kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tonmaister Maaşları Ne Kadar?

Tonmaister Maaşları Ne Kadar? Tonmaister Nedir? Ne Demek? Tonmaister Ne İş Yapar? Görevi Nedir? Tonmaister Ses Teknisyeni Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Tonmaister maaşları ne kadar sorusuna yanıt arıyorsanız bu yazımız tam da sizin için. Ayrıca bu yazımızda maaş bilgisinin yanı sıra mesleğin tanımını ve görevlerini de sizler için kaleme aldık.

Günümüzde müzik dinlemeyen, müzik dinlemekten hoşlanmayan var mı? Barlarda, restoranlarda, kafelerde, otellerde, konserlerde herkes en güzel parçaları dinleyerek eğleniyor. Günümüzde ses ve kayıt teknolojilerinin gelişmesi ile müzik kalitesi de artıyor. Tam da bu noktada tonmaister yani ses teknisyenlerine de büyük iş düşüyor. Ancak ülkemizde bu meslek yeterince iyi tanınmıyor. Bu nedenle müzik sektörüyle ilgilenen herkes tonmaister yani ses teknisyenleri ile ilgili sorular soruyor. Peki tonmaister yani ses teknisyeni nedir? Kimdir? Tonmaister ses teknisyeni ne iş yapar? Görevleri nedir? Ses teknisyeni tonmaister maaşları ne kadar? Ses teknisyenleri ne kadar maaş alır?

Eczane Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Tonmaister Nedir? Ne Demek?

Tonmaister kelimesi tonmayster olarak da bilinmektedir. Almanca kökenli kelimenin orijinal hali “tonmeister” şeklindedir ve ses yönetmeni anlamına gelmektedir. Bu kişiler seslerin kaliteli, doğru, temiz bir şekilde duyulmasını sağlar. Sesleri düzenler ve bu seslerin kaydedilmesi ile görevlidir. Ton ustası olarak da anılırlar. Duyulan sesleri elektronik ortamda aynı gerçeklikte ve kalitede aktarılması konusunda uzmanlardır. Teknoloji ile iç içe olan bu meslekte son trendleri takip etmek gerekir. Çünkü sanat ve teknolojiyi buluşturan bu uzmanların hata yapmaması gerekir. Tonmaisterler sayesinde ses en doğru şekilde kaydedilir. Kayıt stüdyolarında, konserlerde, film ve kliplerin montajı sırasında, sanatsal etkinliklerde görev alabilirler. 

Tonmaister Ne İş Yapar? Görevi Nedir?

Ses teknisyeni olarak bilinen tonmaister olarak çalışan personellerin pek çok görev ve sorumluluğu bulunur. Uzmanların görevleri çalıştıkları şirket, stüdyo ve kişilere göre değişebilir. Çünkü her ekip ve yapılanmada farklı bir sorumlulukları olabilir. Ancak genel olarak bu kişiler müzik sektöründe, müzisyen ve sanatçılarla çalışırlar. Prodüksiyon şirketlerinde görev yapabilirler. Müzik sistemi, stüdyo, sahne kurulması sırasında görev alırlar. Kullanılacak alet, ekipman, enstrüman seçimini yaparlar. Sesle ilgili sorunları çözerler. Sesin mükemmel çıkması ve kayıt altına alınması için çalışırlar.

  • Ses düzenlemesi yaparlar
  • Ses dengesinin sağlanmasını sağlarlar
  • Müzik tesisatı kurulumu yaparlar
  • Sahne kurulumunda çalışırlar
  • Kullanılacak alet ve enstrümanları seçerler
  • Canlı ses sistemlerini belirlerler
  • Bu sistemleri kurar ve işletilmesini sağlarlar
  • Kayıt yöntemlerini belirlerler
  • Kayıtların sorunsuz olmasını sağlarlar
  • Ses teknisyenlerini eğitirler
  • Ekiple uyumlu çalışırlar

Kontrol ve Otomasyon Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Tonmaister Ses Teknisyeni Maaşları Ne Kadar?

Türkiye’de müzik sektörü hemen hemen her sektör gibi pandemi sürecinden olumsuz etkilenmiştir. Konserler, müzikli etkinlikler iptal edilmiştir. Bu nedenle müzik sektörü ve sektöre bağlı tüm çalışanların kazançları düşmüştür. Ses teknisyenlerinin aldığı maaşlar düzenli aylık olabileceği gibi iş başına da olabilir. Bu durumda maaşlarda iş yoğunluğunun etkisi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu kapsamda tonmaister maaşları ortalama 15-17 bin TL civarındadır. Konser dönemlerinde, iş yoğunluğunun olduğu dönemlerde iş başına 200-500 TL arasında ücretle çalışabilirler. Alanında uzman ses teknisyenleri ise müzik sektöründe binlerce lira kazanabilir. 

Ses uzmanı ne demek?

sinema, müzik, tiyatro, animasyon alanlarında yapılan çalışmalar sürecinde seslerin karıştırılması, ayrıştırılması, efektler eklenmesi, kayıt, senkronizasyon gibi işleri kapsayan bir alandır.

Yorumlar

  1. Namık Saygın Avatar Namık Saygın dedi ki:

    Siz çıldırmışsınız. Aylık 5000 TL ye çalışan tonmiester mi olur? Zaten o paralara çalışıyorsa o tonmeister değil rodidir. Bir Tonmeister sadece bir konserde aldığı para kullandığı mixer ve yeteneklerine göre değişir. Konser başına en az 1000 tl en fazla da 2000 TL kaşe yazarlar.