kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

ZARA Personel Maaşları Ne Kadar?

ZARA Personel Maaşları Ne Kadar? ZARA Nedir? Ne Demek? ZARA Kimin? ZARA Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri ZARA İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

A+
A-

Ülkemizde mağazası bulunan pek çok firma vardır. Firmalar belli başlı yerlere mağazalarını açmakta ve bünyesinde bir çok personel çalıştırmaktadır. Bu firmalardan biri de ünlü giyim mağazası olan ZARA dır. Peki ZARA da çalışan personel maaşları ne kadar?

Türkiye’nin en büyük giyim firmalarının başında ZARA firması gelmektedir. Alışveriş Merkezlerindeki (AVM) mağazalar arasında en yoğun mağazalar bu markanın mağazalarıdır. Yeni tip Koronavirüs salgını (COVİD-19) süresince internetten alışveriş oranları ve miktarları da artmıştır. Yine en çok tercih edilen marka ve firma ZARA’dır. Firmanın Türkiye’de büyük bir yatırımı bulunur. Yüzlerce personel firma bünyesinde istihdam edilmektedir. Ayrıca her yıl onlarca yeni personel alımı yapılmaktadır. Pek çok kişi bu kapsamda “Zara personel, kasiyer, mağaza müdürü, reyon görevlisi maaşları ne kadar?” sorusunu sormaktadır.

ZARA Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

ZARA Nedir? Ne Demek? ZARA Kimin?

Dünyanın en büyük firmalarından biri olan Inditext çatısı altında pek çok marka bulunur. ZARA da bu markalardan biridir. Ayrıca Pull & Bear, Massimo Dutti, Oyhso, Bershka, STradivarius gibi markalar da bu çatı altındadır.ZARA 24 Mayıs 1974 tarihinde İspanya’nın Arteixo şehrinde kurulmuştur. cirosu 20 milyar dolar civarındayken koronavirüs nedeniyle cirolar olumsuz etkilenmiştir.

En çok sorulan sorulardan biri de “ZARA ne demek?” sorusudur. Kelimenin ne anlama geldiiği merak edilir. Arapça kökenli lan bu kelime Endülüs Emevi Devleti tarafından kullanılmış ve Avrupa’da yaygınlaşmıştır. Kelimenin anlamı asil, güzel, parlayak şafak, parlak, şatafatlıdır. İspanya’da da mısır anlamında kullanılır.

ZARA Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Türkiye’de çok sayıda ZARA mağazası bulunur ve internet operasyonu oldukça geniştir. Mağazalar günün her saati yoğundur. Alışveriş sitelerinde en çok tercih edilen marka Zara’dır. Firma çalışanları bu nedenle yoğun bir mesai yaparlar. Vardiya sistemiyle çalışanlar sabah ve akşamcı olarak görev yapabilir. Part-time ve full-time çalışma şekilleri mevcuttur. Full time çalışanlar haftanın 6 günü çalışıp 1 gün izin yaparlar. Part-time çalışanlar haftalık 30 saat kota doldurmak zorundadır. Mağaza müdürleri çalışma saatlerini, izin günlerin, vardiya sistemini belirlemektedir. Mağazalarda çalışma saatleri AVM saatlerine göre değişmektedir. Normalde 10.00-22.00 saatleri arasında çalışırken mağazalar salgın döneminde daha erken kapanmaktadır.

ZARA Personel Maaşları Ne Kadar?

Türkiye’nin en meşhur, en büyük giyim firmasının maaş politikası hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Üniversite öğrencileri, işsizler, iş arayanlar, rakip firmalarda çalışanlar ZARA’nın ne kadar maaş verdiğini merak eder. Firma asgari ücrete göre maaş vermektedir.

ZARA personeline en az 8506 bin TL civarında maaş ödenmektedir. Haftanın 6 günü en az 45 saat full-time çalışan personele ortalama 9 bin 500 TL civarında ücret ödenmektedir. Satış hedeflerine ulaşan, prim alan personelin maaşı 9 bin 600-10 bin TL seviyesine kadar yükselebilmektedir. ZARA kasiyer, reyon görevlisi, depo sorumlusu maaşı 10 bin 500 TL seviyesindedir. ZARA mağaza müdürü maaşı 11-12 bin TL civarındadır. Çalışanlara maaşların yanı sıra yol ücreti, yemek kartı, giyim indirim çeki gibi olanaklar da sunulmaktadır.

ZARA İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

ZARA’da işe girmek isteyenler, iş başvurusu yapmayı düşünenler firmanın internet sitesini takip etmelidir. Firmanın internet sitesi üzerinden iş başvuru formu doldurulabilir ve başvuru yapılabilir. Ayrıca kariyer siteleri üzerinden de iş ilanları takip edilip başvuru yapılabilmektedir. Bu firmada çalışmak için deneyimli olmak fayda sağlar, dış görünüş ve iletişim becerilerinin iyi olması da artı değerlerdir.

Nükleer Santral Nedir? Nasıl Çalışır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Zara personel indirimi ne kadar?

Personel Inditex grubunun tüm markalarında, hem fiziksel mağazalarda hem de ticari web sitelerimiz aracılığıyla online olarak %25 indirim hakkına sahip.

Yorumlar

  1. Pelin sazlıgöl Avatar Pelin sazlıgöl dedi ki:

    4 yıldır kalite kontrol görevlisi olarak çalışıyorum ve yükselmek istiyorum