kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Kimya Konuları 2020 Nelerdir? (ÖSYM – YÖK – MEB)

​​​​​​​TYT kimya konuları nelerdir, temel yeterlilik testine kimler girebilir, TYT’de kimya alanında adaylar hangi konulardan sorumludur, TYT kimya sorularından alınan puan hangi puan türünde kullanılmaktadır gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Üniversiteye yerleşmeyi düşünen adaylar birkaç farklı yöntem ile üniversite öğrencisi olabilirler ve bunlardan en bilineni ve en fazla talep olanı YKS yani yükseköğretim kurumları sınavıdır. Adaylar YKS hakkında birçok konuda merak sahibidirler ve bu meraklarından biri de sınavda hangi derslerden hangi konuların çıktığıdır. Bizler sizlere fikir vermesi amacıyla YKS ve içindeki TYT ile AYT derslerinin konularını derlemeye çalışıyoruz. Bu yazımızda TYT kimya konuları 2020 nelerdir sorusunun cevabını bulacaksınız.

KİMYA TYT KONULARI 2020 NELERDİR?

TYT kimya konuları listesini vermeden önce TYT ile ilgili birkaç bilgi vermek yerinde olacaktır diye düşünüyoruz. TYT YKS isimli üniversiteye giriş sınavının ilk basamağıdır ve ortaöğretim kurumu mezunu her aday bu sınava girebilir. TYT’ye girerek elde edilen TYT puan türü 2 yıllık bölümlerin tercihinde kullanılır ve isteğe bağlı olarak TYT puanının geçerlilik süresi 2 yıldır.

Yukarıda bahsettiklerimize ek olarak TYT içindeki kimya dersinden çözülen sorular tek puan türü olan TYT puan türünün hesaplanmasına katkıda bulunur.

TYT kimya konuları 2020 listesi aşağıdaki gibidir.

Kimya Bilimi

Periyodik Sistem

Atom ve Özellikleri

Kimyasal Türler Arası Etkileşimler

Fiziksel ve Kimyasal Bağlar

Kimyasal Tepkimeler

Asit

Baz

Tuz

Kimyanın Temel Yasaları

Maddenin Halleri

Bileşikler ve Özellikleri

Karışımlar

Kimya Her Yerde

Endüstri ve Canlılarda Enerji

*Son yıllarda geliştirilen yeni nesil sorulara dair ekstra çalışmayı yapmayı ihmal etmeyin.

**Elimizden geldiğince en güncel hali ile yayımlama çalışsak da dönem içinde yapılabilecek değişiklikler olabilmektedir ve TYT kimya konuları ile ilgili değişikliği yapacak kurum ÖSYM, YÖK veya MEB olacağı için bu kurumların websitelerini zaman zaman ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Burada verdiğimiz bilgiler fikir vermesi amacıyla hazırlanmıştır.

***Konuların isimleri bazen farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilmektedir veya bazı konular bir başlık içinde verilmektedir. Bunu göz ardı etmeyiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.