kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kalorifer Ateşleme Belgesi (Sertifikası) Nereden ve Nasıl Alınır?

Kalorifer Ateşleme Belgesi (Sertifikası) Nereden ve Nasıl Alınır? Kalorifer Ateşleme Belgesi Nedir? Ne Demek? Kalorifer Ateşleme Belgesi (Sertifikası) Ne İşe Yarar?

A+
A-

Türkiye’deki en büyük sektörlerin başında inşaat sektörü gelmektedir. Türkiye’nin her yerinde mega projeler, yatırımlar, toplu konutlar, lüks binalar inşa edilmektedir. Bu faaliyetler büyük bir pazar oluşturmaktadır. Örneğin her eve elektrik tesisatı döşenmektedir ya da her eve kalorifer petekleri takılmaktadır. Binaların, iş yerlerinin, evlerin ısınmasını sağlayan kalorifer işi oldukça önemli bir iştir. İşin uzmanları tarafından kaloriferlerin takılması, çalıştırılması gerçekleştirilir. Tam da bu noktada pek çok kişi kalorifer ateşleme belgesi ile ilgili sorular sormaktadır. Peki kalorifer ateşleme belgesi (sertifikası) nedir? Ne demek? Kalorifer ateşleme belgesi ne işe yarar? Kalorifer ateşleme belgesi nereden ve nasıl alınır?

Maliye Bakanlığı ve GİB’e Naklen Geçiş Nasıl Olur?

Kalorifer Ateşleme Belgesi Nedir? Ne Demek?

Türkiye’de her yıl yüzlerce hatta binlerce kişilik iş ilanları yayınlanmaktadır. Özellikle de kamu kurum ve kuruluşlarına büyük alımlar yapılır. Bu personel alımlarında kaloriferci kadrosuna büyük yer ayrılmıştır. Bu ilanlardaki başvuru şartlarından biri de personel adaylarının kalorifer ateşçisi belgesi sahibi olma şartıdır. kamu haber

Kalorifet ateşleme belgesi, kişinin yapılara ısıtma tesisatı döşemesi yapma kabiliyetine sahip olduğunun göstergesidir. Ayrıca bu kişilerin bakım, onarım ve tadilat yapabileceğini de gösterir. Bu nedenle bu belgeyi alan kişiler kalorifer alanında yeterli olduklarını resmi olarak ispat etmiş olur. Kamu alımlarında da bu kapsamda bu belge şartı aranır.

Kalorifer Ateşleme Belgesi (Sertifikası) Ne İşe Yarar?

  • Yeterliliği gösterir.
  • Kaloriferci olarak işi bildiğinizi gösterir.
  • Yapılara ısıtma tesisatı döşeyebileceğinizi ispatlar.
  • Kalorifer konusunda uzman olduğunuzun göstergesidir.
  • Bakım ve onarım konusunda yeterli olduğunuzu anlatır.
  • Mesleğin gerekliliklerini taşıdığınızı gösterir. 
  • Tesisat ile ilgili satış yapabildiğinizi gösterir.
  • Meslek yeterlilik belgesi niteliği taşır.
  • Firmalarla, konutlarla, sitelerle çalışabilmenizi kolaylaştırır.
  • Kamu alımlarına başvuru yapabilirsiniz.
  • İş ilanlarına başvururken elinizi kolaylaştırır.

Kalorifer Ateşleme Belgesi (Sertifikası) Nereden ve Nasıl Alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onayı kurslar açılmaktadır. Bu kurslara katılan adaylar başarı gösterirse kalorifer ateşleme belgesi veya sertifikası alabilir. Halk Eğitim Merkezleri, Belediyeler ve MEB tarafından açılan kurslara katılarak onaylı kalorifer belgeleri alabilirsiniz. Türkiye’nin hemen hemen her ilinde Halk Eğitim Merkezleri bulunmaktadır. Bu belgeyi almak için kurslara giderek başvuru yapmanız ve eğitimlere katılmanız gerekmektedir. Ancak bu kurslar yeterli öğrenci sayısına ulaşıldığına açılmaktadır.

Kalorifer Ateşleme Belgesi (Sertifikası) Alma Şartları

Kalorifer ateşleme sertifikası kurslarına katıldıktan sonra eğitimi tamamlamanız gerekir. Eğitim bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından düzenlenen sınava girersiniz. 100 puan üzerinden en az 45 ve üstünde puan alan adaylar başarılı sayılır. Böylece kaloriferci kurs bitirme belgesi veya sertifikası alabilirsiniz. MEB tarafından onaylanan belgelerle de iş başvuruları yapabilir veya kendi işinizi yapabilirsiniz. Sertifikalar genelde 7 iş günü içinde onaylanır ve size teslim edilir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekir.
  • Okuma-yazma bilmeniz gerekir.
  • Fiziksel ve ruhsal rahatsızlığınızın olmaması gerekir.
  • 18 yaşını bitirmiş olmalısınız.
  • En az ilköğretim mezunu olmanız şarttır.

Zorunlu Deprem Sigortası Nedir? Nasıl Yapılır? Neleri Kapsar?

Kalorifer Ateşleme belgesi zorunlu mu?

Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme sektöründe halen çalışmakta olan veya çalışmayı düşünen bireylerin 20/06/2012 tarih ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında bu sertifikayı almaları zorunludur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.