kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Staj Defteri Nasıl Doldurulur?

Türkiye’de binlerce işe girmeye çalışan binlerce kişi iş hayatına girmeden önce staj yaparak tecrübe kazanmaya çalışmaktadır. Staj yapmanın ise bazı yükümlülükleri vardır. Resmi staj yapan her stajyerin staj defteri doldurması zorunludur. Peki staj defteri nedir? Staj defteri nereden alınır? Staj defteri nasıl alınır? Staj defteri nasıl doldurulur?

A+
A-

Türkiye’de binlerce kişi hayalindeki işe kavuşmak için çalışmaktadır. İyi bir yerinde çalışmak için ise iyi bir donanıma sahip olmak gerekmektedir. Bu nedenle pek çok kişi lise ve üniversite eğitimleri esnasında tecrübe kazanmak için staj yapmaktadır. Meslek Liselerinde okuyan binlerce öğrenci hem zorunlu hem de kendi istekleriyle staj yapmaktadır. Türkiye’de ki binlerce üniversite öğrencisi de ilk yıllarından itibaren staj yapmaktadır. Staj yapmak kişiyi iş hayatına hazırlar ve özgeçmişinizi dolduran en önemli maddelerdendir. Yapılan stajların süresi, staj yapılan yer, stajda kazanılan tecrübe ve edinilen referanslar sizi iş hayatına daha hızlı hazırlar. Kişinin kendi isteğiyle yaptığı stajlarda pek karşısına çıkmasa da yapılan zorunlu stajlarda öğrencilerin staj defteri doldurması gerekmektedir. Staj yapmanın zorunluluğu olarak staj defteri karşımıza çıkar. Staj defteri olmadan staj yapamayacağınızı ve staj defterini doldurmadan stajınızı bitiremeyeceğinizi bilmelisiniz. Staj defteri olmadan yapılan stajlar resmi staj sayılmaz. kamu haber

Staj Defteri Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?

Staj Defteri Nedir?

Öncelikle kişi kendi isteğiyle staj yaptığı zaman eğitim kurumuyla staj yaptığı kurum arasında bir anlaşma veya bilgi alışverişi olmaz. Sigortanız yapılmaz. Ve muhtemelen bir ücret almazsınız. Ancak resmi stajlarda eğitim kurumu ile staj yaptığınız yer arasında bir anlaşma olur ve sigortanız ödenir. Staj defteri işte bu resmi staj esnasında gereklidir. Staj yaptığınız her gün için defterinizi doldurur gerekli bilgileri deftere kaydedersiniz. Bir anlamda stajınızın tüm bilgileri o defterde yer alır.

Staj Defteri Nereden Alınır?

Staj defteri üniversitelerin fakültelerindeki evrak işlerinden veya kırtasiyecisi/fotokopicisinden alınabilir. Bazı durumlarda ise Mali Müşavirler Odasından temin edilebilir. Staj Defterini Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasından alınırsa belirli bir ücret ödenmektedir.

Stajyer öğrenciler staj defterinin yanı sıra staj anketini de temin etmelidir. Staj anketi okulun internet sitesinden veya yine staj defteri temin edebileceğiniz adreslerden bulunabilir.

Staj Defteri Nereye Verilir?

Staj yaptığınız süre boyunca veya tamamladıktan sonra staj defteri eksiksiz ve mükemmel bir şekilde doldurulur. Daha sonra bir zarfın içine kapatılarak konulur ve okuduğunuz Fakültenin öğrenci işlerine verilir. Ancak bu işlemler esnasında son teslim tarihine dikkat edilmesi gerekmektedir. Genellikle staj defteri teslim tarihleri öğrenci işlerinden ve okulun internet adresinden öğrenilebilir.

Staj Defteri Nasıl Doldurulur?

Staj Defterinin her sayfasında günlük raporlar bulunmaktadır. Stajyer olarak staj günlerinizi tek tek rapor olarak deftere işlersiniz. Pek çok stajyer stajını tamamladıktan sonra bu staj defterini doldurur ve bu nedenle gün gün neler yaptığı hatırlamakta zorluk çeker. Bu nedenle staj defterinin günlük olarak doldurulması daha kolay ve faydalı olacaktır. Peki staj defteri nasıl doldurulur? Staj defteri doldurmak için ne yapmak gerekir?

Staj defterinde tarihlere dikkat etmek gerekmektedir. Günlük rapor sayfasında nerelere tarih atacağınız bellidir. Yine de dikkat etmenizde fayda vardır.

Staj defterinde rapor doldururken edindiğiniz tecrübeleri aktarmalısınız. Gün gün öğrendiğiniz konu başlıklarını deftere işlemelisiniz.

Staj defterinde öz eleştiri de yapabilirsiniz. Stajda yaptığınız hataları yazabilirsiniz.

Staj defterini günlük olarak doldurmanız ve günlük gibi not almanız yararlı olacaktır.

Staj defterinde her hafta için haftalık olarak rapor yazmanız gerekmektedir.

Staj yaparken iş hayatının bir parçası olduğunuzu unutmamanız gerekmektedir. Bu nedenle işe giriş ve çıkış saatlerinize dikkat etmelisiniz.

Mali Müşavir Maaşları 2023 Ne Kadar?

Staj defteri nasıl kalemle doldurulur?

Staj defterindeki tüm yazılar kurşun kalemle değil, TÜKENMEZ veya PİLOT benzeri kalemler ile yazılacaktır.

Yorumlar

  1. ImmortalStaj Avatar ImmortalStaj dedi ki:

    Abi staj defteri son gün doldurulur. Bu işin raconu budur.