kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

AYT Biyoloji Soruları ve Cevapları

Düzenlenen Alan Yeterlik Sınavı AYT Biyoloji soruları ve cevapları nelerdir? AYT biyolojide kaç soru soruldu? Sınav kaç dakika sürdü? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

YKS
A+
A-

AYT Biyoloji Soruları ve Cevapları

Üniversite sınavına hazırlanan milyonlarca genç sınavda neler soruldu bunu merak ediyor. Peki AYT yani alan yeterlilik testi biyoloji dersinin soru ve cevapları neler, gelin birlikte bakalım…

ÖSYM’nin YKS’nin ikinci oturumu olarak gerçekleştirmiş olduğu  AYT’de biyoloji soruları ve yanıtları nelerdir? Düzenlenen AYT biyoloji testinde adaylara kaç soru soruldu? Sınavda sorulan sorular ile adayların anımsadıkları muhtemel yanıtlar nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

AYT Alan Yeterlik Testinde Adaylara Kaç Soru Soruldu? AYT Oturumu Kaç Saat Sürdü?

Bir gün evvel ilk oturumu düzenlenen YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlik Sınavı  AYT düzenlendi. Bu oturumda adaylardan üniversitelerin dört yıllık lisans bölümlerine girmeyi hedefleyenler yarıştı. Toplam 160 sorudan oluşan  AYT oturumunda adaylar eşit ağırlık ya da sayısal alandan girmek istedikleri bölüme göre testlere yanıt verdiler. Sayısal adaylarının çözmesi gereken AYT fen bilimleri kısmında yer alan biyoloji testinde ise adaylara toplam 13 soru yöneltildi.

AYT oturumu TYT’nin aksine ilave bir süre hakkı tanınmadan gerçekleştirildi. Bu bağlamda AYT oturumu toplam 3 saat sürdü. Saat 10:15’te başlayan alan yeterlilik testi saat 13:15’te sona erdi ve böylece üniversite öğrencisi olmayı hedefleyen adaylar için (dil adayları hariç) YKS süreci sınav bağlamında sona ermiş oldu.

AYT’nin Önemi Nedir? AYT’den Alınan Puanlar Ne İşe Yarar?

YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı iki ana oturumdan oluşmaktadır. Bu oturumlar TYT ve AYT’dir. TYT düzenlendi ve bu oturuma üniversiteye yerleşmek isteyen adayların tümünün katılması gerekti. Çünkü gerek  YKS süreci sonunda iki yıllık bölümlere yerleşmek isteyen adaylar olsun gerekse dört yıllık bölümlere yerleşmek isteyen adaylar olsun, hepsinin bu oturumdan gelecek puana ihtiyacı vardı.

Lisans bölümlerini hedeflemeyen adaylar için düzenlenen TYT’ye katılmak yeterli idi. Ancak dört yıllık bölümlere girmek isteyen adayların AYT oturumuna da katılmaları şarttır. Bu nedenle düzenlenen AYT oturumu dört yıllık bölümlere girmeyi hedefleyen adayların katılımı ile gerçekleştirildi.

AYT Biyoloji Soruları ve Cevapları Nelerdir?

AYT kapsamında düzenlenen oturumda adaylara Fen Bilimleri testi içerisinde toplam 40 adet soru yöneltildi. Bu 40 adet sorunun 13 tanesi biyoloji dersinden oldu. AYT oturumuna katılan adayların anımsadıkları kadarıyla sınavda sorulan biyoloji sorularını ve yine adayların vermiş oldukları muhtemel yanıtları yazımızda sizler için bir araya getirmeye çalıştık.

Bu sorular ve yanıtlar akılda kaldığı kadarıyla bizlere intikal ettiğinden elbette kesin değildir. Sizler de yazımıza yorum yaparak katkı sağlayabilir ve soruların tam ve doğru biçimde derlenmesine yardımcı olabilirsiniz. İşte AYT biyoloji soruları ve muhtemel yanıtları;

1) Boşaltım sistemi ile alakalı olarak hangisi yanlıştır? – I’de yer almayan madde kesinlikle II’de yer almaz.
2) Hangisi dolaşımın görevi değildir? – Sindirim enzimlerinin sindirim kanalına verilmesi.
3) Aşağıdaki öncüllerden hangileri solunum sisteminde gazların difüzyon hızının artmasında etkili olmaktadır? – I ve III
4) Sindirim sistemini inceleyen kişinin hangisine ulaşması mümkün değildir? – Monomerlere dönüşümün hücre içerisinde olduğu
5) Öğretmen tv sorusu? – Endokrin bezlerinden salgılanan hormonlar sadece reseptör hücrelerine etki eder.
6) Göze ışık gelmesi sorusu? – Kornea>mercek>camsı cisim
7) Ökaryot DNA!ların DNA eşelemesi sorusu? – I ve II
8) Canlıların ilişkisi ile alakalı soru? – Yaban domuzu ve Firavun faresi
9) Kümeli dağılım sorusu? – Kral penguenler üreme dönemlerinde kümeli dağılım göstermektedir.
10) C6H12O6 + O2 > CO2 + H2O sorusu? – Yalnız III
11) Protein, RNA ve DNA ile alakalı soru? – Metiyonin
12) Hangisi fotosentez yapar? – Işığı soğuran pigmentler
13) Kodon ile alakalı soru? – Tüm kodonlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.