kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2017 Doğum Yardımı Ne Kadardır ve Nereden Alınır?

2017 Doğum Yardımı Ne Kadardır ve Nereden Alınır?

A+
A-

Yeni doğan çocuk için doğum yardımınereden alınır? Doğum yardımı ne kadardır? Kimler doğum yardımı alabilir? Çocukparasını alabilmek için ne gerekir? Doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır?Eşi devlet memuru olanlar çocuk yardımı alabilir mi? Devlet memurları yardımdanyararlanmak için ne yapmalıdır? Çoğu kişinin merak ettiği soruları yazımızdabulabilirsiniz.

Doğum Yardımı Nedir?

2015 yılında torba yasa ilebirlikte 15 Mayıs 2015 sonrası doğum yapan annelere, yeni doğan çocuklarıiçin doğum yardımı parası verilmektedir.Çıkarılan yasa ile ülkemizdeki genç nüfus sayısını arttırmak ve ailelerin doğumsonrası yaşadıkları maddi sıkıntıları kısmi olarak da olsa gidermek amacıyla buyasa çıkarılmıştır.  Yeni bebek sahibi olan binlerce aile, yasa sonrası buyardımdan yararlanmıştır. Doğumyardımı devlet tarafından doğum yapan her anneye sağlananve nakdi olarak verilen destektir. Bu yardımdan yararlanabilmek için annelerin,öncelikle başvuru yapması ve gerekli şartları sağlaması gerekmektedir. Buşartlar nelerdir? Kimler yardımdan yararlanabilir? Bu soruların cevabını yazımızıniçeriğinde bulabilirsiniz.

Doğum parası memurlar olanveya olmayan doğum yapan annelere bütün annelere verilen yardımdır. Doğumyardımından yararlanmak için en temel şart: doğum gerçekleştikten sonra anne vebebeğin sağ olması gerekmektedir. Bununla birlikte Türk vatandaşlarına tanınanbir yardımdır, yabancılar Türkiye’de doğum yapsalar dahi bu yardımdanyararlanamazlar, yurtdışında bulunan Türkiye vatandaşları ise gerekliyerlere dilekçelerini teslim ederek yararlanabilirler. kamu haber

Kadın Doğum Uzmanı-Doktoru Maaşları Ne Kadar?

Doğum Yardımı Ne Kadardır?

15 Mayıs 2015 tarihindensonra doğum yapmış olan annelere verilen yardımın maddi karşılığı aşağıdakigibidir:

15 Mayıs 2015 sonrası alınacakdoğum yardımı

·        1.çocuk için: 300 TL

·        2.çocuk için: 400 TL

·        3.ve sonrasında doğan çocuk için: 600 TL yardım ödenmektedir.

Bununla birlikte, ikizdoğuranlar için doğum yardımı 700 TL, üçüz doğuranlar için 1300 TL, dördüz vesonraki çocuklar için de her bir fazla çocuğa 600 TL daha fazla verilmektedir.15 Mayıs öncesi kişinin kaç çocuğu var ise hesaplama çocuk sayısına göreyapılmaktadır. Bir anne 15 Mayıs 2015 öncesi iki çocuğa sahip olsun, bunlariçin çocuk yardımından yararlanamaz ancak bu anne 15 Mayıs 2015 sonrası birçocuk doğumu daha gerçekleştirirse, 600 TL doğum yardım parası almaya hakkazanır.

Doğum Yardımı Nasıl Alınır?

Annelere hediye olarakverilen doğum yardımından yararlanmak için nasıl bir yol izlenmelidir? Anneler,devletten bu yardım parasını almak istiyorsa, annelerin ilk önce başvuruyapması gerekmektedir. Doğum yardımı almak isteyen anneler veya annelerinkimlikleri ile eşleri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Doğum YardımıBaşvuru Dilekçesini doldurmalıdır ve  bu dilekçeleri Aile ve SosyalPolitikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri veya yurt dışında yaşayanvatandaşlar da Büyükelçilikler ile Konsolosluklar aracılığı ile yapabilirler.Bu dilekçeler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı resmi sitesi üzerinden detemin edilebilmektedir.

Devlet Memuru Olan Babaların Yapması Gerekenler Nelerdir?

Devlet memuru olan babalar,bu dilekçeleri doldurarak kendi kurumlarına teslim etmelidir. Bunun yanı sıradoğum raporu da eşlerden istenilmektedir. Çocuğunuzun nüfus kimliğiniçıkarmadan bu işlemi yapılamaz. Formda yeni doğan çocukla ilgili TC Kimliknumarası hanesi de doldurulmaktadır. Bununla birlikte, babalar çalıştıklarıkamu kurum ve kuruluşunda işçi statüsünde değillerse kesinlikle formda yeralan: Çocuğun babası kamu işçisi mi? hanesini hayır olarak işaretlemelidir.Şayet, işçi statüsünde olmamalarına rağmen evet olarak işaretleme yaparlarsadilekçeleri reddedilir ve formu doldurarak yeniden göndermeleri gerekir.

Devlet Memuru Anneler Nereye Başvurmalıdır?

Herhangi bir kamu kurum vekuruluşunda çalışan memur anneler, doğum yardımı başvurularını görev yaptıklarıkurum ve kuruluşlardan yapabileceklerdir. Bu kurum veya kuruluş, kendilerineverilen dilekçeyiAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait ilgili birimlerine göndermektedir.

Özel Sektör Doğum İzni Kaç Gün?

Doğum Yardım Parası Ne Zaman ve Nereye Yatmaktadır?

Gerekli şartları taşıyanannelerin ilgili dilekçeleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait ilmüdürlüklerine ulaştıktan sonra, bir-iki ay gibi bir süre içerisinde doğumyardım parası PTT‘yeyatmaktadır. Yatıran para için anne veya babaya herhangi bir bildirim yapılmamaktadır.E-Devlet üzerinden paranın yatıp yatmadığı sorgulanabilmektedir. Anneninhesabına yatan para, annenin kimliği ile şahsen annenin kendisi tarafındanalınabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.