kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Uluslararası İlişkiler KPSS 2018/2 Atama Taban Puanları

​​​​​​​Uluslararası ilişkiler KPSS 2018/2 atama taban puanları kaçlarda kalmıştır, uluslararası ilişkiler ve benzeri bölümler mezunları için KPSS merkezi atama kadrolarını tercih etmeye yarayan özel kod kaçtır, bu koda özel kontenjan sayısı 2018/2 atamaları için kaçtı, KPSS 2018/2 içinde uluslararası ilişkiler mezunlarının tercih edebileceği toplam kontenjan kaçtı, bu kontenjanlara yerleştirmeler sonucu ortaya çıkan en yüksek ve en düşük puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

KPSS 2018/2 merkezi atama ile yerleştirme süreci sona erdi ve adayların bir kısmı kamuda personel olabilirken bir kısmı ne yazık ki yerleşemedi, yerleşemeyen adaylara yol göstermesi ve sonraki atamalarda kaç puana ihtiyaç duyabileceklerine dair fikir oluşturması için merkezi atama taban puanları listelerini oluşturmaya devam ediyoruz, uluslararası ilişkiler mezunlarının yerleşebileceği kontenjanlara ait uluslararası ilişkiler KPSS 2018/2 atama taban puanları listesini içeren tabloyu yazının en altındaki görselde bulabilirsiniz.

KPSS 2018/2 ULUSLARARASI İLİŞKİLER ATAMA TABAN PUANLARI

Merkezi atamalar aracılığıyla uluslararası ilişkiler bölümü mezunlarının tercih edebileceği kontenjanlar ya herhangi bir lisans mezunun tercih etmesini sağlayan 4001 nitelik kodu şartını ya da uluslararası ilişkiler ve türevi bölümlerin tercih etmesini sağlayan 4507 nitelik kodunu taşımalıdırlar.

Bu kontenjanlar üzerinden değerlendirildiğinde KPSS 2018/2 merkezi atama tercihlerinde uluslararası ilişkiler mezunlarının tercih edebileceği toplam 170 kontenjan bulunmaktaydı. Bunlardan 120 tanesi 4001 nitelik kodunu taşıyan tüm lisans mezunlarının tercih edebileceği kontenjanlar iken diğer 50 kontenjan ise uluslararası ilişkiler ve benzeri bölüm mezunu olma şartı arayan 4507 nitelik kodu ile tercih edilebilen kadrolara aitti.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleşmeler sonucu oluşan uluslararası ilişkiler KPSS 2018/2 atama taban puanları incelendiğinde en düşük puan ile yerleşilen kadronun Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (Bilet Kontrol Memuru) (Trabzon) ait olduğu ve 90,120 puan ile kapattığı görünmektedir. Uluslararası ilişkiler mezunu olarak yerleşilebilecek en yüksek puan ile yerleşilen kadronun ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne (Stajyer AIM Memuru) (Denizli) ait olduğu ve 99,386 puan ile kapattığı görünmektedir. KPSS 2018/2 çift yıl KPSS puanları ile başvuru yapılan ilk merkezi yerleştirmedir ve puanların yüksekliği biraz bununla ilişkilidir, buradan yola çıkarak uluslararası ilişkiler bölümü mezunlarının bu aralıklarda veya iki ila üç puan civarında aşağıda alması durumunda merkezi atamalardan biri ile bir yerlere yerleşmesi mümkündür diyebiliriz. KPSS Taban Puanları

Merkezi atamalar, mülakat ile alım yapan kurumlar, KPSS, YDS, uluslararası ilişkiler mezunlarının başvuru yapabileceği ilanlar ve benzeri tüm konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz FORUM sayfalarımız tecrübeli üyeleri ve yöneticileri ile hizmetinizdedir.

* Yukarıda yer verdiğimiz bilgiler ve uluslararası ilişkiler KPSS 2018/2 atama taban puanları listesi ÖSYM’nin (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) resmi internet sitesinde yayımladığı dosyalardan, kılavuzlardan faydalanılarak hazırlanmıştır, yapılabilecek bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı en son duyuru geçerli olacaktır bu sebeple ÖSYM internet sitesindeki duyurular kısmını belirli aralıklar ile ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

** Uluslararası ilişkiler atama taban puanları listesinde yer alan bazı kadrolarda farklı nitelik kodları şartları da bulunabilmektedir (Örnek: 7113: Son 5 Yıl İçerisinde KPDS/YDS En Az D Seviyesinde İngilizce Bilmek.), bu nedenle ilgili kadroların tamamını içeren dosyaya BURADAN göz atabilir ve nitelik kodlarına bakabilmek için de BURADAN ilgili sayfaya yönlenebilirsiniz.

kpss 2018 2 uluslararasi iliskiler atama taban puanlari

kpss uluslararasi iliskiler 2018 2 atama taban puanlari

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.