kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 atama sonuçları açıklandı. Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak aldıkları puanlarla bazı kamu kurum ve kuruluşların KPSS 2019/4 merkezi yerleştirme tercihlerinde bulunan adayların ataması yapıldı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen atamaların, sonuçlanmasıyla birlikte atama taban puanları da ortaya çıkmış oldu. Biz de Sağlık Bakanlığına atanmak isteyen arkadaşlarımız için, Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 atama taban puanlarını listelemek istedik…

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 sözleşmeli personel alımıyla birlikte 12.000 kişinin alımı gerçekleşti. Atamaların büyük bölümü lisans mezunları için yapılırken, önlisans ve ortaöğretim mezunları içinde yeterli sayıda atama yapılmıştır. Bu atama ile birlikte 7.165 lisans mezunu, 2.592 önlisans mezunu ve 2.243 ortaöğretim mezununun ataması yapılmıştır. Bakanlık bu atamalar içerisinde bir çok kadro ve pozisyona yer vermiştir. En çok atama yapılan kadrolar: Hemşire, Ebe ve İlk ve Acil Yardım Teknikeri kadrosu olmuştur. Yapılan merkezi atamada herhangi bir mülakat olmayıp, adayların aldıkları puanlara göre atama yapılmıştır. Atama işlemleri ÖSYM tarafından koordine edilerek, atama sonuçları da Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden açıklanmıştır.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 Kontenjanları

12.000 kişinin ataması yapılan merkezi atamada 6.835 kontenjan hemşire kadrosuna, 1.000 kontenjan ebe kadrosuna, 807 kontenjan ilk ve acil yardım teknikeri ve 400 kontenjan da fizyoterapist kadrosuna ayrılmıştır. Atamanın büyük bölümü lisans mezunlarına 7.165 kontenjan olarak ayrılmıştır. Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 sözleşmeli personel alımlarına ait bütün kontenjanları aşağıda yer alan yazı içerisinde görebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 Lisans Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 atamalarında toplam 12.000 lisans mezunu ataması yapılmıştır Bu atama içerisinde 5.000 kişi hemşirelik bölümü mezunlarına ve 1.000 kişi de ebelik bölümü mezunlarına ayrılmıştır. Diğer bölümler içinde güzel rakamlarda kadroya yer verilmiştir. Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 lisans atama taban puanları aşağıdaki puanlarda kalmıştır:

  • Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Biyolojik Bilimler ve Moleküler Biyoloji bölümü mezunlarının – Biyolog olarak atama taban puanı 87,805 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Hakkari Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Çocuk Gelişimi, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü mezunlarının – Çocuk Gelişimcisi olarak atama taban puanı 84,014 puanla Nevşehir Merkez Toplum Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Dil ve Konuşma Terapisi bölümü mezunlarının – Dil ve Konuşma Terapisti olarak atama taban puanı 72,029 puanla İstanbul T.C. Sağlık Bakanlığı Yozgat Şehir Hastanesi olmuştur.
  • Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunlarının – Diyetisyen olarak atama taban puanı 91,699 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Çukurca Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Ebelik bölümü mezunlarının – Ebe olarak atama taban puanı 65,587 puanla Şırnak Güçlükonak İlçe Devlet Hastanesi Koçtepe Sağlık Evi olmuştur.
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunlarının – Fizyoterapist olarak atama taban puanı 90,724 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Başkale Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Memurluğu bölümü mezunlarının – Hemşire olarak atama taban puanı 75,690 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı İspir Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Ergoterapi bölümü mezunlarının – İş ve Uğraşı Terapisti (Ergoterapist) olarak atama taban puanı 83,263 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Ağrı Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Odyoloji bölümü mezunlarının – Odyolog olarak atama taban puanı 85,966 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Kırklareli Devlet Hastanesi olmuştur. 
  • Perfüzyonist atama taban puanı 61,683 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Batman Bölge Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Psikoloji bölümü mezunlarının – Psikolog olarak atama taban puanı 87,681 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Sarıkamış Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Sağlık Fizikçisi atama taban puanı 67,921 puanla  T.C. Sağlık Bakanlığı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Sosyal Hizmetler / Sosyal Hizmet ve Sosyal Çalışmacı Sosyal Çalışmalar bölümü mezunları – Sosyal Çalışmacı olarak atama tabanı puanı 88,897 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Arnavutköy Devlet Hastanesi olmuştur.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 Önlisans Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 atamalarında toplam 2.592 önlisans mezunu ataması yapılmıştır. Bu atamada 807 tanesi ilk ve acil yardım teknikeri ve 264 tanesi de tıbbi sekreter ataması yapılmıştır. Sağlık Bakanlığına önlisans mezunu sözleşmeli personel alımına ilişkin diğer kadro ve pozisyonlara açılan kontenjanlar şunlardır: 237 kişilik Röntgen teknikeri kadrosu, 192 kişilik anestezi teknikeri kadrosu ve 191 kişilik Laboratuvar Teknikeri kadrosuna yer verilmiştir. Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 önlisans atama taban puanları aşağıdaki şekilde kalmıştır:

  • Adli Tıp, Adli Tıp Teknikerliği ve Otopsi Yardımcılığı bölüm mezunlarının – Adli Tıp sağlık teknikeri olarak atama taban puanı 77,517 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Ağız Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Teknik Sekreterliği ve Diş Hekimliği-Hijyen bölümü mezunlarının – Ağız ve Diş Sağlığı Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 85,532 puanla İstanbul T.C. Sağlık Bakanlığı Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Ameliyathane Hizmetleri, Cerrahi, Ameliyathane Teknikerliği ve Cerrahi Teknikerliği bölümü mezunlarının – Ameliyat Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 85,455 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Anestezi ve Anestezi Teknikerliği bölümü mezunlarının – Anestezi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 88,946 puanla Ardahan T.C. Sağlık Bakanlığı Göle Devlet Hastanesi olmuştur.

saylyk calyyanlary 1

  • Çevre, Çevre Koruma, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Çevre Sağlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol bölümü mezunlarının – Çevre Sağlığı Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 76.593 puanla İstanbul Şile İlçe Sağlık Müdürlüğü olmuştur. 
  • Diş Protez, Diş Protez Teknikerliği, Diş Protez Teknolojisi bölümü mezunlarının – Dış Protez Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 82,208 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Iğdır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Diyaliz bölümü mezunlarının – Diyaliz Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 85,464 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Yüksekova Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Eczane Teknikerliği ve Eczane Hizmetleri bölümü mezunlarının – Eczane Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 72,787 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Iğdır Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Elektronörofizyoloji bölümü mezunlarının – Elektronörofizyoloji Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 85,377 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Evde Hasta Bakımı bölümü mezunlarının – Evde Bakım Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 80,658 puanla Ankara T.C. Sağlık Bakanlığı Haymana Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Hidroterapi, Fizyoterapi,  Fizik Tedavi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü mezunlarının – Fizik Tedavi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 89,158 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Ağrı Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Bakım ve  İlk ve Acil Yardım bölümü mezunlarının –  İlk ve Acil Yardım Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 86,962 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Kandıra Ecz. Kazım Dinç Devlet Hastanesi olmuştur.
  •  İş ve Uğraşı Terapisi bölümü mezunlarının –  İş ve Uğraşı Terapisti Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 81,065 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi olmuştur.
  • Tıbbi Laboratuvar, Sağlık Laboratuvarı ve Tıbbi Laboratuar Teknikleri / Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü mezunlarının – Laboratuvar Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 86,872 puanla İstanbul T.C. Sağlık Bakanlığı Silivri Devlet Hastanesi olmuştur.
  •  Odiometri / Odyometri bölümü mezunlarının – Odyometri Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 86,199 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Yüksekova Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Protez ve Ortez ve Ortopedik Protez ve Ortez bölümü mezunlarının – Ortopedi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 79,949 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Patoloji Laboratuvar ve Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü mezunlarının – Patolojik Anatomi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 85,179 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Şırnak Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Radyoterapi bölümü mezunlarının – Radyoterapi Sağlık Teknikeri  olarak atama taban puanı 84,249 puanla Rize T.C. Sağlık Bakanlığı Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Radyoloji ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümü mezunlarının –  Röntgen Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 81.485 puanla Erzurum T.C. Sağlık Bakanlığı Hınıs Şehit Yavuz Yürekseven Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunlarının – Tıbbi Sekreter Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 84,637 puanla Ordu Mesudiye Toplum Sağlığı Merkezi olmuştur.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 Ortaöğretim Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 atamalarında toplam 2.243 ortaöğretim mezunu ataması yapılmıştır. Bu atamalarda ortaöğretim mezunları için en çok kadro hemşirelik kadrosuna verilirken, ilk ve acil yardım sağlık teknisyeni, tıbbi sekreter ve röntgen sağlık teknisyeni de sayıca fazla atama yapılan diğer kadrolardır. Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 ortaöğretim atama taban puanları aşağıdaki şekilde kalmıştır:

  • Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Hemşirelik Dalı, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Sağlık Memurluğu Dalı ve Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Ebelik-Hemşirelik Dalı mezunlarının – Hemşire olarak atama taban puanı 85,323 puanla Edirne T.C. Sağlık Bakanlığı Uzunköprü Devlet Hastanesi kalmıştır.
  • Anestezi ve Reanimasyon – Anestezi Teknisyenliği Dalı mezunlarının – Anestezi Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 89,055 puanla İstanbul T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Çevre Sağlığı – Çevre Sağlığı Teknisyenliği Dalı mezunlarının – Çevre Sağlığı Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 75,881 puanla Siirt Pervari İlçe Sağlık Müdürlüğü olmuştur.
  • Diş Protez – Diş Protez Teknisyenliği Dalı mezunlarının – Diş Protez Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 82,100 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Derviş Ali-Hesna Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Acil Sağlık Hizmetleri – Acil Tıp Teknisyenliği Dalı mezunlarının – İlk ve Acil Yardım Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 86,851 puanla Hakkari Derecik 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olmuştur.
  • Tıbbi Laboratuvar – Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği Dalı mezunlarının – Laboratuvar Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 84,230 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Şemdinli Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Radyoloji – Radyoloji Teknisyenliği Dalı mezunlarının – Röntgen Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 84,797 puanla İstanbul T.C. Sağlık Bakanlığı Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Büro Yönetimi – Tıp Sekreterliği Dalı ve Sağlık Hizmetleri Sekreterliği – Tıbbi Sekreterlik Dalı mezunlarının – Tıbbi Sekreter Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 81,283 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
Yorumlar

  1. kerem ceylan Avatar kerem ceylan dedi ki:

    doktorlar kaç puan alır