kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Üniversitede Kopya Çekmenin Cezası Nedir? Sicile İşler Mi?

Üniversitede Kopya Çekmenin Cezası Nedir? Sicile İşler Mi? Üniversitede Kopya Çekmek Yasak Mı? Suç Mu? Ümiversitede Kopya Çekmenin Cezası Nedir? Üniversitede Kopya Çekersem Sicilime İşler Mi?

Üniversitede kopya çekmenin cezası nedir, sicile işler mi, kopya çekmek suç mu gibi pek çok merak edilen konular hakkında bilgi verdiğimiz bu yazımızda aradıklarınızı bulabilirsiniz.

Türkiye’de binlerce üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Her yıl binlerce kişi de üniversite öğrencisi olmak için sınavlara girmektedir. Bu nedenle üniversite hayatı ile ilgili her konu, her soru, her başlık oldukça önemlidir. Örneğin üniversite sınavlarıyla ilgili sorular daha çok ilgi çekmektedir. Sınav dönemlerinde kopya çekme olayları sık yaşandığı için, üniversitede sınıfta kalan, derslerden geçemeyen kişiler kopya çekmenin risklerini analiz eder. Bu kapsamda “Üniversitede kopya çekmenin cezası nedir?” sorusu sık sık sorulur. Çünkü lisede kolaylıkla geçiştirilen ve üstü kapatılan bu olay üniversitede ağır sonuçlanabilir.

Üniversitede Kopya Çekmek Yasak Mı? Suç Mu?

Üniversitede kopya çekmek tüm eğitim kurumlarında ve sınavlarda olduğu gibi yasak ve suçtur. Üniversite sınavları büyük anfilerde, sınıflarda yapıldığı için birden fazla gözetmen görev yapar. Ayrıca öğrenci gibi sınava giren öğretim görevlileri de bulunur. Öğrencilerin kopya çekmemesi için pek çok tedbir alınır. Kopyanın yasak olduğu onlarca kez vurgulanır. Buna rağmen kopya çeken kişi suç işlemiş ve yasağı delmiş olur.

Ümiversitede Kopya Çekmenin Cezası Nedir?

Üniversitede kopya çekerken yakalanmak olasıdır. Kopya çekerken yakalanmanın ilk cezası koca anfiye, sınıfa, fakülteye rezil olmaktır. Üstelik bazı gözetmenler ipin ucunu kaçırarak büyük tartışmalara, kavgalara giden kapıyı aralayabilir. Bu noktada öğrenci ile gözetmen arasındaki ilişki de önemlidir. Eğer aranız çok iyiyse öğretim görevlisi görmezden gelebilir ya da uyarmak ile yetinebilir. Ancak samimi olmadığınız bir öğretim görevlisi kağıdınızı direkt olarak alır. Kopya çektiğinizi tutanakla yazılı hale getirip yönetime iletir. Böylece hakkınızda yasal işlem yapılır. Bu tarz olayların sonuçları ağır olabilir. 1 hafta, 1 ay uzaklaştırma cezası alabilirsiniz. Kopya çektiğiniz dersten kalırsınız. Sonraki dönemlerde geçmeniz zorlaşır. Üstelik mezuniyetiniz ertelenebilir. Ancak bu suç nedeniyle daha büyük bir ceza verilmez. YÖK tarafından belirlenen kurallara göre kopya cezası kınama ve uzaklaştırma cezasıdır. Bir öğrenciye en fazla 6 aya kadar uzaklaştırma cezası verebilir. Eğer öğrenci uyarılara, kınamalara, uzaklaştırma cezalarına rağmen kopya çekmeye devam ederse sonuç okuldan atılmaya kadar gidebilir.

Üniversitede Kopya Çekersem Sicilime İşler Mi?

Üniversitede kopya çekmenin sonuçları çok ağırdır. Uzaklaştırma cezası, uyarı cezası alabilirsiniz. Ancak bunun yanında tutanak tutulup ceza verilirse suçunuz sicilinize işler. Size verilen ceza da sicilinize işler. Böylece üniversite değiştirseniz de cezanız görülür. Sınavlarda size özel dikkat edilir. Ayrıca memuriyete girişte, özel sektörde iş ararken bu cezalar karşınıza çıkabilir.

ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ YAZILARIMIZA GÖZ ATMAK İSTEYEBİLİRSİNİZ!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.