kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sözleşmeli Personele Hangi Kurumlarda Yüksek Maaş Ödenir?

Sözleşmeli Personele Hangi Kurumlarda Yüksek Maaş Ödenir? Sözleşmeli Personellere Ne Kadar Maaş Veriliyor? Hangi Kurumlarda Sözleşmeli Personele Yüksek Ücret Verilir?

A+
A-

Devlet bünyesinde faaliyet gösteren düzenleyici ve denetleyici kurumların büyük ölçekli bilgi işlem hizmetleri bulunur. Bu hizmetleri yerine getirmek için ve Sosyal Güvenlik Kurumundaki projelerde görev yapmak için yüksek maaş verilerek sözleşmeli personel istihdam edilebilir. Bu personellerin hangi kurumlarda çalışacağı, ne kadar maaş alacakları, brüt ücretleri merak edilmektedir.  Özellikle de işsizliğin arttığı bu dönemlerde, salgının iş dünyasını olumsuz etkilediği bu günlerde bu konuda araştırma yapan binlerce kişi vardır. Peki hangi kurumlar yüksek maaşla sözleşmeli personel çalıştırır?

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanundaki düzenlemeler açısından işe alınan sözleşmeli personel, diğer sözleşmeli personele göre daha yüksek ücret almaktadır. Bu nedenle de dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu personelin aylık brüt ücreti 2021 yılının ilk yarısındaki aylarda 40 bin TL’ye kadar yükselebilmektedir. kamu haber

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

Sözleşmeli Personellere Ne Kadar Maaş Veriliyor?

Devlette merkez teşkilatları ile düzenleyici/denetleyici kurumlarda büyük bilgi işlem birimlerinde bilişimde görevli tam veya kısmi zamanlı veya projeyle sınırlı sözleşmeli olarak toplam 30 bilişim personeli alınabiliyor. Bu şekilde istihdam edilecek personele farklı miktarlarda ücret ödenebiliyor.

Kurumun belirlediği en fazla 8 kişiye 4/B sözleşmeli personel için belirlenen ücret tavanının dört katı yani 32 bin 357 TL civarında ücret ödenir.

İlgili kurum tarafından belirnen en fazla 10 kişiye, 4/B sözleşmeli personel için belirlenen ücret tavanının 3 katı 24 bin 268 TL civarında ödeme yapılır.

Diğerlerineyse 4/B Sözleşmeli personel için tespit edilen ücret tavanının 2 katı yani 16 bin 179 TL’ye kadar ücret ödenebilir.

Ayrıca büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde çalıştırılacak sözleşmeli personel sayısını kurmlar itibarıyla 10’e kadar yükseltmeye ve bu şekilde ek vize edilecek personelin pozisyonunda çalıştırılanlara ödenen ücreti (tavanın 5 katına kadar) belirleme yetkisi Hazine ve Maliye Bakanlığındadır.

Hangi Kurumlarda Sözleşmeli Personele Yüksek Ücret Verilir?

Sosyal sigortalar kurumu genel sağlık sigortası genel müdürlüğünde, 20 kişiyi geçmemek şartıyla sözleşmeli uzman personel istihdam edilebilir. Bu şekilde istihdam edilen personelden;

Kurumun belirleyeceği en fazla 10 kişiye, 4/B sözleşmeli personel için belirlenen ücret tavanının 4 katı yani 32 bin 357 TL ücret ödemesi yapılmaktadır.

Diğerlerine de 4/B sözleşmeli personel için belirlenen ücret tavanının 3 katı yani 24 bin 268 TL’ye kadar ödeme yapılabilir.

Sosyal Güvenlik Kurumunda, sayıları 80 kişiyi geçmemek şartıyla bilişim hizmetlerinde sözleşmeli uzman personel istihdam edilebilir. Bu şekilde çalışacak personelden;

Kurumun belirlediği maksimum 5 kişiye 4/B sözleşmeli personel için belirlenen ücret tavanının 5 katı yani 40 bin 447 bin TL ödeme yapılmaktadır.

Kurumun belirlediği maksimum 5 kişiye 4/B sözleşmeli personel için belirlene ücret tavanının 4 katı yani 32 bin 357 bin TL ödeme yapılır.

Diğerlerineyse 4/B sözleşmeli personel için belirlenen ücret tavanının 3 katı yani 24 bin 268 bin TL ödeme yapılmaktadır.

Belediyelere Sözleşmeli Personel Olarak Girilir Mi? Nasıl Girilir?

Kamuda sözleşmeli personel kaç yıl çalışır?

Sözleşmeli personelden 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde sözleşmeli personel olarak çalıştırılmalarına esas alınan memur kadrolarına atanacak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.