kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019

Türkiye İstatistik Kurumu 2 Ekim 2019 tarihinde yayınlamış olduğu ilan ile Uzman Yardımcılığı kadrosuna alım yapacağını duyurdu. Başvuru koşulları, sınavı ve diğer detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK yayımlamış olduğu ilan ile 2019 yılında merkez uzmanlığı dahlinde görevlendireceği Uzman Yardımcıları alacağını duyurdu. Alımın detayları neler? Başvuru koşulları nasıl? Sınavı nasıl yapılacak? Hangi puan türleri kullanılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2019 TÜİK Uzman Yardımcılığı Başvuru Şartları Neler?

2019 yılında gerçekleştirilecek olan TÜİK Uzman Yardımcılığı alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıda yer alan şartları taşıyor olmaları gerekecektir;

Adayların;

-Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili hükümlerince belirtilmiş olan genel koşulları sağlamaları,
-Sınavın gerçekleştirileceği senenin ilk günü itibariyle 35 yaşlarını doldurmamış olmaları yani 1 Ocak 1984 tarihi ve sonrası tarihlerde doğmuş olmaları,
-Üniversitelerin aşağıda yer alan fakülteleri ya da bölümlerinden mezun olmuş olmaları,

gerekmektedir.

2019 TÜİK Uzman Yardımcılığı’na Hangi Bölüm Mezunları Başvurabilir?

2019 yılında gerçekleştirilecek olan TÜİK Uzman Yardımcılığı alımına aşağıda yer alan bölümlerden mezun adaylar, belirtilen puan türleri ile başvuru yapabileceklerdir;

Mühendislik Fakültesi
-Harita Mühendisliği Bölümü – KPSS P1 – 4 kişi
-Endüstri Mühendisliği Bölümü – KPSS P1 – 2 kişi
-Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü – KPSS P1 – 10 kişi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
-İktisat Bölümü – KPSS P14 – 2 kişi
-Ekonometri Bölümü – KPSS P13 – 2 kişi

2019 TÜİK Uzman Yardımcılığı alımı yukarıda belirtilen sayılarda aday için gerçekleştirilecektir. Toplam sayı ise 20 kişidir. Adayların alıma başvuruda bulunabilmeleri için belirtilen puan türlerinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir. 

2019 TÜİK Uzman Yardımcılığı Başvurusu için Yabancı Dil Şartı Var mı?

2019 TÜİK Uzman Yardımcılığı başvurusu yapmak isteyen adayların KPSS’nin yanında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı YDS’nin Arapça, Çince, Fransızca, Almanca, Rusça, İspanyolca veya İngilizce dillerinin birisinden en az 70 puan yani diğer bir deyişle C seviyesi almış olmaları gerekmektedir. 

2019 TÜİK Uzman Yardımcılığı Başvuruları Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

2019 TÜİK Uzman Yardımcılığı başvuruları 2 Ekim 2019 tarihinde başlayacak ve 16 Ekim 2019 tarihi itibariyle sona erecek. Adaylar başvurularını bizzat elden Kuruma yapacak veya belgelerini posta yolu ile ulaştırarak başvurularını tamamlayacak. Evrakını tam olarak ulaştırmayan adayların başvuruları ise geçerli olmayacak.

2019 TÜİK Uzman Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

2019 TÜİK Uzman Yardımcılığı sınavı, yapılan puan sıralamasına göre, mesleğe alınacak aday sayısının 4 katı kadar aday arasında, kendi alanında bulunan adaylar için sözlü usulde 18 Kasım 2019 – 22 Kasım 2019 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek. 

Sözlü mülakatlara katılmaya hak kazanan adaylar ise Kurumun internet sitesinden 25 Ekim 2019 tarihi itibariyle ilan edilecek.

2019 TÜİK Uzman Yardımcılığı alım ilanının TAM METNİ için Tıklayınız!

Alım sürecine dair detaylı bilgiler edinmek, sorularınızı sormak ve süreci takip edebilmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayınız!

Yorumlar

  1. Nalan bangir Avatar Nalan bangir dedi ki:

    Hangi kaynaktan çalışmalıyız