kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İnfaz Koruma Memurları Neden Genel İdare Hizmetleri Sınıfında?

İnfaz koruma memurları 657 sayılı DMK’ya göre genel idare hizmetleri sınıfında yer almaktadır. Yaptıkları iş itibariyle yer almaları gereken hizmet sınıfı emniyet hizmetleri sınıfıdır.

A+
A-

İnfaz Koruma Memuru Ne İş Yapar ?

İnfaz koruma memuru infazın her aşamasında görev aldığı gibi aynı zamanda tutuklu yargılanan kişilerin mahkemeye götürülüp getirilmesi işlerini de üstlenir. Yapılan iş itibariyle masa başı bir görev olmaktan çok uzak olan  kadro Devlet Memurları Kanununa göre genel idare hizmetleri sınıfında sayılmıştır. Kamu Haber

İnfaz Koruma Memuru Maaşları 2023 Ne Kadar?

Genel İdare Hizmetleri Sınıfı Nedir ?

Genel idare hizmetleri sınıfı memuriyette tahdidi olarak sayılan sınıflardan hiç birine girmeyen memurların toplandığı kategoridir. Genellikle de memur (ambar memuru, depo memuru gibi) kadrolarının toplandığı sınıftır. İnfaz koruma memuru ise yaptığı iş ve muhatap olduğu kişiler anlamında oldukça fazla yıpranmaktadır. Aynı zamanda diğer kolluk personelinin faydalandığı yıpranma, erken emeklilik gibi imkanlardan da yararlanamamaktadır.

Yeni başlayan bir infaz koruma memuru 2.500 tl civarında maaş almakta olup benzeri kolluk görevi yapanlardan özlük hakkı olarak eksik kalmaktadır. Dönem dönem İnfaz koruma memurlarının sorunları dile getirilse de malesef atılan somu bir adım yoktur.

İKM Hangi Hizmet Sınıfında Yer Almalıdır ? 

İnfaz koruma faaliyeti için bir çeşit adli kolluk faaliyeti denilebilir. İnfaz koruma memuru için mevcut 657’de sayılan sınıflar arasında en uygun sınıf ”emniyet hizmetleri sınıfı” olarak görünüyor. İKM mesleğini layıkıyla icra eden, ülkemiz güvenliği için elinden geleni yapan personelin tez zamanda hak ettiği yere ulaşmasını diliyoruz.

İnfaz Koruma Memuru Maaşları Ne Kadar?

Genel idare hizmetleri sınıfında yer alan memurlar kimlerdir?

 Kurumlarda yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve bu Kanunla tespit edilen diğer sınıflara girmeyen memurlar Genel İdare Hizmetleri sınıfını teşkil eder.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.