kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adalet Mezunlarına Yurtdışında Hukuk Tamamlama Programı

Adalet bölümü mezunları için Kosova'da İliria Kraliyet Üniversitesinde hukuk fakültesini tamamlama fırsatı sunuluyor. Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı güvencesiyle dikey geçiş sınavıyla yapamadığınız lisans tamamlama programını artık yurtdışında tamamlayabilirsiniz. Adalet bölümünü bitirenler Kosova'da 3. sınıftan başlayarak Türkçe eğitim diliyle Hukuk Fakültesini bitirebilirsiniz. Nasıl mı? Yazımız devamında bulabilirsiniz.

DGS
A+
A-

Ülkemizde etkinliğini ve gücünü koruyan fakültelerin başında hukuk fakülteleri gelmektedir. Açılan yüzlerce üniversite ve bölüme rağmen üniversite taban puanlarında hukuk bölümünün zirveyi hiç bir zaman elden bırakmadığı bilinmektedir. Bu durumun en önemli sebebi: Hukuk fakültesi mezunlarının bir çok alanda iş imkanına sahip olması ve hukuk bölümü mezunlarının toplumsal saygınlık kazanma noktasında önemli bir yerde duruyor olmasından ileri gelmektedir. Üniversite yerleştirme sınavlarında en başarılı öğrencilerin tercih ettiği hukuk fakültelerini okumanın bir diğer alternatifi de Adalet Meslek Yüksekokulları içerisinde bulunan adalet bölümünü bitirdikten sonra dikey geçiş sınavıyla hukuk bölümüne geçiş yapmaktır. Ülkemizde yapılan Dikey Geçiş Sınavı sonrası yayımlanan kılavuza göre hukuk bölümü için açılan kontenjan sayısı sınırlıdır. Devlet ve vakıf üniversitelerinde bulunan hukuk fakülteleri için DGS kılavuzunda yer alan kontenjan sayısı her yıl binden fazla olmamaktadır. Bu sayının yaklaşık %60’ı devlet üniversiteleri için, %40’ı da vakıf üniversiteleri için açılmaktadır. Haliyle ortaya çıkan bu rakamlar, hukuk fakültesini kazanmak için DGS’ye katılan on binlerce adayın ihtiyacı karşılamamaktadır. Ülkemizde yaşanan bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak amacıyla Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı kolları sıvamış ve lisans tamamlama programı ile büyük bir hizmeti hayata geçirmiştir.

Yurtdışında Lisans Tamamlama Programı

Dikey Geçiş Sınavı sonrası hukuk fakültesine geçiş yapacak puanı alamadıysanız artık üzülmenize gerek yok. Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı güvencesiyle eğitiminizi Kosova’da, eğitim dili Türkçe olacak şekilde tamamlayabileceksiniz. Adalet Meslek Yüksekokulu adalet bölümü mezunu olan adaylar, 3. sınıftan devam etmek şartıyla lisans tamamlama programından yararlanabilmektedir. Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Kosova İliria Kraliyet Üniversitesi ile yaptığı protokol sayesinde sizlerin hukuk bölümünü bitirmenizi sağlamaktadır. Bu program sadece iki yıllık adalet bölümü bitirenleri değil aynı zamanda sıfırdan hukuk bölümünü okumak isteyen lise mezunlarını da ilgilendirmektedir. Üniversite giriş sınavından aldığınız puana bakılmaksızın, Kosova’da hukuk fakültesi okuyabileceksiniz.

Yapmanız gereken tek şey, aşağıda yazacağımız numaralar üzerinden program hakkında detaylı bilgi edinmek ve gerekli başvuruyu zamanında yapmaktır.

Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Programı Hakkında

Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak Kosova İliria Kraliyet Üniversitesi yaptığımız anlaşmalar sonucunda Adalet Meslek Yüksekokulu Mezunları’na Lisans Tamamlama Programını başlatıyoruz. Türkiye’de 2 yıllık Adalet Meslek Yüksekokulu mezunları için geliştirilen bu programda İliria Kraliyet Üniversitesi tarafından fark dersler belirlenip, 2 yılda tamamlanan adalet eğitimin, eğitim dili Türkçe olacak şekilde 4 yıllık hukuk lisansına tamamlanması amaçlanmaktadır.

  • Programı başarı ile bitiren öğrenciler, Hukuk bölümünden mezun olacaklardır.
  • Bu nedenle öğrenciler herhangi bir hazırlık eğitimi olmaksızın Türkçe 3. sınıftan eğitime başlayacaklardır.
  • Lise mezunları programa 1. sınıftan başlayacaktır. Lisans tamamlama programı sadece Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı vasıtasıyla kayıt olan öğrenciler için geçerli olacaktır.

Detaylı bilgi edinmek için irtibat adresi ve telefon numarası şu şekildedir:

  • Ankara Merkez: 
  • Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı
  •  Adres: Prof muammer aksoy caddesi 4/1 Kat:1 Daire:1 Bahçelievler/Beşevler/ Ankara 
  • Telefon: 0312 215 22 02 
  • Gsm : 0507 340 22 02

kraliyet universitesi

Yorumlar

  1. ahmet zorlu Avatar ahmet zorlu dedi ki:

    merhaba sayın yetkili;
    fiyat bilgisi rica ederim