kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ortaöğretim Tıbbi Sekreter Maaşları Ne Kadar?

Ortaöğretim tıbbi sekreter maaşları ne kadar oldu? Tıbbi sekreter görevleri nelerdir? Nasıl olunur? Ortaöğretim mezunu tıbbi sekreter özel sektörde ve devlette ne kadar maaş alır?

A+
A-

Sağlık sektöründe çokça ihtiyaç duyulan tıbbi sekreterler hakkında derlediğimiz bu yazımızda aklınıza takılabilecek tüm soruların cevapları burada. Tıbbi sekreter kimdir, görevleri nelerdir, ortaöğretim tıbbi sekreter maaşları ne kadar gibi…

Sağlık sektörü çalışanları geçtiğimiz bir yılda bizim için oldukça değerli hale geldiler. Teknisyeninden teknikerine, doktorundan hemşiresini her biri pandemi süreci boyunca ellerinden gelenin en iyisini yaparak kalka hizmet verdiler. Peki sağlık çalışanları yaptıkları işin karşılığını en azından maddi olarak alabiliyor mu derseniz bunun cevabını maaşlarını öğrendikten sonra sizin vermeniz daha doğru olacaktır.

Tıbbi Sekreter Maaşları Ne Kadar Oldu?

TIBBİ SEKRETER KİMDİR? ORTAÖĞRETİM TIBBİ SEKRETER GÖREVLERİ NELERDİR?

Tekniker veya teknisyen olarak meslek yapan sağlık çalışanlarının çoğu ilgili alanın uzmanı yanında yardımcı personel olarak görev yaparlar. Tıbbi sekreter de bu şekilde doktorun veya hastanenin içinde hizmet veren bir sağlık çalışanıdır. Tıbbi sekreterin yapmakla yükümlü olduğu, olabileceği görevler şunlardır.

  • Sağlık kurum ve kuruluşlarında, sağlık hizmet sunumunun devamlılığı esası ile tıbbi iş ve işlemlerin gerektirdiği haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürütmek
  • Sağlık kurum ve kuruluşlarında randevu hizmetlerini ve hasta kabul işlemlerini yapmak
  • Hastaya ait tıbbi ve idari kayıtları tutmak
  • Elektronik ve/veya sesli ortamlara kayıt edilen tıbbi verileri tıbbi belgelere dönüştürmek
  • Hasta dosyalarını ve gerekli görülen diğer belge ve raporları dosyalamak
  • Bu belge ve raporları arşivleme ve hizmete sunma işlemlerini yürütmek
  • Belirlenen sınıflandırma ve kodlama sistemlerine göre klinik kodlama işlemlerini yapmak
  • Tıbbi istatistikler ile ilgili verileri derleyerek sonuçlarını üst yönetime raporlamak
  • Hasta dosyaları arşivinin kurulum ve işleyişinde görev almak
  • Hasta dosyalarındaki eksikliklerin giderilmesini sağlamak
  • Hastanın taburcu ve transfer işlemlerini yapmak
  • Kurumlar arası iletişimi sağlamak

ORTAÖĞRETİM MEZUNU TIBBI SEKRETER NASIL OLUNUR?

Ortaöğretim mezunu tıbbi sekreterler teknisyen statüsünde görev yapan kişilerdir. Teknisyen olabilmek için bireyin belli bir bölümden mezun olması gerekmektedir. Tıbbi sekreter olabilmek için de meslek adayının Büro Yönetimi – Tıp Sekreterliği Dalı (Dal kod: 101) veya Sağlık Hizmetleri Sekreterliği – Tıbbi Sekreterlik Dalı (Dal kod: 101) bölümlerinden birinden mezun olmuş olması gereklidir.

Bunun yanı sıra mezun olmak bir işe girmeye yeterli gelmeyeceği için adayın yapması gerekenler, izlemesi gereken yollar bulunmaktadır. Özel sektörde tıbbi sekreter olabilmek için adayın hastane ve tıbbi sekreter alımı yapan kurum ve kuruluşlara özgeçmiş bırakması veya açılmış ilanları var ise başvuru yaparak işe alınmayı beklemesi gerekmektedir. Kamuda tıbbi sekreter olabilmek için ise adayların kamu personeli seçme sınavına girerek merkezi atamalarda açılan kadrolara yerleşmeyi veya açıktan alım ilanlarına başvuru yapabilmeyi sağlayacak kadar puan almaları gerekmektedir. Tercih veya başvuru yaparak yeterli puanları olması halinde atamaları gerçekleşecektir.

ortaogretim tibbi sekreter ne is yapar, nasil olunur

ORTAÖĞRETİM TIBBI SEKRETER MAAŞLARI DEVLETTE NE KADAR OLDU?

Devlette personeller unvanları ve konumlarına göre maaş almaktadırlar. Ortaöğretim mezunu olarak tıbbi sekreter olan bir kişi de teknisyen unvanı ile atanarak mesleğini yapmaktadır. Teknisyenlerin hepsi de, istisnai kurumlar ve durumlar dışında, benzer maaş almaktadırlar. Sağlık teknisyeni olarak devlette tıbbi sekreterlik yapanların maaşları şu şekildedir.

Yıllara Göre Tıbbi Sekreter Atama Sayıları, En Çok Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Ataması Kaçtır?

Yeni başlayan Tıbbi Sekreter Maaşı: 11.260 Türk Lirası

Tablodaki rakamlar çalışılan kuruma, hastaneye, bireyin evli olup olmamasına, çocuk durumuna göre aşağı veya yukarı yönlü olarak 100-200 Türk Lirası esneme gösterebilir.

Ayrıca brüt olarak kazançlar buradaki rakamların 750-1000 TL civarında daha yukarısındadır fakat para kazanan herkesin vermesi gereken gelir vergisi ve devlete ödenen diğer primler sonrasında maaşlar bu rakamlara denk gelmektedir.

ORTAÖĞRETİM TIBBI SEKRETER MAAŞLARI ÖZEL SEKTÖRDE NE KADAR OLDU?

Özel sektörde çalışmaya başlayacak olan bir kişi özellikle bu tarz mesleklerde genellikle asgari ücret ile çalışmaya başlamaktadır. Ortaöğretim tıbbi sekreter maaşları da özel sektörde 8500 TL dolaylarındadır. Çalışılacak kuruma, sağlık kuruluşuna bağlı değişkenlik gösterebilse de genel ortalama 11000 TL civarında gerçekleşmektedir.

Sekreterler kaç saat çalışır?

 Devlet kurumlarında günde 8, haftada 40 saat çalışabiliyorsunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.