kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Biyolog Maaşları 2023 Ne Kadar?

Biyolog Maaşları 2023 Ne Kadar? Biyolog Nedir? Ne Demek? Kimdir? Biyolog Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Biyolog Ne İş Yapar? Özel sektörde ve devlette biyolog maaşı 2023 ne kadar?

A+
A-

Biyoloji ile ilgili çalışmalar yürüten uzman kişilere biyolog nedir. Dünyanın her yerinde biyologlar bilim adına önemli çalışmalar icra etmektedir. Türkiye’de de özel sektörde ve devlette binlerce biyolog görev yapmaktadır. Binlerce öğrenci de bu mesleği icra edebilmek için eğitim almaktadır. Bu nedenle meslek hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Peki biyolog nedir? Kimdir? Biyolog ne iş yapar? Çalışma şartları ve saatleri 2020 nasıl? Kamuda ve özel sektörde biyolog maaşları 2023 ne kadar?

Biyolog Maaşları Ne Kadar?

Biyolog Nedir? Ne Demek? Kimdir?

Biyolog, biyoloji ile uğraşan, bu alanda çalışan kişidir. Biyoloji uzmanı olarak da bilinir. Fransızca kökenli olan kelimenin orijinal hali ‘biologue’ şeklindedir. Biyoloji de canlıları inceleyen bilim dalı olarak bilinir. Hayvan, bitki, organizmalar, insanlar bu uzmanların ana görev alanlarını oluşturur. Uzmanlar bunlar hakkında araçtırma, deney, inceleme yapar. Öğrendiklerini rapor haline getirerek bilim dünyasıyla paylaşır.

Biyolog Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Personeller özel bir ortamda görev yapar. Laboratuvar ortamında çalışan personeller her türlü teknik donanıma sahiptir. Laboratuvar ortamı dışında ofis ortamında da çalışabilen uzmanlar sahaya da inerler. İnceleme yaptıkları alan, konu, türle ilgili olarak ilgili canlının yaşam alanını incelerler. Genel olarak çalışma şartları zorludur. Çünkü personellerin sabırlı, titiz ve çalışkan olmaları gerekir. Çalışma saatleri ise devlette ve özel sektörde farklıdır. Devlette biyolog çalışma saatleri 2020 08.00-17.00 veya 09.00-18.00 saatleri arasındadır. Özel sektörde ise genel çalışma saatleri 09.00-18.00 saatleri arasında olsa bazı durumlarda bu aralık değişebilmektedir. Personellerin aratırma yaptığı dönemde günde 12 hatta 24 saat çalıştıkları olmaktadır.

Biyolog Maaşları 2023 Ne Kadar?

Personeller özel sektörde ve devlette farklı miktarlarda ücret alabilir. Devlette biyolog maaşları 2023 en az 12 bin TL seviyesindedir. Ayrıca bu ücreti etkileyen bazı unsurlar da bulunur. Örneğin aile yardımı, çocuk yardımı, ek tazminat, görev tazminatı, fazla mesai gibi unsurlara bağlı olarak personellerin aylıkları yükselebilmektedir. Sigorta ve BES kesintisi nedeniyle de aylıklarda 100-200 TL arasında azalma görülebilir.

Özel sektörde maaş skalası daha farklıdır. Üniversiteden yeni mezun olan ve yeni başlayan biyolog maaşı 2023 asgari ücretin biraz üstünde yani 9 bin 500 TL seviyesindedir. Özelde 5 yıla kadar deneyimli çalışanlar ise 10 bin, 10 bin 500 TL seviyesinde ücret alır. İşinde başarılı, kurumsal bir firmada çalışan, deneyimli personellerin aylıkları ise 10-15 bin TL arasında aylık alabilir.

Biyolog Ne İş Yapar?

Uzmanların 2023 yılı itibarıyla başlıca görevleri merak edilmektedir. Özellikle de az bilinen bu meslek hakkında söylenebilecek çok şey olsa da personellerin belli başlı görevleri şu şekildedir;

  • Hastalıklar incelenir. Teşhis yapılır. Süreç izlenir. Tedaviler için araştırma yapılır.
  • Sebze, meyve gibi gıdalar incelenir. Hayvan-bitki- hayvan-insan, bitki-insan arasındaki ilişkiler incelenir. Tanımlama, sınıflandırma vb. yapılır.
  • Organizmalar incelenir. Etkileşim, iletişim, çoğalma gibi durumlar gözlemlenir.
  • Veri, örnek toplanır. Analiz yapılır. Bilgiler rapor haline getirilir.
  • Çevre konusunda inceleme yapılır. Su, ormanlık, şehir alanlarında çalışmalar yapılır. 

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Biyolog Nedir? Biyolog Ne İş Yapar?

Biyolog hastanede çalışabilir mi?

Biyologlar Tıbbi laboratuarlarda ancak Diğer personel olarak; yardımcı, sekreter ve destek personeli adı altında çalışabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.