kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Güvenlik Soruşturması Nedir, Nasıl Yapılır ?

Kamu personeli olarak çalışmakta olan veya kamuya ilk defa ataması yapılacak olan kişilerin tamamı güvenlik soruşturmasından geçmektedir. Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından güvenlik soruşturmasının kapsamı genişlemiştir. Güvenlik soruşturması nedir, nasıl yapılır, kimlere yapılır ve ne amaçla yapılır? Bu konuda yaşanan soru işaretlerini giderebilmek adına yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

A+
A-

Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünün ardından kamuda çalışan bütün kamu görevlilerine güvenlik soruşturması yapılması kararlaştırılmıştır. Kamu görevlileri içerisinde Fetö, PKK, PYD, IŞID, DHKPC gibi terör örgütleriyle bağlantı içerisinde olanların saptanması adına güvenlik soruşturması titizlikle yapılmış ve neticesinde bu tip örgütlerle bağlantısı olduğu tespit edilenler kamudan ihraç edilmiştir. Kamu görevlileriyle birlikte, merkezi atama veya açıktan atama yoluyla kamuya atanmaya hak kazananlar içinde güvenlik soruşturması yapılmaktadır. Kamu Haber

Özel Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır? Silahlı veya Silahsız Sertifika Ücreti 2023

Güvenlik Soruşturması Nedir?

676 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 74 üncü maddesiyle, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde düzenlenen devlet memurluğuna alınacaklarda aranacak genel şartlara sekizinci olarak ” Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak. ” kısmı eklenmiştir.

Güvenlik Soruşturması : Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının tespiti, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit (sınırlama) olup olmadığının, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığının, ahlaki durumunun, yabancılar ile ilgisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesi.

2023 Kamuda Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

Güvenlik soruşturması yapılırken nelere bakılır?

Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının mevcut kayıtlardan saptanması.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.