kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Koruma ve Güvenlik Görevlileri Maaşları Ne Kadar?

Koruma maaşları ne kadar oldu? güvenlik görevlisi maaşları ne kadar? Koruma ve güvenlik görevlisi ne iş yapar? Güvenlik görevlisi çalışma şartları ve saatleri nasıldır?

A+
A-

Güvenlik ihtiyacı birçok ihtiyacımızdan önce gelmektedir. Bu ihtiyacımız için çalışan koruma ve güvenlik görevlileri hakkında merak edilenleri sizler için en güncel haliyle yazımızda derledik. Koruma ve güvenlik görevlileri kimdir, koruma ve güvenlik görevlileri maaşları ne kadar, ne iş yaparlar, çalışma şartları ve saatleri nelerdir gibi…

2020’li yıllarla birlikte dünyada güvenlik ihtiyaçları yeniden boyut kazandı. Hem kamunun hem de özel sektörün artan güvenlik ihtiyacını karşılamak için de koruma ve güvenlik görevlisi alımları ikiye katlandı. Türkiye’de hem devlet kurumlarında hem de özel firmalarda binlerce koruma ve güvenlik görevlisi istihdam ediliyor. İşsizliğin arttığı günümüzde yeni iş bulmak isteyen pek çok kişi de bu mesleğe yöneliyor. Bu nedenle “güvenlik görevlisi ücretleri ne kadar?” “koruma ve güvenlik görevlileri maaşları ne kadar?” soruları sık sık gündeme geliyor. İşte bu meslek ile ilgili merak edilenler…

İnfaz Koruma Memuru Maaşları 2023 Ne Kadar?

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ NEDİR? KİMDİR?

Güvenlik görevlisi çalıştığı kurum ve firma tarafından belirlenen alan veya kişiye koruma sağlayan personeldir. Devlette memur veya sözleşmeli personel olarak çalışabileceği gibi özel sektörde de istihdam edilebilir. Özel mülk, tarla, inşaat, tesis, iş yeri, ev, VIP, kişi koruma görevleri icra edebilir. Görevleri doğrultusunda silah kullanma yetkisi de alabilir ve silah kullanabilir. İşvereni, amiri tarafından verilen görevleri yerine getirmekle sorumludur.

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ NE İŞ YAPAR?

  • Toplantı, konser, spor alanlarını koruyabilir.
  • Etkinliklerde görev yapabilir.
  • Kimlik sorgulama yapabilir.
  • X-ray ve kapılarda görev yapabilir.
  • Ateş ölçümü ve sağlık tedbirleri işlemlerini yerine getirir.
  • Kişilerin üstünü dedektörle arayabilir.
  • Devriye atarak alan güvenliğini sağlayabilir.
  • Silah taşıyabilir ve gerekirse kullanabilir.
  • Bir veya birkaç kişiye koruma sağlayabilir.
  • Verilen görevleri yerine getirir.
  • Amirlerinin talimatlarını uygular.
  • Yasa dışı işlerde görev yapmamalıdır.
  • Meslek etiğine aykırı davranmamalıdır.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÇALIŞMA ŞARTLARI VE SAATLERİ

Güvenlik ile ilgili faaliyet gösteren tüm mesleklerin çalışma şartları ve çalışma saatleri oldukça zorludur. Her şeyden önce mesleki risk fazladır. Ölme, yaralanma, riskli durumlarla karşı karşıya gelme ihtimali vardır. Ancak alınan eğitimler, kazanılan tecrübe ile zor şartların üstesinden gelinebilir. Kişi, alan, bina, tesis güvenliğinde çalışan kişilerin dürüst, ahlaklı olması, suça karışmaması gerekir. Ayrıca güvenlik risklerine karşı tedbir almaları gerekir. Bu büyük bir sorumluluğu beraberinde getirmektedir. Ayrıca her işte maaşlar istenilen seviyede değildir.

Çalışma saatleri ise günde ortalama 8-9 saattir. Ancak nöbet ve vardiya sistemi de bulunur. Bu doğrultuda personeller 12 saat çalışıp 24 saat izinli olabilir. 10-12 saat çalışıp 10-12 saat izinli oldukları da görülür. Çalıştıkları kuruma göre çalışma saatleri değişmektedir. Sabah 09.00 akşam 18.00 saatleri arasında çalıştıkları çok nadir görülmektedir.

İnfaz Ve Koruma Memurluğu Nedir?

DEVLETTE KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ MAAŞLARI

Devlette koruma ve güvenlik görevlisi olarak istihdam edilen memurlar ve personeller kadro derecelerinin en fazla beşinci derecede olmasından şikayet ederler. Bunun yanı sıra özlük hakları ile çalışma şartları arasındaki uyumsuzlukta büyük bir sorundur. Personelin aldığı maaşlar çalıştıkları kurum, şehir, aile ve çocuk yardımı, eğitim durumu, kadrosu, ek tazminat, fazla mesai gibi unsurlara göre değişebilir.

13/1 koruma ve güvenlik görevlisi maaşı 12.880 TL dir.

ÖZEL SEKTÖRDE KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ MAAŞLARI

Özel sektörde her meslek için olduğu gibi güvenlik sektöründeki mesleklerde de maaş miktarları oldukça düşüktür. Gerekli sertifikaları alan, kursları tamamlayan ve mesleğe başlayan kişilere ilk başta asgari ücret düzeyinde aylık verilir. Özel sektörde koruma ve güvenlik görevlisi maaşları en düşük 8506 TL civarındadır. Ancak deneyim kazandıkça, silah kullanma yetkisi aldıkça, VIP koruma gibi özel görevler üstlendikçe, büyük firmalarda çalıştıkça personellerin maaşları 10-12 bin TL’ye kadar çıkabilir. Gerçekten başarılı, eski asker-polis, önemli görevler üstlenen kişilerin kazançları ise aylık 20 bin TL’nin üstüne kadar çıkabilmektedir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi ne iş yapar?

Güvenlik görevlisi kamuda ya da özel sektörde iş kanunundaki genel çalışma prensipleri bağlamında güvenliği sağlayan kişidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.