kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YÖKDİL 2019 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YÖKDİL 2019 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 10 Mart 2019 tarihinde 2019 yılının ilk YÖKDİL sınavı gerçekleştirildi. Şimdiyse sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

A+
A-

Gün geçtikçe sınırlar belirsizleşiyor. Dünya küresel bir köye dönüşüyor. Bu nedenle yabancı dil bilmenin önemi de her geçen gün artıyor. Türkiye’de kişiler yabancı dil bilgilerini girdikleri resmi dil sınavlarından aldıkları puanlar ile belgelemektedirler. Kamu kurum ve kuruluşların personel alım süreçlerinde ve akademik kariyer yaparken bu belgelere ihtiyaç duyulnmaktadır. İşte tam da bu noktada YÖKDİL yani Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı devreye girmektedir. 2019 yılının ilk YÖKDİL sınavı 10 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirildi. YÖKDİL’e giren binlerce kişi şimdi sınav sonuçlarını öğrenmek için zorlu bir bekleyiş sürecine girdi. Peki YÖKDİL 2019 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL Sınav Değerlendirmesi 2019

Türkiye’de yabancı dil sınavı denilince akla YDS gelmektedir. Ancak yıllarda hayatımıza giren YÖKDİL sayesinde YDS’de başarılı olamayan pek çok kişi şansını YÖKDİL sınavına girerek denemeye başlamıştır. YÖKDİL, ÖSYM tarafından tanınan, geçerlilik verilen resmi yabancı dil sınavlarından biri olarak öne çıkımaktadır. YÖKDİL puanını alan kişiler yabancı dil yeterliliklerini resmi olarak belgeleme şansına sahip olurlar. Kamu Haber

YÖKDİL puan değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılır. Sınava giren kişilerin yalnızca doğru işaretlediği cevaplar dikkate alınarak hesaplama yapılır. Yanlış yapılan cevaplar ise sınav sonucuna etki etmemektedir. Ancak adaylar bir soruya birden fazla cevap vermemeye özen göstermelidir. Çünkü bu durumca ilgili sorular geçersiz sayılır.

YÖKDİL puan hesaplama 2019 denklemini sizler için paylaştık. Puan = doğru sayısı / soru sayısı x 100 formülü ile YÖKDİL puanınız hesaplanmaktadır.

YÖKDİL 2019 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2019 yılının ilk YÖKDİL sınavı 10 Mart 2019 tarihinde Pazar günü gerçekleştirildi. Sınava girmek için başvuru yapan binlerce kişi 10 Mart’ta sınav salonlarında ter dökdü. Şimdiyse binlerce kişinin gözü ÖSYM’ye çevrildi. Sıanva girenler sınav sonuçlarının açıklanması için heyecanlı bir bekleyişe başladı. YÖKDİL sıanv sonnuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin ÖSYM’den resmi bir açıklama gelmedi. Ancak YÖKDİL sınav sonuçlarının Mart ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Bu kapsamda Mart ayının son haftasında ÖSYM’nin sınav sonuçlarını açıklayacağı düşünülüyor.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.