kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Uber Uygulaması Nedir? Uber Taksi Nasıl Kullanılır?

80 milyonu karşı karşıya getiren, tartışmaların odağı olan Uber taksi uygulaması nedir? Uber taksi uygulaması ne işe yarar? Kullanıcılar Uber taksiyi neden tercih ediyor? Uber taksinin farkı var mı?

A+
A-

Teknoloji hayatımızda etkinlik kazandıkça geleneksel yöntemler de değişime boyun eğiyor. Buna Uber taksi uygulaması da en güzel örnek olarak gösterilebilir. Uber uygulaması ile temelde uygulama aracılığıyla uygulamada kayıtlı en yakın araç ile yolcu eşleştiriliyor. Uygulama hızlı ulaşımı esas alarak çalışıyor. Ancak Türkiye’de bu uygulamayı sevenler olduğu gibi sevmeyenlerde bulunmakta.  Özellikle de medyaya da yansıyan taksi şoförlerinin müşteri gibi Uber şoförünü çağırıp darp etmesi gibi örneklerde karşımıza çıkıyor. Uber şoförlerinin vergi vermediği gerekçesiyle de emniyette Uber taksi şoförlerine “korsan taşımacılık” suçlamasıyla para cezası kesiliyor. Peki Uber taksi nedir? Uber taksi uygulaması nasıl kullanılır? Uber taksi ne işe yarar? Uber taksi uygulamasının farkı ne?

Devlet memuru youtuber olabilir mi?

UBER TAKSİ NEDİR? UBER TAKSİ UYGULAMASI NEDİR?

Uber, San Francisco, Kaliforniya menşeli Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi şirketi. Uber mobil uygulaması geliştirir, pazarlar ve işletir. 28 Mayıs 2015 itibarıyla, bu hizmet dünya çapında 58 ülkede ve 300 şehirde kullanılmaktadır. Uber’in başlamasından beri, “Uberification” olarak bilinegelen meyil ile diğer birçok şirket onun ticâri modeli benzerini veya daha iyisini yapmaya çalışmıştır. Kamu Haber

Uber 2009’da Travis Kalanick ve Garrett Camp tarafından “UberCab” olarak kurulmuş, uygulama ertesi Haziran piyasaya çıkarımıştır. 2011’de US$49 milyon girişim sermayesi toplamıştır. 2012 itibarıyla Uber uluslararasına genişlemiştir. 2014’te araba paylaşımı ile deney yapmış ve diğer güncellemeler yapmıştır. Devamlı daha fazla sermaye toplamış, 2015 başlarında toplam 2.8 milyar ABD dolarına ulaşmıştır. 2015’in sonuna kadar Uber’in $10 milyar gelir oluşturacağı tahmin edilmektedir.

Ehliyetsiz, toplum kaynaklı sürücülerin emniyetsiz ve kanun dışı iddialarına göre birçok devlet ve taksi şirketi Uber’i protesto etmiştir. Uber ar-ge çalışmaları sonucunda otonom araç ile yolcu taşımacılığına başlamıştır.

UBER TAKSİ UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Uber uygulamasını kullanan kullanıcılar başka bir deyişle yolcular, Uber uygulamasını öncelikle akıllı telefonlarına indirmek zorundadır. Ardından da telefon aracılığıyla konum bilgileri paylaşılır. Uber’in sistemi üzerinde kayıtlı olan araçlar içerisinden yolcuya en yakın araçla yolcu eşleştirilir ve bu sürücü yolcusunu almaya gider. Ardından da normal taksi uygulaması gibi ulaşım sağlanır ve böylece en hızlı ulaşım sağlanmış olur.

Uber Uygulaması Nedir? Uber Taksi Nasıl Kullanılır?

 

Uber sadece taksi mi?

Uber Türkiye’de sadece ticari taksi hizmeti vermeye devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.