kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tıp Kazandıran Anadolu İmam Hatip Liseleri Hangileridir? En Başarılı AHL'ler Nelerdir?

Ülkemizde bir çok Anadolu İmam Hatip Lisesi mevcuttur. Bu liselerin bir bölümüne LGS sonuçlarıyla girmek için alınması gereken puanlar oldukça yüksektir. Yüksek taban puanda kalan Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlarının bir bölümü tıp fakültesini kazanmaktadır. Biz de ülkemizde en başarılı mezunların verildiği AHL listesini belirtmek istedik.

YKS
A+
A-

Lise eğitim ve öğretiminde meslek ve sanat okullarını tercih etmeyenler için dört alternatif bulunmaktadır. Bu alternatifler içerisinde en başarılı öğrenciler Fen Liseleri, Fen Liselerine puanı yetmeyenler için ikinci alternatif köklü Anadolu Liseleri ve bunlarla eş değer olan Anadolu İmam Hatip Liseleri  ve son olarakta Sosyal Bilimler Liseleri yer almaktadır. Biz de listede ikinci sırada yer alan Anadolu İmam Hatip Liseleri hakkında konuşmak istiyoruz. Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre yüksek puanda kalan Anadolu İmam Hatip Liselerinden mezun olan öğrenciler, üniversiteye yerleştirme sınavında da başarılı olmaktadır. Biz de en çok tıp fakültesi kazanılan Anadolu İmam Hatip Liselerini listelemek istiyoruz. Bakalım hangi Anadolu İmam Hatip Lisesi YKS’de daha başarılı öğrencileri mezun etmiştir? En iyi Anadolu İmam Hatip Liseleri hangileridir?

En Başarılı İmam Hatip Liseleri 2021 – 2022

En başarılıl imam hatip liselerini belirtirken mezunların üniversitelere yerleştirme sonuçlarını veri kabul ettiğimizi belirtmek isteriz. 2020 YKS sonuçlarına göre en başarılı AHL’ler hangileridir? En iyi AHL hangisidir? İşte detaylar…

İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

2022 YKS sonuçlarına göre Kartal AHL mezunlarından 39 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. Bunun dışında lise mezunları içerisinde 58 öğrenci Boğaziçi Üniversitesini, İstanbul Teknik Üniversitesini, Sabancı Üniversitesini ve Koç Üniversitesini tercih ederek tıp fakültesine girebilecek kadar puan almayı başarmıştır.

İstanbul Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

2020 YKS sonuçlarına göre Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları içerisinden 51 tanesi ilk 20 bin içerisinde yer almıştır. Bu sayıdan yaklaşık 40 öğrenci sayısal puan türünde dereceye girmiştir. Üniversite sınavında ilk yirmi bine girmeyi başaran öğrencilerin tıp fakültesi kazanabileceklerini düşünecek olursak, en başarılı liselerden biri de Kadıköy AHL olduğunu söyleyebiliriz.

İstanbul M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi

2020 YKS sonuçlarında da aynı şekilde M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları içerisinden de 49 öğrenci ilk 20 bin içerisinde yer almıştır. Dereceye giren 49 öğrenciden sayısal puan türünde dereceye giren öğrenci sayıda 40 civarındadır. Bu da lise mezunlarından 40 tanesinin tıp fakültesi kazanabilecek durumda olduklarını göstermektedir.

Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

2020 YKS sonuçlarına göre Konya’da bulunan Mahmut Sami Ramazanoğlu Lisesinden mezun olan 14 öğrenci tıp fakültesini kazanmıştır. Aynı liseden mezun olan 6 öğrenci diş hekimliği fakültesini, 7 öğrenci eczacılık fakültesini ve 15 öğrenci de hukuk fakültesini kazanmıştır.

İstanbul Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Lise mezunaları içerisinde her yıl 10’dan fazla mezun sayısal puan türünde tıp fakültesini kazanabilecek puanı almaktadır. Lise, bunun yanı sıra diş hekimliği fakültesi, eczacılık fakültesi ve ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesinde mühendislik bölümlerini kazanan mezunlar vermektedir.

En iyi AHL hangisidir?

İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi
İstanbul Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi
İstanbul M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi
Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi
İstanbul Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.