kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Metro Gross Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Metro Gross Personel maaşları 2023 ne kadar? Metro Gross personel alımı 2023 ne zaman? Metro Gross Marketlerinde çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl? Metro Marketleri iş ilanları 2023 ve iş başvurusu ile ilgili merak edilenleri sizin için inceledik.

A+
A-

Pek çok yabancı sermaye grubu Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Öyle ki yabancı sermayeli pek çok firma Türkiye’de çalışmakta ve binler kişiye iş fırsatı sunmaktadır. Türkiye’nin en büyük perakendecilerinden biri olan Metro Gross firmasıdır. Büyük marketçilik anlayışıyla hareket eden Metro Gross firması Türkiye’de binlerce tüketiciyi etkilemeye başladı. Mağazaların şehir merkezinden uzak olmasına rağmen binlerce kişi alışveriş konusunda firmayı tercih etmeye devam ediyor. Firma yüzlerce metrekarelik alanlarda faaliyet gösterdiği için de farklı kadro ve pozisyonlarda binlerce personeli de istihdam ediyor. Bu nedenle mağazacılık sektöründe çalışanlar ve işsizler Metro Gross iş ilanları, iş başvurusunu ve maaşları hakkında araştırma yapıyor. Peki metro gross personel maaşları 2023 ne kadar? Metro markette çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl? Metro market personel alımı, iş ilanları ve iş başvurusu nasıl yapılır?

Acıbadem Üniversitesi Eğitim Ücretleri ve Bursları

Metro Gross Personel Alımı 2023

Perakendicilik sektöründeki büyük marketçilerden biri olan Metro Gross firması halk arasında Metro Market adıyla bilinmektedir. Uluslararası piyasalarda Metro Group bilinen firma Almanya merkezli bir market zinciridir. Kuruluşundan bu yana kademeli olarak büyüyen firma ülke sınırlarını aşmıştır ve dünyanın en büyük perakende markalarından biri haline gelmiştir. Metro Market büyümesini sürdürmek ve faaliyetlerine devam etmek için sürekli personel alımı yapmaktadır. Bu nedenle Metro Gross personel alımı 2023 yılında da devam etmektedir. Firma farklı kadro ve pozisyonlar için personel alımı, eleman alımı, işçi alımı, yönetici alımı yapmaktadır. Bu kapsamda her dönem Metro Gross iş ilanları, iş olanakları, kariyer fırsatları ortaya çıkmaktadır.

Metro Gross Çalışma Şartları 2023

Metro Gross market zinciri Türkiye’de 21 şehirde faaliyet göstermektedir. 21 ilde onlarca şubesi bulunan Metro Gross marketleri her gün binlerce müşteriye ev sahipliği yapmaktadır.  Firmanın şubeleri Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Balıkesir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Diyarbakır, Samsun, Ordu, Eskişehir, Manisa, Mersin, Bursa, Aydın, İzmir, İstanbul gibi büyükşehirlerde faaliyet göstermektedir. Yabancı sermayeli bir firmanın ülkede bu kadar farklı ve fazla şehirde faaliyet göstermesi oldukça zordur. Bu zorlu başarının altında personellerinin payı oldukça büyüktür.

Şirket bünyesinde çalışan personeller oldukça yorucu bir tempoda çalışır. Hem ürün çeşidi hem müşteri bakımından oldukça kalabalık bir mağazada düzeni, temizliği ve işleyişi sürdürmek çok kolay değildir. Metro Market personelleri günün büyük bir kısmını yoğun bir tempo ile geçirirler. Personeller bu nedenle vardiya usulü ile çalışır. Sabah ve akşam olmak üzere iki vardiya için ekipler bulunmaktadır. Ayrıca firmada 1 yılını dolduran personeller 14 gün yıllık izin sahibi olurlar. Haftalık izin süresi de özel sektörün genelinde olduğu gibi 1 gün ile sınırlıdır.

Metro Gross Çalışma Saatleri 2023

Metro Marketler bünyesinde kasiyerinden güvenlik personeline, reyon görevlisinden mağaza müdürüne kadar farklı kadrolarda yüzlerce personel çalışmaktadır. Personellerin mağazalarda çalışma saatleri haftalık 45 saat olarak belirlenmiştir. Personeller haftada 45 saatlik çalışma kotasını doldurmak zorundadır. Personeller genellikle 45 saatlik çalışmanın üzerine çıkmamaktadır. Ancak fazla mesai yapmaları duruunda ise ekstra ücret ödemesi firma bünyesinde olmamaktadır. Metro Gross personelleri günlük 7.5 saat çalışırlar. Bu süre içerisine tuvalet, sigara ve yemek molası dahil değildir. Firma fazla mesai için personellerine ücret ödemesi yapmamasına rağmen bazı durumlarda personellerden fazla çalışmasını isteyebilir. Ancak personeller haftada 45 saatten fazla çalışsalar bile ek mesai ücreti alamazlar.

metro market personel alimi

Metro Gross Personel Maaşları 2023

Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı sermayeli firmalar piyasadaki rakiplerine kıyasla personellerine daha yüksek maaşlar ödemektedir. Bu kapsamda Metro Gross personel maaşları 2023yılında diğer market zincirlerinden daha yüksektir. Metro Market personel maaşları 2023 asgari ücretten yaklaşık 700 TL daha fazladır. Yani Metro Gross personel maaşları 2023 9250 TL civarındadır. Ancak firmada göreve yeni başlayan deneyimsiz personeller genellikle asgari ücret tutarı olan 8.506 TL maaş alırlar. Metro Gross Marketlerinde deneyimli personeller 11.500 TL maaş alırken mağaza sorumlusu ve diğer üst mevkideki personeller ise 12 bin ile 14 bin TL arasında maaş alırlar.

Taksici Nedir?

Maaşlar dışında firma personellerine servis ve yemek imkanı da sunar. Ayrıca Metro Market personelleri 300 TL civarında market yardımı da alabilmektedir. Bunun dışında 250-600 TL arasında prim, 300 TL civarında market yardımı ve 250-500 TL arasında giyim yardımı alabilmektedir. Bunların dışında Yakacak yardımı, Ramazan-Kurban Bayramları için yardımlar ve yılbaşı yardımları da yapılmaktadır. Bu nedenle pek çok personel Metro Gross bünyesinde çalışmak istemektedir ve Metro Market iş ilanları 2023 iş başvurusu hakkında araştırma yapmaktadır.

Metro Gross İş İlanları 2023

Metro Market’in tüm dünyada yüzlerce şubesi bulunmakta ve bu şubelerde binlerce personel çalışmaktadır. Ülkemizde de pek çok şehirde şubeleri bulunan firma personel ihtiyacını karşılamak için iş ilanları yayınlamaktadır. Büyük marketçilik anlayışıyla hareket eden firma diğer market zincirlerinden daha çeşitli ve kalabalık bir personel kadrosuna sahiptir. Bu kapsamda metro market bünyesinde balık reyonu görevlisi, kasiyer, reyon görevlisi, market personeli, veteriner hekim, et reyonu görevlisi, satış personeli, satış yöneticisi, güvenlik görevlisi, mağaza sorumlusu, bölge sorumlusu, kategori satış temsilcisi gibi farklı kadrolarda yüzlerce personel çalışır. Bu derinlikte bir kadroda personel ihtiyacı süreklidir. Bu nedenle market zinciri şubeleri için personel alım ilanı paylaşır. Metro market iş ilanlarında personellerde aranan bazı şartlar da yer alır. Özellikle personellerin ilköğretim, lise ve üniversite mezunu olmalarına göre başvuru yapabilecekleri kadrolar değişebilir. Ayrıca market bünyesinde kadın ve erkek personeller çalışabilir.

Metro Market İş Başvurusu 2023

Metro Gross Marketlerine iş başvurusunda bulunmak için pek çok kişi araştırma yapmaktadır. Ülkemizin tamamında faaliyet göstermediği için pek çok kişi firmayı tanımamaktadır. Bu nedenle iş ilanlarını görmek veya başvurmak konusunda çekimser kalanların sayısı fazladır. Metro Gross Marketlerine iş başvurusunda bulunmak için firmanın resmi internet sitesini ve www.tercihiniyap.net/ilan sayfasını takip etmeniz yeterlidir. Ayrıca Metro marketlerine giderek elle başvuru yapmakta mümkündür. Metro Gross Marketlerine başvurusunda bulunmak için iş başvurusu formu doldurmanız ve formu elektronik ortamdan veya elle görevlilere teslim etmeniz gerekmektedir. Formunuzu doldurduktan sonra İnsan Kaynakları size dönüş yapacak ve uygun görülürseniz görüşmeye çağrılacaksınız.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Türkiyede kaç tane Metro var?

Türkiye’de açılan ilk Metro toptancı hipermarket İstanbul’da 1990 yılında açıldı. Türkiye’de, şu anda 35 adet Metro toptancı hipermarket bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.