kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SELÇUK HUKUK FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET SONRASI YÜKSEK BAŞARI

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi resmi sitesi içerisinde "Neden Selçuk Hukuk" başlıklı içeriğe göz attığımızda sitemizde bulunması gereken bir alt başlığa denk geldik. Bu alt başlıkta "Mezuniyet Sonrası Yüksek Başarı" isimli bir metin yer alıyor. Metin içerisinde Selçuk Hukuk Fakültesi mezunlarının Adli Yargı Hakim ve Savcılık ile İdari Yargı Hakim ve Savcılık sınavlarında elde etmiş oldukları başarılar sıralanıyor. Bizde bu metni hukuk fakültesi tercihi yapma arifesinde olan adaylar için sitemize eklemek istedik.

Hukuk Fakültesi mezunlarının çok büyük bölümü mezuniyet sonra Adli Yargı hakim ve savcısı veya İdari Yargı hakimi olmak isterler. Bunun içinde ÖSYM tarafından yapılan kurum sınavından başarılı olmak gerekir. Bu sınavda adaylara 100 alan sorusu sorulmaktadır. Gerek Adli Yargı sınavında gerekse de İdari Yargı sınavında sorulan 100 soruya ilişkin konu başlıkları sitemiz içerisinde yer almaktadır. Aşağıda yer alan ilgili haber linki içerisinde bu konulara ulaşabilirsiniz. Adli Yargı hakim ve savcılık sınavı ile İdari Yargı hakimlik sınavında başarılı olan adaylardan atama yapılacak sayının 3 katı kadar aday Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan mülakat sınavına katılmakta ve mülakat sınavında başarılı olan adaylar, hakim ve savcı olarak atanmaktadır. Dolayısıyla, mülakat sınavına katılmak için gerekli olan yazılı sınavda başarılı olma şartını sağlamak her şeyden önemlidir. Bu anlamda üniversite mezunlarının yapmış oldukları ortalama net sayıları belirleyici bir rol oynamaktadır. Selçuk Üniversitesi hukuk mezunları ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bu yazılı sınavlarda çok yüksek başarı elde etmektedir. Bu konuyla ilgili üniversitenin resmi sitesinde yayımlanan metinden alıntı yaparak, Selçuk hukuk mezunlarının yazılı sınavlardaki başarı durumunu açıklamak istiyoruz.

Selçuk Hukuk Mezunlarının Yazılı Sınav Başarısı

Selçuk Hukuk, ülkemizde köklü fakültelerin başında gelmektedir. 1983 tarihinde kurulan Selçuk Hukuk, ülkemizde kurulan ilk beş hukuk fakültesinden biridir. Birbirinden önemli ve değerli akademisyenleri bünyesinde barındıran fakültenin mezunları da oldukça başarılı bir grafik çizmektedir. Yıllardan beri hakim ve savcı yetiştirme konusunda öncü üniversitelerden biri olan Selçuk üniversitesi, ÖSYM tarafından yapılan Adli Yargı hakim ve savcılık ile İdari Yargı hakimlik sınavlarında mezunlarının elde ettikleri başarıları  “Neden Selçuk Hukuk” başlıklı metin içerisinde açıklamıştır:

  • 28.12.2014 tarihli Avukatlıktan Adlî Yargıya Geçiş Sınavında Yerleşen 87 mezunuyla tüm hukuk fakülteleri arasında 4. olmuştur.
  • 30.05.2015 tarihli Adlî Yargı Sınavında Yerleşen 135 mezunuyla tüm hukuk fakülteleri arasında 4. olmuştur.
  • 30.05.2015 tarihli İdarî Yargı Sınavında Yerleşen 13 mezunuyla tüm hukuk fakülteleri arasında 4. olmuştur.
  • 30.05.2015 tarihli Avukatlıktan İdarî Yargıya Geçiş Sınavında Yerleşen 49 mezunuyla tüm hukuk fakülteleri arasında 2. olmuştur.
  • 19.12.2015 tarihli Adlî Yargı Sınavında Yerleşen 55 mezunuyla tüm hukuk fakülteleri arasında 3. olmuştur.
  • 24.12.2016 tarihli İdarî Yargı Sınavında Yazılı sınavı kazanan 30 mezunuyla tüm hukuk fakülteleri arasında 3. olmuştur.
  • 24.12.2016 tarihli Avukatlıktan İdarî Yargıya Geçiş Sınavında Yerleşen 8 mezunuyla tüm hukuk fakülteleri arasında 3. olmuştur.
  • 24.12.2016 tarihli Adlî Yargı Sınavında Yerleşen 211 mezunuyla tüm hukuk fakülteleri arasında 3. olmuştur.
  • 24.12.2016 tarihli Avukatlıktan Adlî Yargıya Geçiş Sınavında Yerleşen 199 mezunuyla tüm hukuk fakülteleri arasında 1. olmuştur.
  • 03.06.2017 tarihli Adlî Yargı Sınavında Yerleşen 149 mezunuyla tüm hukuk fakülteleri arasında 2. olmuştur.
  • 03.06.2017 tarihli Avukatlıktan Adlî Yargıya Geçiş Sınavında Yerleşen 46 mezunuyla tüm hukuk fakülteleri arasında 4. olmuştur.
  • 24.12.2017 tarihli Adlî Yargı Sınavında Yerleşen 145 mezunuyla tüm hukuk fakülteleri arasında 2. olmuştur.

Bu metnin tamamını link içerisinde bulabilirsiniz. Yukarıda yer alan veriler metin içerisinden alıntı yapılarak alınmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.