kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı kariyer meslek grubu olan Merkez Göç Uzman Yardımcılığı 2023 maaşı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün merkez teşkilatında görevlendirilen kariyer meslek mensupları olan Merkez Göç Uzman Yardımcıları’nın 2023 yılı maaş tutarları ne kadar? Merkez Göç Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Nasıl Merkez Göç Uzman Yardımcısı olunur? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

İl Göç Uzman Yardımcılığı Maaşı

Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Küresel olarak göç güzergahında yer alan Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konu hakkında daha özellikli bir teşkilata ve daha nitelikli personele duyduğu ihtiyaca bağlı olarak yakın zamanda oluşturulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kariyer meslek mensuplarından merkez teşkilatta görevli bulunan grup Merkez Göç Uzman Yardımcılığı’dır. Merkez Göç Uzman Yardımcıları, Genel Müdürlüğün merkez birimlerinde görev yapmaktadırlar. Görev aldıkları birime göre uzmanlaştıkları özel alanlar farklılaşmaktadır. 

Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilir? Nasıl Merkez Göç Uzman Yardımcısı Olunur?

Merkez Göç Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların üniversitelerin İİBF/SBF ve dengi alanlardan ya da Hukuk Fakülteleri’nden mezun olmaları, memuriyete dair genel şartlara sahip olmaları, yaş vb. diğer şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bunun yanında adayların kariyer mesleklere girmek için elde etmeleri gereken puan türleri için Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A Grubu oturumlarına katılmaları şarttır.

Adaylar KPSS A Grubu’ndan almış oldukları puanlarla Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün açacağı Merkez Göç Uzman Yardımcılığı alım ilanlarına başvuruda bulunabilirler. Bu ilana yaptıkları başvuru neticesinde puanlarına göre yapılacak olan sıralamada listede yer almaları durumunda Müdürlüğün gerçekleştirdiği protokol hükümlerine yapılacak olan yazılı sınava katılma hakkı elde edeceklerdir.

Merkez Göç Uzman Yardımcılığı alım süreçlerine, sınavına, mesleğe dair daha detaylı bilgiler alabileceğiniz Merkez Göç Uzman Yardımcılığı meslek tanıtım yazımıza aşağıda yer alan yönlendirme yardımı ile ulaşabilirsiniz;

Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıldır? Görev Yeri Neresidir?

Merkez Göç Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeye hak kazanan adayların görev yerleri Ankara’da yer alan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’dür. Bu müdürlükte yer alan birimlerde görevlendirilirler. Merkez Göç Uzman Yardımcılığı mesleğine girecek olan adayların statüsü merkez uzmanlığıdır. Merkez Göç Uzman Yardımcıları ve Merkez Göç Uzmanları bu bağlamda 3600 ek göstergeye tabi olarak görevlerini sürdürmektedirler.

Merkez Göç Uzman Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadardır?

Merkez Göç Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeye hak kazanan meslek mensuplarının 2023 yılında alacakları maaş tutarı yaklaşık olarak 16550 Türk Lirasıdır. Meslekte yeterlik süreçlerini tamamlayan ve Merkez Göç Uzmanı olarak atananların ise alacakları maaş tutarları 2023 yılı itibariyle yaklaşık olarak 17200 Türk Lirası olmaktadır.

*Merkez Göç Uzman Yardımcılığı ve Merkez Göç Uzmanlığına dair belirtmiş olduğumuz maaş tutarlarında meslek mensuplarının bireysel şartlarına göre farklılaşan ilave ve kesintiler dikkate alınmamıştır. 

Merkez Göç Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen ve sınavına hazırlık yapan diğer adaylar ile istişare edebilmek için Tıklayınız!

İl Göç Uzman Yardımcısı ve İl Göç Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

İl göç uzman yardımcılığı ne demek?

Göç İdaresi Başkanlığı merkez teşkilatında istihdam edilecek göç uzmanı ile göç uzman yardımcılarını ifade eder.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.