kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Valilik Kaymakamlık Açık Kapı Yardımı Nedir? Kimler Nasıl Başvurabilir?

Valilik ve kaymakamlık açık kapı başvurusu nedir? Açık kapı başvurusu nasıl yapılır? Açık kapı yardımı nasıl alınır? Para yardımı var mı? Kimler başvurabilir? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Valilik ve kaymakamlık açık kapı şube müdürlüğü nedir? Valilik ve Kaymakamlık Açık Kapı nedir? Valilik ve kaymakamlık açık kapı başvurusu nasıl yapılır? Açık kapı başvuru şartları nedir? Açık kapı yardımı nedir? Açık kapı yardımlarından kimler yararlanabilir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Açık Kapı Nedir? 

Açık Kapı projesi Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile Açık Kapı Şube Müdürlükleri’nin oluşturulması ile hayata geçirilmiş, valilik ve kaymakamlıklarda kurulacak birimlerde vatandaşların tüm taleplerinin ve önerilerinin alındığı, vatandaş ile devlet arasında doğrudan bir etkileşimi mümkün kılması amaçlanan projedir.

Açık Kapı Yardımlarından Kimler Yararlanabilir?

Açık kapı projesi tek başına bir yardım ya da destek sistemi değildir. Yani açık kapının asli amacı yardım ya da destekte bulunmak değil, tüm vatandaşların taleplerini toplamaktır. Bu yönüyle yardıma muhtaç vatandaşların talepleri de genel taleplerin içerisinde yalnızca bir başlıktır. Açık kapı başvuruları tüm vatandaşlar tarafından gerçekleştirilebilmektedir. Dolayısıyla devletten her tür talebi ve iletmek istediği şikayeti bulunan vatandaşlar valilikler ve kaymakamlıklar uhdesinde yer alan açık kapı birimlerine başvuruda bulunabilirler.

Açık Kapı Para Yardımı Yapıyor Mu?

Zaman zaman sosyal medyada açık kapı aracılığı ile vatandaşlara para dağıtılacağı, bayram vs. gerekçelerle yardımlar verileceği gibi bilgiler dolaşmakta. Bu bilgiler genel itibarile gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi açık kapı sisteminde yardım yalnızca bir başlıktır. Bu da başvuruda bulunan vatandaşın sosyal yardım alma şartlarını taşıyor olmasına bağlı olarak değerlendirilmektedir. Aksi halde herkese kesin şekilde verilebilecek bir yardım, para yardımı, maddi destek söz konusu değildir. Ancak başvuruda bulunmanız durumunda sosyal yardımlardan faydalanmanız adına valilik ve kaymakamlık birimleri size aracılık ederek sosyal yardımlardan faydalanmanızı, şartları sağlıyor olmanız durumunda sağlayabilirler. Burada önemli olan unsur sizin maddi yardım alma şartlarını haiz olmanızdır. Aksi halde para yardımı, sosyal yardım, maddi destek almanız elbette mümkün olmayacaktır.

acyk kapy

Açık Kapı Başvurusu Nasıl Yapılır? İnternetten Başvuru Var Mı?

Açık kapı sistemine valiliklerde ve kaymakamlıklarda kurulacak olan açık kapı şube müdürlüklerinde doğrudan başvuru yapmanız mümkündür. Bu birimlerde görevlendirilecek olan uzman personel sizin talebinizi, şikayetinizi alarak değerlendirilmesini sağlayacaktır.

Bunun yanında vatandaşların açık kapı sistemine İçişleri Bakanlığı tarafından kurulmuş olan acikkapi.gov.tr adresi üzerinden ve e-Devlet üzerinden başvuru yapmaları da mümkündür. Vatandaşların başvuruları ilgili birimlere yönlendirilerek 7 gün içerisinde cevaplandırılmaktadır.

Şayet vatandaşların bir talepleri varsa ve bu talepleri karşılanmaya uygunsa bunun karşılanması, bir şikayetleri varsa da bu şikayetin giderilmesi sağlanmaya çalışılacaktır.

Açık Kapı Başvuru Sonucu Nasıl Öğrenilir?

Vatandaşlar internet üzerinden başvuru yaparlarsa doğrudan ekrandan, elden bizzat başvuruda bulunurlarsa sms yolu ile kendilerine başvuru takip numaraları verilecektir. Vatandaşlar bu numaralar ile başvuru sonuçlarını takip edebilirler. Ayrıca başvurularının neticelendirildiği vatandaşlara yine kısa mesaj yolu ile iletilmektedir.

Açık kapı sistemine başvuruya dair sorularınızı sormak ve diğer hususlarda fikirlerinizi beyan etmek için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.