kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bekçi Alımı Başvuruları 2019 Ne Zaman?

Bekçi Alımı Başvuruları 2019 Ne Zaman? Çarşı ve Mahalle Bekçi alımı 2019 ne zaman? Bekçilik alımı 2019 ne zaman? Bekçi alımı başvuru şartları 2019 nelerdir?

A+
A-

Yeni uygulama sonuç verdi. Bekçilerin göreve başlamasıyla birlikte başta Ankara ve İstanbul olmak üzere pek çok şehirde suç oranları düştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyu değerlendirirken  genel mal varlığına karşı işlenen suçların 2018’de bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15 azaldığını söyledi. Bu örnekle birlikte 2019 yılında ve sonrasında bekçi alımı yapılacağını duyurdu. Bakan Soylu bu kapsamda 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağını ilan etti. Ayrıca 2016 yılından beri 10 bine yakın bekçinin göreve başladığını açıkladı. Bekçi alımlarının önümüzdeki süreçte devam edeceği ve yaklaşık 50 bin civarında bekçinin ülkede görev yapacağı tahmin ediliyor.

Bekçi Alımı 2019 Ne Zaman?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 8 bin yeni bekçi alımı yapılacağını duyurdu. 10 bin civarında bekçinin görev yaptığı ülkemizde 8 bin bekçi daha eklenecek. Böylece Türkiye’nin dört bir yanında binlerce bekçi daha görev yapacak. Bekçi alımlarının Mart 2019 içerisinde başlaması bekleniyor. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 8 bin bekçi alımı için ilana çıkılacak.

Bekçi Alımı Başvuruları 2019 Ne Zaman?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıkladığı 8 bin bekçi alımı ilanı Mart ayı içerisinde kamuoyu ile paylaşılacak. İlana başvurmak isteyen vatandaşların www.tercihiniyap.net/ilan ve dpb.gov.tr adresleri üzerinden ilanları takip etmesi gerekmektedir. İlan yayınlandıktan sonra ilanda başvuru tarihleri de yer alacaktır. Bu doğrultuda belirtilen başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru şartlarınızı taşıyıp taşımadığınızı da kontrol etmeniz son derece önemlidir.

Bekçi Alımı Başvuru Şartları 2019 Nelerdir?

Türkiye’de görev yapan çarşı ve mahalle bekçileri İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan polislerle uyumlu çalışan bekçiler asayiş olaylarına anında müdahale etmektedir. Bekçiler sayesinde suç oranları azalmakta ve suç aydınlatma oranları artmaktadır. Bekçiler tıpkı polisler gibi oldukça zorlu bir görev icra etmektedir. Bu nedenle bekçi olmak isteyen kişilerde pek çok şart aranır. Peki bekçi alımı başvuru şartları 2019 nelerdir?

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve en az ilköğretim mezunu olmaları gerekmektedir.

Adayların askerlik görevlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Adayların 18 yaşını tamamlamış olması ve 31 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Adayların ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsa dahi zimmet ihtilas rüşvet hırsızlık dolandırıcılık vb. yüz kızartıcı fiillerden hapis cezası bulunmaması gerekmektedir.

Adayların toplum telakkilerine göre kötü bir şöhrete sahip olmamaları gerekmektedir.

Adayların memur olmalarını engelleyecek bir durumları olmaması gerekmektedir.

Bekçi adaylarının kamu haklarından mahrum olmaması bu doğrultuda ceza almaması ve mahkum olmaması gerekmektedir.

Bekçi adaylarının memur olmalarına engel bir durum olmaması gerekmektedir.

Adayların sağlık yönetmeliğinde belirtilen her şartı taşımaları gerekmektedir.

Bekçi olmak isteyen kişilerin silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya hukuki bir engel bulunmaması gerekmektedir. Kamu Haber

Adayların güvenlik ve arşiv soruşturmalarının olumlu sonuçlanması gerekmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ MAAŞLARI 2019 NE KADAR?

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİ KİMLİK KONTROLÜ YAPABİLİR Mİ?

Yorumlar

  1. ali çelik Avatar ali çelik dedi ki:

    her zaman ilköğretim diyorsunuz fakat hep lise oluyor.