kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Geomatik Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

​​​​​​​Adayların geomatik mühendisi olabilmesi için ne yapmaları gerekmektedir, geomatik mühendisi ne iş yapmaktadır, özel sektörde geomatik mühendisi maaşları 2023 ne kadar, geomatik mühendisi maaşı 2023 yılı için kamuda ne kadar oldu, geomatik mühendisi mesai saatleri ne kadardır, geomatik mühendisi çalışma şartları nasıldır gibi soruların cevapları yazımızda yer almaktadır.

A+
A-

Tercihiniyap olarak meslekler hakkında bazı bilgiler verdiğimiz yazılarımızı yayımlamaya devam ediyoruz. Branş branş mühendislikler ile ilgili de böyle yazılar hazırlamaya karar verdik ve mühendisliklerin maaşlarını, haklarındaki kısa bilgileri sitemize yazmaya başladık. Bu yazımızda sizlere geomatik mühendisi hakkındaki bilgileri vermeye çalışacağız.

DGS Geomatik Mühendisliği

NASIL GEOMATİK MÜHENDİSİ OLUNMAKTADIR? GEOMATİK MÜHENDİSİ KİMDİR? GEOMATİK MÜHENDİSİ NE İŞ YAPMAKTADIR?

Bir kimsenin geomatik mühendisi olabilmesi için geomatik mühendisliği veya benzeri bir bölümden mezun olması gerekmektedir. Elbette sadece mezun olmak bir mesleği yapmaya yeterli gelmemektedir. Memur olarak geomatik mühendisi olmak isteyen bireyler mezuniyetleri sonrası kamu personeli seçme sınavına girerek atanmalarına sağlayacak kadar puan almalı veya özel sektörde çalışmak isteyenler de bir firmanın veya özellikle çalışma istedikleri firmanın aradığı şartları yerine getirmelidirler.

Geomatik mühendisi kimdir daha iyi anlamak için geomatik mühendislerinin ne iş yaptığına bakmak yerinde olacaktır. Geomatik mühendisi ne iş yapar dendiğinde cevap olarak sıralayacak olursak;

  • Araştırma yaparak haritada ne gösterilmesi gerektiğine karar vermek,
  • Tasarım haritaları, illüstrasyonlar ve grafikler hazırlamak,
  • Harita ve çizelgelerin farklı ölçeklere hazırlanmasında ya da revizyonunda kullanılmak üzere harita kaynak verilerini araştırmak ve değerlendirmek,
  • Haritalanabilir bilgilerin analizini yapmak ve değerlendirmek,
  • Coğrafi bilgi veri tabanlarını tasarlamak ve değiştirmek,
  • Bütçeyi, personeli ve üretim programlarını yönetmek,
  • Diğer departmanlar ve müşteriler ile iletişim kurmak.

<div></div>

KAMU PERSONELİ OLAN GEOMATİK MÜHENDİSİ MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR?

Yeni başlayan           22650-22750 Türk Lirası

Tablomuzda hizmet yıllarına göre mühendislerin aldıkları maaşlar verilmiştir fakat bu rakamlar ortalama ve minimum rakamlardır. Burada belirttiğimiz rakamlara ek olarak ek mesailer, aile yardımları, kurumdan kuruma değişen ek ödenekler gibi ek ücretler de maaşlara eklenebilmektedir. Kamuda yeni başlayan bir geomatik mühendisi maaşı 22700 TL civarlarındadır.

GEOMATİK MÜHENDİSİ ÇALIŞMA İMKANLARI NASILDIR? GEOMATİK MÜHENDİSİ ÇALIŞMA SAATLERİ KAÇ SAATTİR?

Tüm mühendislikler için olduğu gibi geomatik mühendisleri için de çalışma saatleri ve şartlarını ikiye ayırmak yerinde olacaktır, bu ayrımı da özel sektör ve kamu olarak yapmak yerinde olacaktır.

Memurların haftalık mesai saatleri 40 saattir ve geomatik mühendisleri de istisnai durumlar, proje yetiştirmelerde yapılan ek mesailer gibi şeyler olmadığı sürece aşağı yukarı bu kadar çalışma saatine sahiptirler. Çalışma şartları da bununla paralel olarak hem çalışma saatlerinin hem de çalışan işin rahatlığı nedeniyle oldukça iyidir diyebiliriz. Mühendislerin hepsi çalıştıkları alana bağlı olarak kimi zaman laboratuvar ortamında, kimi zaman sahada kimi zaman da ofiste çalışmaktadırlar.

Özel sktördeki mühendislerin durumunu değerlendirdiğimizde yeni başlayan ve az yıl çalışmış olan mühendisler için durum bu kadar iyi değildir. Hem mesai saatleri oldukça uzundur hem de evet bir ofiste veya yine alana bağlı olarak sahada görece rahat bir iş yapsalar da aldıkları maaş nedeniyle başlangıçta çalışma imkanlarının çok da iyi olduğu söylenemez. Buna ek olarak stres ve baskının bulunduğunu da inkar etmemek gerekir.

ÖZEL SEKTÖRDE 2023 GEOMATİK MÜHENDİSİ MAAŞI NE KADAR?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi yeni başlamış veya az deneyim sahibi mühendislerin maaşları oldukça azdır, asgari ücret civarındadır. Ortalama bir firmada işe başlayacak olan geomatik mühendisi maaşı 2023 için 9700 TL civarlarındadır. Tabi ki yine altını çizelim bu ortalama bir rakamdır çünkü bazı şirketler personellerine asgari ücret vermekte iken bazı şirketler ise personellerinin yeterliliğine bağlı olarak 10000-10500 TL civarlarında maaş verebilmektedirler.

<div></div>

SORU, GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN BURADAN FORUM SAYFALARIMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

Geomatik Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Geomatik Mühendisliği ve harita mühendisliği aynı şey mi?

Harita mühendisi diğer adı ile geomatik mühendisi, hem doğal hem de insan yapımı arazi bilgilerini ölçer, haritalandırır ve yorumlar.

Yorumlar

  1. Hakan Yavaş Avatar Hakan Yavaş dedi ki:

    Maaş skalası çok gerçeği yansıtmıyor dolar kuru üzerinden alınıyor maaşlar ilk başlangıç maaşıda 3000-ila 4000 dolar arası değişiyor iyi bir firmaya çıkarsanız zenith gibi prestijli firmalara 4000 $' ı da aşabilirsiniz.