kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mörş (Merchandiser) Maaşları Ne Kadar?

Mörş (Merchandiser) Maaşları Ne Kadar? Mörş Nedir? Ne Demek? Merchandiser Ne Demek? Mörş (Merchandiser) Çalışma Şartları ve Saatleri Mörş, Satış Destek Elemanı İş Olanakları

A+
A-

Mörş yani satış destek bölgelerinde müşteriye yardım eden personel demektir. Mörş adı başta kulağa yabancı gelse de aslında pek çoğunuzun bildiği meslek grubudur. Peki mörş (merchandiser) maaşları ne kadar birlikte bakalım…

Yeni tip Koronavirüs salgını tüketici alışkanlıklarını değiştirdi. İzolasyon süreci nedeniyle evlerinde daha fazla vakit geçiren insanların alışveriş harcamaları arttı. İnsanlar alışveriş merkezlerine, market zincirlerine koşarak büyük alışverişler yapmaya başladı. Özellikle bu süreçte BİM, A101, Migros, CarrefourSA, Şok Market gibi Türkiye’nin dört bir yanında şubesi bulunan firmalar müşteri sayılarını ikiye hatta üçe katladı. Ayrıca AVM’lerdeki, şehir ve ilçe merkezlerindeki devasa mağazalarda da büyük yoğunluk oluştu. İşte bu nedenle marketçilik, perakende sektöründe istihdam hareketliliği arttı. Pek çok firma yeni personel alımı yapmaya başladı. Bu noktada ilgi duyulan en önemli pozisyonlardan biri de mörş veya merchandiser olarak bilinen kadro. Bu kadroya yönelik iş ilanları artınca vatandaşlar meslek tanımı, çalışma şartları ve saatleri ile maaşlarını merak etmeye başladı.

Slovenya’nın Bölgeleri Nelerdir? Slovenya’da Hangi Kasabalar ve Şehirler Bulunmaktadır? Slovenya Şehirleri ve Kasabaları

Mörş Nedir? Ne Demek? Merchandiser Ne Demek?

Pandemi döneminde tüketim talebinin artmasıyla perakende satış sektörü hareketlendi. Bu nedenle yeni pazarlama taktikleri, müşteri memnuniyeti, pazar payının artırılması hedeflerine yoğunlaşan firmalar uzmanlardan yardım almaya başladı. Bu uzmanların başında ise satış destek elemanları gelir. Satış dağıtım noktalarında müşterilere yardımcı olmak için faaliyet gösteren bu personellere mörş, merchandiser veya satış destek elemanı denir. Bu kişiler marketleri, satış noktaları ziyaret ederek hangi firma için çalışıyorsa o firmanın ürünlerini yerleştirir. Raf dizaynını yapar. Ürünlerin dikkat çekmesini sağlar. Eksiklikleri giderir. Müşterilerin sorularını cevaplar ve ilgilerini çekmeye çalışır. Stok durumunu kontrol ederek, arayan müşterilerin eli boş dönmesini engellemeye çalışır. Sektörün en önemli pozisyonlarından birinde çalışan bu personeller genelde yalnız çalışırlar. Her gün mağazaları ve satış noktalarını kontrol ederler.

Mörş (Merchandiser) Çalışma Şartları ve Saatleri

Personeller mağazaları, marketleri, şubeleri, satış noktalarını gezerek bağlı oldukları firmaların ürünleriyle ilgilenirler. Stok durum kontrolü, raf dizaynı, etiket düzenlemesi, ürün yerleştirimi gibi işlemlerle ilgilenirler. Genelde tek çalışırlar. Her gün satış noktalarını ziyaret ederler. Çalışma saatleri sabah 8 ile akşam 17 arasındadır genellikle. 8-9 saatlik bir mesai söz konusudur. Şirketler personele araba tahsis etmektedir. Telefon, tablet, araba vb. araçlara erişimi bulunur. Yemek kartı, yol, giyecek, aile yardımı gibi avantajları olabilir.

Mörş (Merchandiser) Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde iş bulmak zor, maaşlar düşük, çalışma şartları ağırdır. Özellikle de işsizliğin arttığı, pandeminin sektörleri olumsuz etkilediği bugünlerde her şey daha da kötüye gitmektedir. Bu durumdan maaşlar, sosyal ve özlük haklar da olumsuz etkilenir. Mörş, satış destek elemanı maaşları 14 bin ile 15 bin TL arasında değişmektedir. Ayrıca prim sistemi de aktif olarak uygulanır. Belirli sürede tamamlanan işler, performans düzeyi, satış başarısı gibi unsurlara göre personellerin maaşları 1-2 bin TL daha artabilir. Ayrıca çocuk yardımı, aile yardımı, gıda yardımı, giyim yardımı, yakıt yardımı gibi ek ödemeler de bulunabilir.

Mörş, Satış Destek Elemanı İş Olanakları

Nestle, Ülker, Pepsi, Pınar, Efes Pilsen, Coca Cola, Eti, Tuborg, Süt Markaları, Tadım, Turkcell, Türk Telekom, Sarelle, Şölen, Torku gibi tüm firmalar mörş veya satış destek elemanı istihdam eder. İş ilanları kariyer sitelerinde, firmaların internet sitelerinde yayınlanır.

Ukrayna’nın Şehirleri Hangileridir? Ukrayna’da Hangi Şehirler Vardır? Ukrayna İlleri

Merchandising sistemi nedir?

Tedarik zincirinde, merchandising, perakende satış noktalarındaki ürünleri, öncelikle rafları ve teşhirleri stoklayarak tüketicilere sunma uygulamasıdır. 

Yorumlar

  1. Keskin Avatar Keskin dedi ki:

    Mrb peki böyle büyük markaların bayilerindeki mörş personelinin maaşı yemek parası ve pirim gibi vb masraf ve giderlerinin hangi ve ne kadarlık bölümünü karşılıyor