kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 atama sonuçları açıklandı. Adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınav sonuçlarına göre aldıkları puanlara göre KPSS 2020/14 bazı kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirildi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen atamaların sonuçlanmasıyla birlikte atama taban puanları da belirlenmiş oldu. İşte detaylar…

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 sözleşmeli personel alımında kontenjan sayısı 12.000 olarak belirlenmişti. Alımların büyük bölümü lisans mezunları için yapılırken, önlisans ve ortaöğretim mezunlarına da kısmi yeterli sayıda kadro verilmişti. 2020-14 sözleşmeli personel alımı için 8.086 kontenjan lisans mezunlarına, 2.316 kontenjan önlisans mezunlarına ve 1.598 kontenjan da ortaöğretim mezunlarına ayrılmıştı. Bu alımda en çok atama yapılan kadrolar: Hemşire, Ebe ve İlk ve Acil Yardım Teknikeri olarak belirlenmişti. Gerçekleşen merkezi atamada herhangi bir mülakat söz konusu olmayıp, puan sıralamasına göre işlem yapıldı. Atama işlemleri ÖSYM tarafından koordine edilerek, sonuçlar 15 Aralık 2020 tarihi itibariyle Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden açıklandı. Bu açıklama ile birlikte bölümlere göre atama taban puanları da belirlenmiş oldu.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 Lisans Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 atamalarında toplam 8.086 lisans mezunu ataması yapıldı. Bu atama içerisinde 5.950 kontenjan hemşirelik bölümü mezunlarına ve 1.700 kontenjan da ebelik bölümü mezunlarına ayrılmıştı. Diğer bölümler içinde çok sayıda kadroya yer verilmişti. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 lisans atama taban puanları şöyledir:

  • Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Biyolojik Bilimler ve Moleküler Biyoloji bölümü mezunlarının – Biyolog olarak atama taban puanı 88,640 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ olmuştur.
  • Çocuk Gelişimi, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü mezunlarının – Çocuk Gelişimcisi olarak atama taban puanı 86,116 puanla AĞRI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI PATNOS DEVLET HASTANESİ olmuştur.
  • Dil ve Konuşma Terapisi bölümü mezunlarının – Dil ve Konuşma Terapisti olarak atama taban puanı 75,797 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SİİRT EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ olmuştur.
  • Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunlarının – Diyetisyen olarak atama taban puanı 93,754 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI IĞDIR DEVLET HASTANESİ olmuştur.
  • Ebelik bölümü mezunlarının – Ebe olarak atama taban puanı 65,312 puanla KARS Kağızman İlçe Sağlık Müdürlüğü Camuşlu Sağlık Evi olmuştur.
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunlarının – Fizyoterapist olarak atama taban puanı 93,724 puanla İSTANBUL T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI GAZİOSMANPAŞA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ olmuştur.
  • Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Memurluğu bölümü mezunlarının – Hemşire olarak atama taban puanı 73,718 puanla İSTANBUL T.C. Sağlık Bakanlığı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Ergoterapi bölümü mezunlarının – İş ve Uğraşı Terapisti (Ergoterapist) olarak atama taban puanı 84,639 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SİİRT EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ olmuştur.
  • Odyoloji bölümü mezunlarının – Odyolog olarak atama taban puanı 92,716 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI RİZE DEVLET HASTANESİ olmuştur.
  • Perfüzyonist atama taban puanı 58,928 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MALATYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ olmuştur.
  • Psikoloji bölümü mezunlarının – Psikolog olarak atama taban puanı 89,832 puanla ŞANLIURFA AKÇAKALE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ olmuştur.
  • Sağlık Fizikçisi atama taban puanı 67,905 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ olmuştur.
  • Sosyal Hizmetler / Sosyal Hizmet ve Sosyal Çalışmacı Sosyal Çalışmalar bölümü mezunları – Sosyal Çalışmacı olarak atama tabanı puanı 91,112 puanla TRABZON T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI OF DEVLET HASTANESİ olmuştur.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 Önlisans Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 atamalarında toplam 2.316 önlisans mezunu ataması yapılmıştır. Bu atamada 1.000 tanesi İlk ve Acil Yardım teknikeri ve 415 tanesi de Anestezi teknikeri olarak atanacaktır. Sağlık Bakanlığına önlisans mezunu sözleşmeli personel alımına ilişkin diğer kadro ve pozisyonlara açılan kontenjanlar şunlardır: 327 Tıbbi Sekreter Teknikeri kadrosu, 158 kişilik Laboratuvar Teknikeri kadrosu ve 137 kişilik Laboratuvar Teknikeri kadrosuna atama yapıldı. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 önlisans atama taban puanları şu puanlarda kaldı:

  • Adli Tıp, Adli Tıp Teknikerliği ve Otopsi Yardımcılığı bölüm mezunlarının – Adli Tıp sağlık teknikeri olarak atama taban puanı 86,338 puanla İSTANBUL T.C. Sağlık Bakanlığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olmuştur.
  • Ağız Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Teknik Sekreterliği ve Diş Hekimliği-Hijyen bölümü mezunlarının – Ağız ve Diş Sağlığı Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 91,139 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Ameliyathane Hizmetleri, Cerrahi, Ameliyathane Teknikerliği ve Cerrahi Teknikerliği bölümü mezunlarının – Ameliyat Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 91,637 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Tekirdağ Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Anestezi ve Anestezi Teknikerliği bölümü mezunlarının – Anestezi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 88,175 puanla ANKARA T.C. Sağlık Bakanlığı Beypazarı Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Çevre, Çevre Koruma, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Çevre Sağlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol bölümü mezunlarının – Çevre Sağlığı Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 80,914 puanla Düzce Merkez Toplum Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Diş Protez, Diş Protez Teknikerliği, Diş Protez Teknolojisi bölümü mezunlarının – Dış Protez Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 88,839 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Diyaliz bölümü mezunlarının – Diyaliz Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 89,959 puanla İSTANBUL T.C. Sağlık Bakanlığı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Eczane Teknikerliği ve Eczane Hizmetleri bölümü mezunlarının – Eczane Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 87,380 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Elektronörofizyoloji bölümü mezunlarının – Elektronörofizyoloji Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 88,185 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Adana Seyhan Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Evde Hasta Bakımı bölümü mezunlarının – Evde Bakım Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 86,945 puanla UŞAK T.C. Sağlık Bakanlığı Eşme Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Hidroterapi, Fizyoterapi, Fizik Tedavi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü mezunlarının – Fizik Tedavi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 91,351 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi olmuştur.
  • Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Bakım ve İlk ve Acil Yardım bölümü mezunlarının – İlk ve Acil Yardım Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 89,083 puanla KARS T.C. Sağlık Bakanlığı Sarıkamış Devlet Hastanesi olmuştur.
  • İş ve Uğraşı Terapisi bölümü mezunlarının – İş ve Uğraşı Terapisti Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 82,310 puanla VAN T.C. Sağlık Bakanlığı Tatvan Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Tıbbi Laboratuvar, Sağlık Laboratuvarı ve Tıbbi Laboratuar Teknikleri / Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü mezunlarının – Laboratuvar Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 87,641 puanla ARDAHAN Halk Sağlığı Laboratuvarı olmuştur.
  • Odiometri / Odyometri bölümü mezunlarının – Odyometri Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 91,266 puanla ADANA T.C. Sağlık Bakanlığı Kozan Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Protez ve Ortez ve Ortopedik Protez ve Ortez bölümü mezunlarının – Ortopedi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 82,917 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Artvin Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Patoloji Laboratuvar ve Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü mezunlarının – Patolojik Anatomi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 89,249 puanla İSTANBUL T.C. Sağlık Bakanlığı Kozan Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Radyoterapi bölümü mezunlarının – Radyoterapi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 90,175 puanla İSTANBUL T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanes olmuştur.
  • Radyoloji ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümü mezunlarının – Röntgen Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 89,217 puanla İSTANBUL T.C. Sağlık Bakanlığıistanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunlarının – Tıbbi Sekreter Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 85,031 puanla İSTANBUL T.C. Sağlık Bakanlığı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 Ortaöğretim Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 atamalarında toplam 830 ortaöğretim mezunu ataması yapılmıştır. Bu atamalarda ortaöğretim mezunları için hemşirelik ve ilk ve acil yardım sağlık teknisyeni kadrolarıdır. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 ortaöğretim atama taban puanları aşağıdaki şekilde kalmıştır:

  • Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Hemşirelik Dalı, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Sağlık Memurluğu Dalı ve Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Ebelik-Hemşirelik Dalı mezunlarının – Hemşire olarak atama taban puanı 79,705 puanla Kocaeli Kandıra İlçe Sağlık Müdürlüğü kalmıştır.
  • Acil Sağlık Hizmetleri – Acil Tıp Teknisyenliği Dalı mezunlarının – İlk ve Acil Yardım Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 77,351 puanla Siirt 5 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olmuştur.
  • Çevre Sağlığı Teknisyeni atama taban puanı 75,648 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Çevre Sağlığı – Çevre Sağlığı Teknisyenliği Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • Tıbbi Sekreter Sağlık Teknisyeni atama taban puanı 74,027 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Büro Yönetimi – Tıp Sekreterliği Dalı ve Sağlık Hizmetleri Sekreterliği – Tıbbi Sekreterlik Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • Diş Protez Sağlık Teknisyeni atama taban puanı 81,616 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Diş Protez – Diş Protez Teknisyenliği Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • Laboratuvar Sağlık Teknisyeni atama taban puanı 76,641 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Tıbbi Laboratuvar – Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • Röntgen Sağlık Teknisyeni atama taban puanı 78,193 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Radyoloji – Radyoloji Teknisyenliği Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • Anestezi Sağlık Teknisyeni atama taban puanı 81,825 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Anestezi ve Reanimasyon – Anestezi Teknisyenliği Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • Ortopedi Sağlık Teknisyeni atama taban puanı 59,835 olarak gerçekleşmiştir. 
Yorumlar

  1. Tugce Avatar Tugce dedi ki:

    Ortaöğretim76 önlisans87 adalet mi bu soruyorum