalbinde yer alan, Ankaraya yakınlığı ile bilinen, tarım ve hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu şehirdir, Yozgat. Tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, Türklerin Anadolu’da kalıcı olmasında önemli görevler üstlenmiş, bir lokma bir hırka noktasına gelindiğinde bile devletin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmış, yiğidin harman olduğu yerdir burası. Bir yamacında yemyeşil çamlarla bezeli ilk milli parkımız olan Çamlık ormanlarına yaslanan, diğer yamacın da ise hiç olmayacağı kadar ağaçsız kalmış nohutlu tepesine bakan bir çanak içerisindedir, bu kadim şehir. Bir yamacının yeşillikler içinde, diğer yamacının ise çorak topraklık içinde olması, Yozgat’ın kaderinin yansımasıdır da bir yerde. İnsanlarının sıcak kanlılığı, misafirperverliği, birlikteliği yeşillikler içerisinde bir görüntü oluştururken; şehirdeki işsizlik, sahipsizlik, imkansızlık ise çorak topraklığı yansıtmaktadır. Bu görüntünün değiştirilmesi, mecliste gündeme getirilmesi ise ancak Yozgat milletvekilleri kanalıyla yapılmalıdır. Peki, Cumhuriyet tarihi boyunca bir çok bakana, başbakan yardımcısına ve meclis başkanına hemşerilik etmiş Yozgat halkının sessiz çığlığı mecliste yeterince duyurulmuş mudur? Bu sorunun yanıtını şu durum ortaya koymaktadır: Yozgat İç Anadolunun göbeğinde yer almasına rağmen, Türkiye’nin refah seviyesi en düşük illerinden biridir. Yani, mecliste Yozgat’ın sorunları, sıkıntıları; Yozgat halkının talepleri, istekleri yeterince duyurulmamış veya  bu konularda ısrarcı olunmamıştır. Ancak, 27. dönem Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, bu sessizliğe bir son vermek adına Yozgat ili için mücadeleye başlamıştır. Sedef, gerek meclis içindeki konuşmalarında gerekse bakanlarla yaptığı ikili konuşmalarda Yozgat’ın sorunlarını, halkın ihtiyaç ve isteklerini her daim anlatmaya ve aktarmaya çalışmaktadır. Bu genç siyaset adamı Yozgat halkının kısa sürede gönlünü kazanmış ve günden güne dikkatleri üzerine çekmeye devam eden bir devlet adamı haline gelmiştir. Biz de bugün Yozgat halkı için çalışmaktan hiç bir zaman imtina etmeyen genç siyaset adamı İbrahim Ethem Sedef hakkında konuşmak istiyoruz.

İbrahim Ethem Sedef Kimdir?

İbrahim Ethem Sedef 1980 yılı Yozgat doğumludur. Babasının adı Osman Sedef, annesinin adı da Durya Sedef’tir. İbrahim Ethem Sedef, ilk ve orta öğrenimini Yozgat’ta tamamladıktan sonra lise tahsilini de memleketinde yapmıştır. Sedef, lise eğitiminden sonra Ankara’da bulunan Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda Yerel Yönetimler bölümünü okurken, aile şirketinde de ticaret hayatına devam etmiştir. Sedef, yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi AÖF İktisat Fakültesi’nde sürdürmektedir. Ethem Sedef, çok genç yaşta 1999 yılında Yozgat Ülkü Ocakları Başkanlığına gelmiş ve bu görevi 2006 yılına kadar sürdürmüştür. Ethem Sedef, teşkilattaki görevini 2006-2014 yılları arasında da Yozgat Merkez İlçe Başkanlığı yaparak sürdürmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde çok sevilen Sedef, 2015 ve 2017 yıllarında yapılan MHP Yozgat İl Kongrelerinde il başkanı seçilmiştir. Ethem Sedef, MHP teşkilatı içerisinde gördüğü desteği, Yozgat halkından da görmeye devam etmiştir. İnsanların siyasi görüşü ne olursa olsun, Ethem Sedef’in duruşunun yarattığı saygınlık ve halkı kucaklayan yaklaşımı ona bütün kapıların aralanmasını sağlamıştır. 2004, 2009, 2014 yıllarında yapılan Yerel Yönetimler Seçimlerinde Seçim Komisyonu Başkanlığı yapan Sedef, ayrıca 2006, 2009, 2012, 2015 ve 2018 yıllarında da MHP Üst Delegesi olarak Yozagat ilini temsil etmiştir. Ethem Sedef bütün bu çalışmalarının ve emeğinin karşılığı olarak, 24 Haziran 2018 tarihinde 27. Dönem Miliiyetçi Hareket Partisi Yozgat milletvekili seçilmiştir. Bu seçimlerde MHP’nin Yozgat’ta %24,73 oranında oy almasında Sedef’in büyük rol oynadığını da belirtmek gerekir. Yozgat halkının verdiği oyların karşılığını vermek isteyen Ethem Sedef’in gerek meclis içi gerekse de meclis dışı çalışmalarında vekil seçildği il için yaptıkları takdire şayandır.

Ethem Sedef’in Yozgat İli İlgili Mecliste Verdiği Soru Önergeleri

  • Yozgat’ta tarım ve hayvancılık yapan çiftçilerin girdi maliyetleri nedeniyle yaşadıkları zorluklara ilişkin yazılı soru önergesini, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye 8 Kasım 2018 tarihinde vermiştir.
  • Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından Yozgat iline yapılan yatırımlara ilişkin yazılı soru önergesini, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye 15 Kasım 2018 tarihinde vermiştir.
  • Yozgat’a bir er eğitim alayı yapılıp yapılmayacağına ilişkin yazılı soru önergesini, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a 19 Aralık 2018 tarihinde vermiştir.
  • Delice ayrımı Yerköy-Yozgat-Sorgun yolu yapımına ilişkin yazılı soru önergesini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a 19 Aralık 2018 tarihinde vermiştir.
  • Yozgat’ın Yerköy ilçesinin Belkavak köyünde yapımı devam eden İnandık Barajı inşaatına ilişkin yazılı soru önergesini, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye 27 Aralık 2018 tarihinde vermiştir.

Bunlar içerisinde Sedef’in en çok üzerinde durduğu konu: Yozgat’a Acemi Birliği getirilmesi konusunda olmuştur. 2019 Bütçe görüşmeleri esnasında Ethem Sedef, Miili Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Yozgat’a Acemi Birliği getirilmesi konusunda talebini iletmiş, Sayın Bakan Akar’dan da konunun ilgilileri tarafından tetkik edilmesi talimatı verildiği cevabını almıştır.

Yorumlar

  1. Hemşerim Avatar Hemşerim dedi ki:

    Halkın adamı, halkın adamı. Yozgatlı olmanın da, vekil olmanın da, adam olmanın da hakkını veriyor. İyi ki seçildin koca yürekli Reis.

  2. Hemşerim Avatar Hemşerim dedi ki:

    Halkın adamı, halkın adamı. Yozgatlı olmanın da, vekil olmanın da, adam olmanın da hakkını veriyor. İyi ki seçildin koca yürekli Reis.

  3. Hemşerim Avatar Hemşerim dedi ki:

    Halkın adamı, halkın adamı. Yozgatlı olmanın da, vekil olmanın da, adam olmanın da hakkını veriyor. İyi ki seçildin koca yürekli Reis.