kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YouTuber Enes Batur Kimdir, Aslen Nerelidir, Kaç Yaşındadır? Enes Batur’un Aylık Kazancı Ne Kadardır 2020?

Son yıllarda YouTuber olarak adından sıkça söz ettiren ve popülerliği günden güne artan Youtuber Enes Batur kimdir? Enes Batur Aslen Nerelidir? Enes kaç yaşındadır? Enes'in YouTube kanalında kaç takipçisi vardır? Enes Batur'un 2020 yılında aylık kazancı ne kadardır? Enes Batur Sungurtekin hakkındaki yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

A+
A-

Ülkemizdeki en önemli YouTuber Enes Batur kimdir? 10 Kasım 2019 tarihi itibariyle YouTube kanalına abone olan kişi sayısı 11.326.643’e ulaşan youtube fenomeni kaç yaşındadır? Bu sayının telaffuz edilmesi dile kolay gelse de, dünyaca ünlü YouTuberlar bile bu sayıya ulaşamamaktadır. Yeni medya anlayışının, görsel ve işitsel yayın organlarında yarattığı değişimle birlikte dünyada ve ülkemizde popüler hale gelen YouTube sitesinin tıklanma oranları ve bu sitede kanal açan youtube fenomenlerinin izlenme sayıları günden güne artmaktadır. Ülkemizde de YouTuber olarak en fazla abone sayısına ulaşan isim Enes Batur’dur. Enes Batur, ortaokul yıllarında amatör çekimlerle başladığı video serüveninde çok iyi bir noktaya gelmiştir. Önceden tasarladığı ve planladığı bir kurgu üzerinden kendi anlatımıyla videolar çeken Enes Batur, milyonların hayranı olma noktasında yerini almıştır. Peki, televizyonda, radyoda, sinemada veya tiyatroda adını sanını çok sık duymadığımız ama YouTube kanalı üzerinden yayınladığı videolarla milyonların beğenisini kısa sürede kazanan Enes Batur kimdir? Batur, aslen nerelidir? Hangi tarihte doğmuştur? Enes Batur hangi okullarda okumuştur ve hangi üniversiteyi okumaktadır? Enes Batur’u bu kadar başarılı kılan nedir? Bunları konuşalım istiyoruz.

Enes Batur Kimdir?

Enes Batur’un asıl adı Enes Batur Sungurtekin’dir. Türk Youtuber, vlogger ve oyuncu olarak tanınmaktadır. Enes’in babasının adı Fatih Sungurtekin ve annesinin adı da Arzu Sungurtekin’dir.  Enes’in, Elif Bera ve Toygu Berat Sungurtekin adında iki kardeşi vardır. Emekli Özel Harekat Polisi olarak görev yapan babasının tayinin Erzurum’dan Antalya’ya çıkması nedeniyle, 2. sınıftan itibaren İstanbul’a taşınana kadar Antalya’da yaşamıştır. Çok küçük yaşlarda babasının aldığı bilgisayarla tanışan Enes, oyunlarla başladığı pc serüvenine, Türkiye’nin en popüler YouTuber’ı olana kadar devam etmiştir. Enes Batur, youtube kanalını 18 Kasım 2012 tarihi itibariyle açmış ve 5 yıldır da bu kanal üzerinden eğlenceli videolar yayınlamıştır. Enes Batur, milyonların tanıdığı bir kişi olarak popüler olmasını kanalında çektiği videolara borçludur. Önceden tasarladığı ve üzerinde çalıştığı kurguları video haline getirerek, kanalında yayınlayan Batur, 9,5 milyona yakın takipçi sayısıyla ülkemizde bu alandaki rekoru elinde tutmaktadır. Enes Batur’a 2017 yılında düzenlenen Altın Kelebek Ödül töreninde ilk kez verilen en iyi YouTuber/İnstagramer ödülü verilmiş ancak; bu ödül çektiği bir videonun çocuklara kötü örnek olduğu gerekçesiyle geri alınmıştır.

Enes Batur Aslen Nerelidir?

Ülkemizde kişinin nerede yaşadığının veya nerede çalışıyor olduğunun çok büyük önemi yoktur. Bizde kişinin aslen nereli olduğu önemlidir? Memleketçilik veya yerel milliyetçilik dediğimiz bu kavram kültürel anlayışımızdan ileri gelmektedir. Biz de bugün, Türkiye’nin en popüler YouTuber’ı olan Enes Batur’un aslen İstanbullu olduğuna ulaştık. Enes Batur, Ankara’da doğmuştur ve 2 yaşından sonrasını Erzurum’da geçirmiştir. Daha sonra ailesiyle Antalya’ya taşınmıştır. Enes aslen İstanbulludur ve şu anda İstanbul’da ikamet etmektedir.

enes batur 1

Enes Batur Kaç Yılında Doğmuştur?

Çok küçük yaşlarda internet fenomeni haline gelen Enes Batur, 9 Nisan 1998 doğumludur. 21 yaşını bir kaç ay sonra tamamlayacak olan Enes’in 12 yaşından beri YouTube kanalı vardır. Enes’in son beş yılda çektiği videolarla 11.5 milyona yakın takipçi sayısına ulaşmış olması, yaşından büyük işler başarma kabiliyeti olduğunu da göstermektedir.

Enes Batur Hangi Üniversite’de Okumaktadır?

Enes Batur, ilkokul 1. sınıf eğitimini Erzurum’da tamamlamıştır. 2. sınıfa geçtiğinde memur olan babasının Antalya’ya tayin olması sebebiyle Antalya’da okumaya başlamıştır.  Enes, Antalya Leyla Kahraman Sevim Ertünü okulunda ilkokulu ve ortaokulu tamamlamıştır. Lise 11. sınıfı tamamlayana kadar Antalya Kepez Anadolu Lisesi’nde okuyan Enes, 12. sınıfı ise Antalya Final Temel Lisesi’nde okumuştur. Enes, üniversite sınavına hazırlandığı süreçte bir karar vererek, üniversite sınavına hazırlanmak yerine YouTube kanalını büyütmeyi tercih etmiştir. Hedefine ulaşan Enes, daha sonra İstanbul Arel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanmıştır ve halen bu üniversitenin öğrencisidir.

Enes Batur Nasıl Bir Karaktere ve Kişiliğe Sahiptir?

Enes Batur Sungurtekin’i bu kadar popüler yapan en önemli karakteristik özelliği doğal ve samimi olmamasıdır. Başkalarını taklit etmekten uzak duran, alçakgönüllü, kendisine has bir konuşma yapısına sahip, yardımsever, sempatik bir tip olan Batur, kimseye karşı kin ve kıskançlık beslemeyen bir kişiliğe sahiptir. Enes, bilgisayarla çok küçük yaşlarda tanışarak, bilgisayar oyunlarına olan bağımlılığını YouTube kanalında da sürdürmeyi başarmış, azimle çalışmayı seven bir kişiliği olduğunu göstermiştir. Çalışkanlığının ve azminin emekli pöh olan babasından kendisine miras olduğunu söylemiştir.

enes batur altyn kelebek odulu

Enes Batur’un Başarıları ve Filmleri Nelerdir?

Enes Batur Sungurtekin’in yakaladığı en büyük başarı YouTube kanalının ulaştığı abone sayısıdır. Türkiye’nin en çok takipçi sayısına ulaşan kanalı: Batur’un kanalıdır. 11.326.643 milyon abone sayısına ulaşan Sungurtekin, 5.475.188.726 görüntülenme sayısına  ulaşmış videolar yayınlamıştır. Ayrıca Enes Batur, 2018 yılında gösterime giren ve kendi hayatının anlatıldığı filmi olan: Hayal mi Gerçek mi? filmi 1,5 milyon seyirci tarafından izlenmiştir. Bu filmle sinemada 17,5 milyon hasılat elde edilmiştir. Bu filmin fragmanı da, Enes’in kanalı üzerinden 34 milyon kez izlenmiştir. Enes, ikinci filmini bir diğer youtube fenomeni nam-ı değer “Nalet Bebe” olarak bilinen Ömer Başdoğan ile birlikte 2019 yılında çekmiştir. Gerçek Kahraman isimli bu filmde gişe hasılatı beklentilerin altında kalmıştır. 

Batur, bir çok kuruluş, dernek, vakıf, stk, üniversite ve birlik tarafından da en iyi YouTuber olarak defalarca ödüllendirilmiştir. Hiç kuşkusuz bu ödüller içerisinde en önemlisi 2017 yılında Altın Kelebek Ödül töreninde aldığı en iyi Youtuber ödülüdür. Her ne kadar Enes’in ödülü, çektiği bir videodan ötürü geri alınmış olsa da, Enes’in hayranları bu ödülü hakkıyla kazandığını düşünmeye devam etmektedir.

Enes Batur Aylık Kazancı Ne Kadardır?

Enes Batur’un 2020 yılındaki aylık kazancı sürekli olarak değişebilecek olmasıyla birlikte ortalama 500 milyon TL civarında olacağı söylenmektedir. Kazandığı parayı nerelerde kullandığı ve nelere yatırım yaptığı çok fazla bilinmeyen Enes, çeşitli yardım kampanyalarına da fazlasıyla destek olduğu bilinmektedir. Hiçbir reyting getirmeyen ve popülerliğini günden güne yitiren TV dizilerinde rol alan başrol oyuncularının haftalık 150 Bin TL aldığı ülkemizde, 11.5 milyona yakın bir kitleye hitap eden Batur’un aylık 500 Bin TL kazandığı üzerinden sürekli olarak gündeme getirilmesi, koltuklarından endişe duyan medya baronlarına ait kıskanç bir hamledir. Eski medyanın, yerini yeni mecralara bırakması biraz zaman alacak olsa da, günümüzde TV programları çok az sayıda izleyici bulmakta ve yerlerini yeni medyanın görsel ve işitsel yayınlara bırakmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.