kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kocaeli Anadolu Liseleri Taban Puanları 2021 (MEB-LGS)

Kocaeli Anadolu liseleri taban puanları 2021 kaça düşmüştür? En yüksek puan ile ve en düşük puan ile yerleşilen Kocaeli Anadolu Lisesi taban puanları kaçtır?

Ortaokul mezunu genç adaylar Liseye Geçiş Sistemi (LGS) adı verilen sistem aracılığıyla iyi liselere yerleşmek için sınavlara girer ve puan elde ederler. Elde ettikleri bu puanlar ile yerleşmek istedikleri liseleri tercih ederler ve yerleşmeyi umut ederler. İşte bu liselere ne kadar puan ile yerleşilebildiği de bir önceki yılın taban puanları üzerinden anlaşılmaya çalışılır.

2021 KOCAELİ ANADOLU LİSELERİ TABAN PUANLARI

2020 yılındaki yerleştirmelerden sonra ortaya çıkan puanlar 2021 yılında adaylara fikir vermesi amacıyla kullanılır. Kocaeli Anadolu Liseleri 2021 taban puanları da bu şekilde oluşturulmuştur.

2020’de yapılan yerleştirmelerde ortaya çıkan sonuçlara göre Kocaeli Anadolu Liseleri içindeki en küçük puan ile yerleşilen lise Kandıra Akçakoca Anadolu lisesidir ve 332,132 puan ile kapatmıştır. En büyük puan ile yerleşilen Kocaeli Anadolu Lisesi ise Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi olmuştur ve ona yerleşen son adayın puanı da 413,9482 olarak görülmektedir.

Kocaeli içerisinde toplamda 4 tane Anadolu Lisesi bulunmaktadır ve bu liselere yapılan 2020 yerleştirmelerinde ortaya çıkan Kocaeli Anadolu Liseleri taban puanları 2021 listesi şu şekildedir.

KOCAELİ ANADOLU LİSELERİ 2021 TABAN PUANLARI
OKUL ADI OKUL TÜRÜ ÖĞR. SÜRESİ ÖĞR. SÜRESİ PANSİYON DURUMU YAB. DİLİ KONT. TABAN PUANI
KOCAELİ / DERİNCE / Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon Yok İNG. 150 413,9482
KOCAELİ / BAŞİSKELE / Servetiye Cephesi Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon Yok İNG. 180 408,6432
KOCAELİ / GEBZE / Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon (Kız Erkek) İNG. 270 380,1417
KOCAELİ / KANDIRA / Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon (Kız Erkek) İNG. 120 332,132

LGS, YKS gibi sınavlar ve eğitim-öğretim hakkında her konuda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. Forum sayfalarımız için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

<div></div>

* Yazı içinde yer alan Kocaeli Anadolu Liseleri taban puanları 2021 listesi MEB’in resmi sitesindeki kaynaklar kullanılarak hazırlanmıştır. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı açıklama esas olacağı için MEB resmi kanallarını ziyaret ediniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.