kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

BDDK Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kariyer meslek mensuplarından olan BDDK Uzman Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadar? Nasıl BDDK Uzman Yardımcısı olunur? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Bankacılık alanında denetleme ve kontrol görevini üstlenen ve bir üst kurul olarak yapılanmış olan Bankacılık Düzenleme ve Denetlemek Kurumu’nun üç kariyer meslek unvanından birisi olan BDDK Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? BDDK Uzman Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadar? BDDK Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıldır? Görev yeri neresidir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı Sınav Soruları

BDDK Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

BDDK Uzman Yardımcılığı mesleği Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun merkezinde görevlendirilen ve bankacılık alanı dışında kalan diğer uzmanlık gerektiren görevleri yapmakla mesûl kariyer meslek grubudur. BDDK Uzman Yardımcılığı mesleği maaş, özlük hakkı ve diğer haklar bakımından bir diğer BDDK kariyer meslek unvanı olan Bankacılık Uzman Yardımcıları ile denktir. Yalnızca yapılan iş ve sorumluluk bakımından farklılıklar oluşmaktadır. 

Nasıl BDDK Uzman Yardımcısı Olunur?

BDDK Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyenlerin diğer A Grubu mesleklerin de ön şartı olan ve her yıl ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS A Grubu sınavına katılarak BDDK’nın bu alım için talep ettiği puan türlerinden yeterli puanı almış olmaları gerekmektedir. Bunun yanında adayların Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından ilan ile duyurulan yaş, sağlık vb. diğer şartları ve mezuniyet koşullarını da sağlıyor olmaları gerekmektedir. Aksi halde adayların BDDK Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuru yapması olanaksız olacaktır.

BDDK Uzman Yardımcılığı sınavı BDDK tarafından klasik usulde gerçekleştirilen yazılı kısım ve yazılı kısımda başarılı olan adaylar için gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlar olmak üzere iki safhadan meydana gelmektedir. 

BDDK Uzman Yardımcılığı yazılı yarışma sınavı ve mülakatlarını başarı ile geride bırakan adayların BDDK Uzman Yardımcısı olarak mesleğe adım atmaktadırlar. BDDK Uzman Yardımcılığı mesleği alım süreci, meslekte sizi bekleyen aşamalar ve diğer bilgiler için meslek tanıtım yazımıza aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz;

BDDK Uzman Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nasıldır? Görev Yerleri Neresidir?

BDDK Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeye hak kazanan adaylar bir noktada üst kurul uzmanı statüsünde olacaklardır. Ancak 666 sayılı KHK ile üst kurul uzmanlarının diğer uzmanlardan farklı olarak sahip olduğu haklar alınmış, eşit statüye getirilmiştir. Bu noktada BDDK Uzman Yardımcılığı meslek mensupları da diğer merkez uzmanları ile benzer haklara sahiptirler. 3600 ek gösterge ile görev yaparlar Görev yerleri ise Kurumun taşınmış olduğu İstanbul’dur.

BDDK Uzman Yardımcılığı 2023 Yılı Maaşı Ne Kadar?

BDDK Uzman Yardımcılığı mesleğine yazılı yarışma sınavı ve sözlü mülakatları aşarak girmeye hak kazanan ve BDDK Uzman Yardımcısı unvanı ile ataması yapılan adayların 2023 yılı maaşları yaklaşık olarak 16100 Türk Lirasıdır. Meslekte BDDK’nın yönetmelik ile belirlediği süreyi geçirip akabinde yeterlik şartlarını sağlayarak BDDK Uzmanı olarak atananların 2023 yılı maaşları ise yaklaşık olarak 16950 Türk Lirasıdır.

*BDDK Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının belirttiğimiz maaş tutarları yaklaşık tutarlardır ve ilave / kesintiler dikkate alınmamıştır.

BDDK Uzman Yardımcılığı meslek sınavına katılmak isteyen adaylar ile istişare etmek ve mesleğe dair sorularınızı sormak için Tıklayınız!

BDDK Yeminli Murakıp Yardımcılığı ve Uzman Yardımcılıkları Taban Puanları Açıklandı

Uzman yardımcılığı kaç yıl?

Giriş sınavı duyurusunda atanılacak yerlerin belirlenmiş olması halinde, atanılan yerlerde beş yıl süreyle çalışılması zorunludur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.