kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hukuk Taban Puanları 2019

Öğrenciler tarafından en fazla merak edilen bölümlerden biri olan hukuk taban puanları 2019 hakkında kapsamlı olacak şekilde bilgileri derledik.

Hemen her eşit ağırlık öğrencisinin hayali olan hukuk fakültesi  kontenjanları bu yılda arttı. Hukuk taban puanları 2019 da elbette bu artıştan etkilenecek.  Her sene en fazla tercih edilen fakülte olma ünvanı yine hukuk alanında kaldı. ÖSYM tarafından açıklanan istatistiklere göre hazırlanan hukuk taban puanları 2019 listemiz güncellendi ve değişiklikler işlenmeye devam ediyor.

Güncel hukuk taban puanları her sene yeniden açıklanıyor ve her sene buna bağlı başarı sıralamaları duyuruluyor.Adayların en güncel bilgileri alabilmesi için taban puanları listemizi sürekli güncel tutuyoruz. Adaylar artan hukuk mezunu ve avukat sayısına rağmen tercihiniyap.net olarak yaptığımız gözlem adayların tercihini kolay kolay değiştirmeyeceği yönünde.

Taban Puanı En Yüksek Olan 10 Hukuk

1-Koç Üniversitesi Hukuk

2-Galatasaray Üniversitesi Hukuk

3- Bilkent Üniversitesi Hukuk

4- TOBB Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi 

5- TOBB Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi (%75 Burslu)

6- Yeditepe Üniversitesi Hukuk

7- İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi (%50 Burslu)

8- BahçeşehirÜniversitesi 

9- Özyeğin Üniversitesi Hukuk

10- İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk

 Görüldüğü üzere listede özel üniversitelerin sayısının gitgide arttığı devlet üniversitesi hukuk taban puanları ise düşüş eğilimi gösterdiği fark edilmekte. Öyle ki adaylar bazı üniversitelere %50 burslu yerleşip okul ücretinin yarısını ödemeyi dahi göze almış durumdalar. Elbette bunun başlıca sebebi devlet üniversitelerinde akademisyenlere verilen düşük maaş ve ödemeler en temel sebeptir. Diğer bir neden ise devlet üniversiteleri hukuk kontenjanlarının inanılmaz düzeyde yüksek olmasıdır. Acilen düşürülmesi gereken hukuk kontenjanları ile birlikte hukuk taban puanları 2019 düzeyinden daha yüksek bir seviyeye gelse de mesleklere iade-i itibar yapılacağı gerçektir.

Hukuk taban puanları 2019 aşağıda görüleceği üzere özel üniversite, devlet üniversitesi, kontenjan ve başarı sıralamaları dahil olmak üzere verilmiş olup olası değişikliklerde güncellenecektir. Hukuk kontenjanı 2019 yılında 16.426 kişi olarak belirlenmiştir.

Yorumlar

  1. naim Avatar naim dedi ki:

    Bizim iş yks 2019’a kaldı. Lise son olarak kazanamadığımız sınavı mezun olarak kazanacağız inşallah. Lise öğretmenleri zamanımızı çok çaldılar bu sene.