kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SAT Komandosu Maaşları Ne Kadar?

SAT Komandosu Maaşları Ne Kadar? SAT Komandosu Nedir? Ne Demek? SAT Komandosu Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri SAT Komandosu Maaşları ve Ücretleri Ne Kadar?

A+
A-

Askeri personel olarak görev alan pek çok kişi vardır. Bunlardan biri de SAT Komandosu dur. Peki bu SAT Komandosu maaşları ne kadar?

Türkiye son yıllarda sık sık askeri gücünü kullanmak zorunda kalmıştır. Hem yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele, sınır ötesi harekatlar, Suriye, Libya ve Irak’taki askeri faaliyetler bunun en önemli örnekleri arasındadır. Askeri faaliyetler, operasyonlar söz konusu olduğunda ise en önde bordo bereli olarak bilinen özel kuvvetler ve SAT komandoları yer almaktadır. Özellikle de SAT komandoları kamuflajları, denizle iç içe görev yapmalarıyla ilgi odağı oluyor. Pek çok kişi bu birimde çalışmak isterken bu birimlerdeki görevlilerin aldığı ücretler de merak konusu. Peki SAT komandosu nedir? Kimdir? SAT komandosu maaşları ne kadar?

JÖH Nedir? Nasıl Olunur? Başvuru Şartları Nelerdir?

SAT Komandosu Nedir? Ne Demek?

SAT, Sualtı Taarruz’un kısaltılmış halidir. Sualtı Taarruz Grup Komutanlığı bünyesindeki bu birim Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altında yer alır. 1963 yılında kurulan özel birim ülkedeki en seçkin askerlerin görev aldığı bir birimdir. Personellerin görev ve sorumlulukları saymakla bitmez. Arama ve kurtarma faaliyetleri, sızma, terörle mücadele, gemi ele geçirme, kıyı koruma, kıyı ele geçirme, amfibi harekat gibi işlere imza atarlar. Kurulduğu tarihten itibaren pek çok önemli operasyona imza atan komandoların en bilindik harekatlarının başında Kardak Operasyonu gelmektedir. Kardak’a ayak basan SAT komandoları Yunan komandoların arasından sızarak kayalıklara bayrak dikmiştir.

SAT Komandosu Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Her asker için duyum aynı olsa da özellikle bu seçkin birimlerde çalışan personel 7 gün 24 saat görevdedir. Özel eğitimleri, eşsiz yetenekleri nedeniyle her an göreve hazır olmalıdır. Göreve her an çağrılabilir. Aylarca hatta yıllarca görevde kalabilir. Çalışma şartları zorludur. Emekli olana kadar aldığı eğitimler bitmez. Denizde, gemide, yurt dışında, arazide aylarca çalışabilir. Ölümle defalarca burun buruna gelebilir. Ailesinden, sevdiklerinden, arkadaşlarından, çocuklarından uzak kalmakta ve daha da kötüsü bu duruma alışmaktadır.

SAT Komandosu Maaşları Ne Kadar?

SAT komandosu olabilmek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde astsubay veya subay olmanız gerekmektedir. Bu özel birimin bünyesinde çalışmak son derece zorludur. Bu nedenle bu zorlu şartlara ayak uydurabilmek son derece önemlidir. Gönüllülük esasına göre bu birime personel alınır. Aday personelin sabrı, fiziksel ve ruhsal sınırları zorlanır. Aylarca eğitim alırlar. Tüm süreci başarıyla tamamlayanlar göreve atanır. Personelin deneyimi, hizmet yılı, derece ve kıdemi, rütbesi, aile durumu, görev tazminatı gibi unsurlara bağlı olarak aldığı maaş değişebilir.

Maliye Bakanlığı ve GİB’e Naklen Geçiş Nasıl Olur?

SAT komandosu maaşları 16 bin 500 TL civarındadır. Ancak bu net maaştır. Ek tazminatlar, görev tazminatı, ek ödemeler, çalıştığı bölge, operasyona bağlı olarak ödenen ücretler gibi unsurlarla maaşları ikiye katlanabilir. Operasyonda, görevde olan SAT komandosu maaşı 15-20 bin TL civarındadır. Personeller yurt dışı görevlerinde ek ücretler de alabilir.

SAT komandoları ne demek?

Türk deniz kuvveti personeli olarak geçen bütün astsubay ve subayların katılabildiği özel operasyon birimine SAT komandosu denmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.