kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

4605 Nitelik Kodu Nedir?

KPSS tercih kılavuzunda yer alan 4605 nitelik kodu nedir? 4605 nitelik kodu ile kimler tercih yapabilir? 4605 nitelik kodunu hangi bölüm mezunları kullanabilir? 4605 nitelik kodu ile merkezi yerleştirme tercih işleminde bulunabilmek için hangi şartları taşımak gerekir? 4605 kodu ile ilgili bilinmesi gerekenleri yazımız devamında görebilirsiniz.

A+
A-

Kamu Personeli Seçme Sınavının çift haneli yıllarında alınan puanlara göre merkezi yerleştirme tercih işleminde bulunulmaktadır. Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları içinde KPSSP94 puan türü kullanılmaktadır. Çift yıllarda alınan bu puanların geçerliliği iki yıldır. ÖSYM tarafından iki yıl boyunca açılan bütün kadrolu veya sözleşmeli personel atamalarında bu puanlar kullanılmaktadır. Bir de mezunların, mezun oldukları bölümün nitelik kodunu ifade eden kodlar vardır. Bu kodlar, ÖSYM tarafından merkezi yerleştirmelerde belirtilen kadrolara hangi bölüm mezunlarının başvuru yapabileceğini göstermektedir. Kısaca, atama yapılacak pozisyon unvanı için aranan nitelik kodu: O pozisyon için belirlenen kadroya uygun eğitimi almış adayların tercih etmesini sağlamaktadır. 4605 nitelik kodu da bu anlamda üzerinde duracağımız bir nitelik kodudur.

4605 Nitelik Kodu

ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığınca ilan edilen kadroları gösterir kılavuzda 4605 nitelik koduna sıklıkla rastlarız. Sağlık Bakanlığınca son yıllarda ilan edilen kpss 2017/3, kpss 2017/5 ve tercih dönemi devam eden kpss 2018/4 sözleşmeli personel lisans hemşire atamaları için kullanılan nitelik kodu 4605’tir. 4605 Nitelik kodu lisans mezunu hemşire ataması yapılacak kurum ve kuruluşlar için kullanılmaktadır.

4605 Nitelik Kodu İle Kimler Tercih Yapabilir?

Bu nitelik kodu ile: Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri veya Sağlık Memurluğu lisans programından mezun olanlar tercih işleminde bulunabilir. Sağlık Bakanlığı tarafından açılan kadroların büyük çoğundan 4605 nitelik kodu yer almaktadır. KPSS 2018/4 kontenjanlarına göz attığımızda da 5.582 kadro için 4605 nitelik koduna göre atama yapılacağı görülmektedir. KPSS

Yorumlar

  1. Mehmet Yavuzer Avatar Mehmet Yavuzer dedi ki:

    Hayır

  2. Mehmet Yavuzer Avatar Mehmet Yavuzer dedi ki:

    Hayır

  3. Mehmet Yavuzer Avatar Mehmet Yavuzer dedi ki:

    Hayır