kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Okulun İlk ve Son Haftası Yoklama Alınır Mı? Devamsızlık Yazılır Mı?

Okulun İlk ve Son Haftası Yoklama Alınır Mı? Devamsızlık Yazılır Mı? Okullarda dönem sonlarında ve yıl sonlarında yoklama alınır mı? Neye göre alınır? Karne günü yoklama alınır mı? Devamsızlık yazılır mı?

A+
A-

Türkiye’de milyonlarca öğrenci her yıl eğitim öğrenim faaliyetleri kapsamında eğitim kurumlarına gitmektedir. Kimi öğrenciler ilkokula, kimileri de liseye gitmektedir. Üstelik her yıl okula yeni başlayan öğrenciler düşünülünce üniversite öncesinde eğitim alan öğrencilerin sayıları milyonlara ulaşmaktadır. Bu nedenle okullarla ve dolayısıyla devamsızlık ve tatillerle ilgili hemen hemen her konu merak konusu olmaktadır. 

Milyonlarca öğrenci eğitim dönemi ve eğitim yılının başladığı ve sona erdiği haftalarda yoklama alınıp alınmayacağını merak etmektedir. Okuldan kaçmak isteyen, derslerin yapılmayacağını düşünen, daha fazla tatil yapmak isteyen öğrenciler “Okulun ilk ve son haftası yoklama alınır mı?” ve “Okulun ilk ve son haftası devamsızlık yazılır mı?” sorularına cevap aramaktadır.  kamu haber

Okul İçin Sağlık Raporu Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır?

Okulun İlk ve Son Haftası Yoklama Alınır Mı?

Bir eğitim senesi iki dönemden oluşmaktadır. Bu iki dönemin ilk ve son haftalarında öğrenciler biraz daha az ciddi olmaktadır. Bu nedenle okuldan kaçışlar, devamsızlar oldukça artmaktadır. Devamsızlık yapmak isteyen öğrenciler de bu haftalarda yoklama alınıp alınmadığını ve devamsızlık yazılıp yazılmadığını merak eder. Çünkü ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin belirli bir süre devamsızlık hakkı bulunur. Örneğin öğrenciler her dönem en fazla 20 gün devamsızlık yapabilir. Bu devamsızlık hakkını ilk haftalardan doldurmamak veya son haftalarda aşmamak için öğrencilerin dikkat etmesi gerekir.

Okulun ilk ve son haftalarında her hafta olduğu gibi yoklama alınmaktadır. Ancak okullardaki öğretmen kadrosuna, öğretmenlerin anlayışına göre bazen öğrenciler serbest bırakılabilir. Öğrencilerin kafalarına buyruk hareket edip “Nasıl olsa yoklama alınmaz.” diye düşünmesi kendi zararlarına olabilmektedir. Ayrıca öğretmenler ve idareciler her hafta her gün her ders için yoklama alarak hareket etmektedir.

Okulun ilk ve son haftasında yoklama alınmaktadır. Ancak son hafta karne haftası olduğu için öğretmenler sisteme not girme işlemleri ile uğraşırlar. Bu nedenle pazartesi ve salı günleri genellikle dersler sıkı geçmez. Çarşamba ve perşembe günleri de karne basım işlemleri başlanır. Bu kapsamda öğretmenler genellikle ders işlemeyip yoklama alır. Ancak bazı durumlarda yoklama alınmadığı da bilinmektedir. Son olarak cuma günü karne günü olduğu için karne töreni sonrasında öğrenciler serbest bırakılır.

Okulun İlk ve Son Haftası Devamsızlık Yazılır Mı?

Okulun ilk haftasında yapılan devamsızlık işlemlerinden öğrenciler sorumludur. Öğretmenler ilk günden itibaren devamsızlık yapan öğrencilerin devamsızlığını sisteme işlemektedir. Son haftasında yapılan devamsızlıklar ise öğretmen ve yöneticilerin kararına bağlıdır. Bazıları öğrenciler mağdur olmasın diye yoklama almaz ve devamsızlıkları işlemez. Ancak bazı okullarda öğrencilerin her devamsızlıkları sisteme işlenmektedir. Öğrencilerin e-Okul sistemi üzerinden devamsızlıklarını sürekli kontrol etmeleri ve gereksiz durumlarda devamsızlık yaparak süre sınırını aşmamaları önerilir.

10 Kasım Resmi Tatil Mı? 10 Kasım’da Okullar Tatil Mi?

E okul devamsızlık yazılıyor mu?

e-Okul VBS üzerinden öğretmenler, öğrencilere ait not ve devamsızlık bilgileri girişini yapıyor.

Yorumlar

  1. Turgut BİRKAN Avatar Turgut BİRKAN dedi ki:

    Başvuru sonuçları ne zaman acıklanacak bilgisi olan var mı