kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlete Borcum Var Mı? Devlete Borç Sorgulama

Devlete Borcum Var Mı? Devlete Borç Sorgulama nasıl yapılır? Devlete olan vergi borcum, ceza borcum, okul borcum var mı? Devlete olan borcumu nereden ve nasıl öğrenirim? e-Devlet borç sorgulama nasıl yapılır?

A+
A-

Öğrencisi, vatandaşı, sağlık hizmeti alan, esnaf, memur, çalışan, şirket derken binlerce kişi hayatının bir döneminde devlete borçlandı. Ancak pek çok vatandaş ne kadar borcunun olduğunu, borcunun olup olmadığını, ne zaman ödemenin başlayacağını araştırmaya başladı. Devlette bu borçları tahsil etmek, borç sorgulama işlemini kolaylaştırmak için yeni mekanizmalar üretti. Bu kapsamda “Devlete borcum var mı?” sorusunu soran binlerce kişi borç sorgulama işlemi yapmaya başladı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vatandaşların borç sorgulama işlemleri yapabilmesi için yeni bir araç geliştirildi. GİB tarafından üretilen “Borç Bilgilendirme Sistemi” sayesinde vatandaşlar devlete olan borçlarını sorgulamaya başladı. Bu araç ile vergi borcu, trafik cezası, idari veya adli para cezası, KYK kredi borcu, yurt harcı, askerlik cezası, karayolu geçiş cezası, MTV, ÖTV vb. gibi borçlar öğrenebilir. Ayrıca Ticaret Bakanlığı ve belediyeler tarafından alınan harçlar, ücretler ve vergiler de bu sistem sayesinde öğrenilebilecek. kamu haber

TC Kimlik Numarası İle Vergi Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Devlete Borcum Var Mı? Devlete Borç Sorgulama

Geçmiş dönemde vatandaşlar borç sorgulama ve borç ödeme işlemleri için vergi dairelerine giderek uzun kuyruklar oluşturmaktaydı. Vergi dairelerindeki yoğunlukların önüne geçmek için pek çok sistem elektronik alana taşındı. GİB Borç Bilgilendirme Sistemi ile de önemli bir mesafe katedildi. Peki GİB borç bilgilendirme sistemi nasıl çalışır? Borç sorgulama işlemi nasıl gerçekleştirilir?

Borç sorgulama işlemi için birden farklı yol izleyebilirsiniz. İlk olarak T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine girebilir ve bu işlemi yapabilirsiniz. Bunun için T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdanı seri numarası, anne,baba,eş ve çocuk T.C. kimlik numaraları, anne kızlık soyadı ve doğrulama kodu gibi istenen bilgileri doldurarak sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için e-Devlet’e girdikten sonra arama motoruna borç sorgulama yazmanız yeterli olacaktır.

Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesi olan gib . gov . tr adresi üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için intvrg . gib . gov . tr adresine girmeniz yeterlidir. Daha sonra sorgulama yapacak vatandaşın T.C. kimlik numarası ile işlem gerçekleştirilir. Açılan sayfadan “Genel Borç Sorgulama ve Ödeme” seçeneğine tıklayarak istediğiniz bilgiyi öğrenebilir ve isterseniz ödeme yapabilirsiniz.

<div></div>

edevlet borc

Vergi Borcu Olmadığına Dair Belge Nereden ve Nasıl Alınır?

Bana ait borç var mı?

Vergi dairelerine intikal etmiş trafik cezası, idari para cezası, yurt-kur harcı, yargı harcı ve vergi borcu gibi tüm borçlar artık www.gib.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Yorumlar

  1. Nurten camal daha Avatar Nurten camal daha dedi ki:

    Döküm kek kalıp çeşitlerinden getirirmisiniz Bim den