kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mersin Fen Liseleri 2019 Taban Puanları

Mersin fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Mersin fen liseleri kaç tanedir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Mersin fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Mersin fen liseleri kaç tanedir, Mersin fen liselerinde kaç kontenjan bulunmaktadır, Mersin fen liseleri için hazırlanan taban puan listesi hangi tarihteki yerleştirmenin puan listesidir, Mersin fen liseleri taban puanları en küçük ve en büyük kaçlarda kalmıştır gibi soruların cevaplarını sizin için derledik ve yayımladık.

2018 yılında Liseye geçiş sistemi (LGS) adı verilen sistem ile ortaokul mezunu bireyler liselere yerleşmek için sınava girdiler. Girilen bu sınav sonucunda aldıkları puanlar ile tercihlerde bulundular ve bu tercih işlemlerinin tamamlanmasıyla ortaya okulların taban puanları çıktı. Bu taban puanlar aynı zamanda bir sonraki yıl olan 2019 için ortaöğretim kurumlarının taban puanları olarak fikir verecek, yol gösterecek puanlardır.

Bizler de sizlere yol göstermek amacıyla fen liseleri taban puanları listelerini yayımlamaya devam ediyoruz.

MERSİN FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI 2019

Mersin ilinde toplamda 8 adet fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar: Eyüp Aygar Fen Lisesi, Yahya Akel Fen Lisesi, Sesim Sarpkaya Fen Lisesi, 75. yıl Fen Lisesi, Tarsus Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi, Erdemli Borsa İstanbul Fen Lisesi, Silifke Fen Lisesi ve Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi’dir.

Bu fen liselerinden Eyüp Aygar Fen Lisesi, Yahya Akel Fen Lisesi, Silifke Fen Lisesi ve Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi 120, diğerleri 150 olmak üzere toplamda Mersin fen liselerine ait 1080 kontenjan bulunmaktadır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleştirmeler sonucu oluşan en küçük ve en büyük taban puan verilerine gelecek olursak; Mersin ilinde bir fen lisesinin kapattığı en küçük puan 353,5228 olarak belirlenmiştir. Bu puan Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi’ne aittir. En büyük taban puan ise 431,7986 ile Eyüp Aygar Fen Lisesi’ne ait olarak karşımıza çıkmaktadır. Üniversite Rehberi

Bahsettiğimiz kontenjanlar ve taban puan ile ilgili veriler, bilgiler 30 Temmuz 2018 yerleştirmelerinin verilerdir.

Mersin fen liseleri 2019 taban puanları görseli aşağıdaki gibidir.Burada geçen bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi internet sitesi ile kaynaklarından alınmıştır. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı duyuru esas olacağı için MEB resmi sitesini belli periyotlar ile ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz.

Ortaöğretim kurumları, ortaöğretim kurumları sınavları, üniversite sınavları, MEB’e dair konular, LGS, YKS gibi tüm sınavlar ile ilgili merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz Tercihini Yap Forum sayfaları tecrübe sahibi yöneticileri ile hizmetinizdedir. Forum sayfamıza yönlendirilmek için TIKLAYINIZ

5449 1 8b423c6be8f89a6817f2aa58f2a05f09

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.