kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Fizik Konuları 2018

TYT fizik konuları 2018 nelerdir, Temel Yeterlilik Testi fizik konuları nelerden oluşmaktadır, TYT fizik konuları hangi puan türünde kullanılmaktadır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

TYT fizik konuları 2018 nelerdir, Temel Yeterlilik Testi fizik konuları nelerden oluşmaktadır, TYT fizik konuları hangi puan türünde kullanılmaktadır, TYT fizik kaç sorudan oluşmaktadır, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın TYT fizik konularından kimler sorumludur gibi sorulara sizin için cevaplar hazırladık.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) üniversitelerin önlisans ve lisans programlarına yerleşmek için kullanılacak puan türlerini almak amacıyla girilen sınavdır. TYT toplamda 4 farklı test grubundan oluşmaktadır. Bunlar fen bilimleri, türkçe, matematik ve sosyal bilimlerdir.

TYT FİZİK KAÇ SORUDAN OLUŞMAKTADIR VE HANGİ PUAN TÜRLERİNİ ETKİLEMEKTEDİR?

TYT fen bilimleri 120 soruluk TYT’nin 20 sorusunu kapsamaktadır fizik de bunlar içinde 7 tanesini kapsamaktadır. YKS sisteminde farklı puan türleri bulunmaktadır. Bunların en genel hali TM, MF, DİL ve TS puan türleridir. TYT YKS sistemindeki ilk basamağa denk geldiği için hem TYT puanlarının hesaplanmasında hem de MF, TS, TM ve DİL puan türlerinin hesaplanmasında az veya çok etki etmektedir. Bu yüzden TYT fen bilimleri ve fizik tüm puan türlerini etkilemektedir diyebiliriz.

TYT FİZİK KONULARI 2018

TYT 2018 Konuları fizik bölümü için aşağıdaki gibi oluşmaktadır. Yukarıda da değindiğimiz gibi fizik bölümü 20 sorudan oluşan fen bilimleri testinin 7 sorusunu oluşturmaktadır ve fizik bilgisine dayanmaktadır.  Konu başlıkları farklı kaynaklarda farklı biçimde geçebilir fakat birçok kaynağı inceleyerek çıkardığımız liste temelde aşağıdaki gibidir. 2018 sınav sistemi değişikliği nedeniyle bazı belirsizliklere gebe olsa da genel haliyle konu başlıkları size ışık tutacaktır.

TYT fizik konuları 2018 listesinin tamamı aşağıdaki gibidir.

·        Fizik Bilimine Giriş

·        Vektör, Kuvvet Dengesi

·        Basit Makineler

·        Madde ve Özellikleri

·        Basınç ve Kaldırma Kuvveti

·        Isı ve Sıcaklık

·        Sıcaklık ve İç Enerji

·        Genleşme

·        Doğrusal Hareket

·        Dinamik

·        Temel Dalga Bilgileri

·        Yay Dalgaları

·        Su Dalgaları Ses ve Deprem Dalgaları

·        Aydınlanma

·        Gölge

·        Düz Ayna

·        Küresel Aynalar

·        Kırılma

·        Renk

·        Mercekler

·        Prizmalar

·        Elektrik ve Manyetizma

·        Mıknatıs

·        Elektrik Akımı ve Devreler

*TYT fizik konuları farklı kaynaklar üzerinden düzenlenmiştir ve yol gösterici olması amacıyla yayımlanmıştır. Yapılacak değişiklikler için ya da farklı kaynaklarda bulunan farklı konu dağılımları için MEB’in uyguladığı müfredatı incelemenizi öneririz. YKS

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.