kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Kaymakam Adaylığı Sınavı Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından Kaymakam Adaylığı Sınavı 18 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Sınav takviminde sonuç tarihi 18 Kasım 2020. Sınava katılan adaylar sonuçların daha kısa sürede açıklanmasını bekliyor.

A+
A-

ÖSYM tarafından 18 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı sınavı ne zaman açıklanacak? Dört sorunun tartışmaya konu olduğu ve adaylar tarafından bu sorulara itirazların yapıldığı sınavda sonuçlar ne zaman açıklanacak? ÖSYM takviminde sonuç tarihi olarak 18 Kasım 2020 tarihi olarak belirlenen sonuçların açıklanması merakla bekleniyor. Yazılı sınavın yapıldığı tarihten bugüne aradan 24 gün geçmesine rağmen sonuçları açıklanmayan ÖSYM’nin tartışmalı dört soru ile ilgili ne karar vereceği merak konusu. Sınavda kritik puan (67,5-72,5) aralığında olan adaylar için zaman geçmek bilmiyor.

ÖSYM tarafından son üç yıldır sınav sonuçlarının açıklanma tarihi de yayımlanmaktadır. Bu konuda milyonları ilgilendiren sınavların açıklanma tarihi olarak en geç bir ay bir süre belirlenmektedir. 2,5 milyondan fazla kişinin katıldığı YKS, 1,3 milyona yakın kişinin katıldığı KPSS sonuçları en geç bir ay içerisinde açıklanmaktadır. Bu kadar fazla adayın katılım gösterdiği genel sınavlara ait sonuçların bir ay gibi kısa bir sürede açıklanmasına karşın, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Kaymakam Adaylığı sınav sonuçlarının bir ayda açıklanma kararı ciddi problemlere yol açmaktadır. Bu konuda ÖSYM sorularına itiraz süresi ve itirazların karara bağlanma süresi 10 günden fazla sürmemektedir. Kağıtların optik üzerinden okunması da kısa sürede tamamlanabilecek bir iştir. Bunlar dışında işin bürokratik süreçlerinin tamamlanması içinde 5 günlük bir süre fazlasıyla yeterli olmaktadır.

Bütün gün hesaplamalarını dahil ettiğimizde Kaymakam Adaylığı gibi bir sınavda sonuçların açıklanma süresinin 15 ile 20 gün arasında tamamlanacağı hesaplanmaktadır. ÖSYM tarafından açıklanan 30 günlük süre çok uzun tutulmaktadır. Adayların diğer sınavlara hazırlık yapmak zorunda olduğu böyle zamanlarda Kaymakam Adaylığı yazılı sınav sonuçlarının açıklanması için bir ay süre verilmesi adaylar açısından ciddi zaman kayıplarına yol açmaktadır. Adaylar her ne kadar çalışmalara devam etmek zorunda olduklarını bilseler de kafalarında Kaymakam Adaylığı sınavı varken diğer sınavlara katılmaları mümkün olmamaktadır. Hal böyle olunca yazılı sınav sonuçları ne kadar kısa sürede açıklanırsa adaylar açısından o kadar olumlu bir durum ortaya çıkacaktır.

2020 Kaymakam Adaylığı yazılı sınavı sonrasında tartışmalara konu olan dört sorunun yer alması, bu sorular nedeniyle kritik puan alacağını düşünen adayları endişeye sevk etmektedir. ÖSYM tarafından yapılan ilk açıklamada 67,5 ile 72,5 arasında net çıkaracağını düşünen adaylar, ciddi şekilde diken üstünde beklemektedir. Sınav sorularında yapılan iptallerin mülakata kalanlar veya mülakat dışında kalanlar konusunda ciddi şekilde belirleyici olacağı düşünüldüğünde sürecin bir an evvel tamamlanması herkesin yararına olacaktır.

Kaymakam Adaylığı forum başlığında düşüncelerini ifade eden yüzlerce adayın ÖSYM’den sınavın bir an evvel açıklanması yönündeki talepleri bizim aracılığımızla arz edilmektedir. Biz de değerli ÖSYM Yönetim Kurulu Üyelerinden konuya hassasiyet göstermelerini ve sonuçların açıklanması konusunda daha kısa bir süre öngörmelerini arz ederiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.