kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlette Şoför Maaşları 2023 Ne Kadar?

Devlette Şoför Maaşları 2023 Ne Kadar? Kamuda şoför maaşları 2023 ne kadar? Şoför nedir? Ne demek? Şoför çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? İşte kamuda şoförlük mesleği ile ilgili tüm merak edilenler…

A+
A-

Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında yani devlette binlerce kişi çalışmaktadır. Farklı üniversitelerden mezun olan binlerce kişi de devlette memur olarak çalışmanın hayalini kurmaktadır. Devlette binlerce personel farklı kadrolarda, pozisyonlarda ve kıdemlerde çalışmaktadır. Kamuda istihdam edilen meslek gruplarından biri de şoförlük mesleğidir. Kamu kurum ve kuruluşlarında binlerce kişi şoför olarak istihdam edilmektedir. Özellikle İŞKUR üzerinden sık sık personel alım ilanları yayınlanmaktadır. Peki kamuda şoför maaşları 2023 ne kadar? Şoför nedir? Devlette şoför maaşları 2023 ne kadar? İşte devlette şoför maaşı 2023…

Beton Mikser Şoförü Maaşları Ne Kadar?

Şoför Nedir? Ne Demek?

Şoför, araba, bisiklet, otomobil, kamyon, traktör, otobüs, kamyonet, tır gibi motorlu kara taşıtlarını kullanan, bu araçların direksiyonunda olan ve kontrolünü sağlayan kişidir. Araç kullanan her kişi şoför olarak adlandırılabileceği gibi mesleği şoförlük olan binlerce kişi bulunmaktadır. Şoför kelimesinin kökeni Fransızca’ya dayanmaktadır. Kelimenin anlamı “ısıtan kişi” olarak belirtilmiştir. Şoför kelimesi tarihte ilk kez gemi veya lokomotifteki kazana kömür atarak kazanı harlayan kişi için kullanılmıştır.

Şoför Personel Alımı 2023

Devlet ülkenin 81 ilinde ve yüzlerce ilçesinde personelleri ve kurumları ile birlikte varlık göstermektedir. Bu kapsamda farklı kadrolarda binlerce çalışan ülkenin her bölgesindeki devlet dairelerinde ve kamu hizmetlerinde çalışmaktadır. Bu çalışanlardan biri de ulaşım başlığının vazgeçilmez personeli olan şoförlerdir. Türkiye’de devlet dairelerinde şoför ihtiyacı için personel alım ilanına çıkılmaktadır. Şoför personel alımı 2023 yılında da devam edecektir. Özellikle Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden personeller kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılmak üzere istihdam edilmektedir.

Şoför Çalışma Şartları ve Saatleri 2023

Devlet dairelerinde binlerce kişi şoför kadrosunda çalışmaktadır. Şoförler kamuda görev yapan devlet memurları arasındaki en düşük maaşa sahip memurlar arasındadır. Bu nedenle şoförler düşük maaşlarından ve kadro bakımından en fazla 5. dereceye kadar yükselebilmelerinden şikayet etmektedirler. Şoförlerin seslerini duyan olur mu bilinmez ancak www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu meslek grubunun çalışma şartlarını inceledik.

Şoförlerde tıpkı diğer memurlar gibi genelde sabah 9 akşam 5 mesaisi doğrultusunda çalışır. Ancak görev tanımı veya görevleri kapsamında günün farklı saatlerinde ve farklı saatler arasında görev yapabilirler. Örneğin bazı şoförler akşam 17.00 gece 00.00 arasında çalışabilir. Şoförlerin haftada 2 gün haftalık izin hakkı ve 1 yıllık hizmet süresini doldurduktan sonra yıllık izin hakkı bulunur.

Devlette ve Özel Sektörde Şoför Maaşları Ne Kadar?

Devlette Şoför Maaşları 2023

Devlette şoför olarak çalışan personeller farklı şartlara bağlı olarak farklı miktarlarda maaş almaktadır. Örneğin eğitim durumu, derece ve kıdem, hizmet yılına bağlı olarak şoför maaşları değişmektedir. Ayrıca personelin evli olup olmamasına, çocuk sahibi olup olmamasına bağlı olarak da aldığı aile yardımı maaşını yükseltmektedir.

1/4 derecesinde devlette kadrolu şoför olarak çalışan ve 25 yıl hizmet süresi bulunan personelin maaşı 14 bin TL civarındadır.

1/1 derecesinde olan ve 21 yıl hizmet süresi bulunan şoför maaşları 2023 13 bin 800 TL civarındadır.

5/2 derecesinde olan ve 10 yıl hizmet süresi bulunan şoför maaşları 2023 13 bin 500 TL civarındadır.

7/3 derecesinde olan ve 5 yıl hizmet süresi bulunan şoför maaşları 2023 13 bin 400 TL civarındadır.

9/1 derecesinde olan ve mesleğe yeni başlayan şoför maaşları 2023 13 bin 300 TL civarındadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Şoförler kaç yaşına kadar çalışabilir?

Ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin 66 yaş sınırlaması vardır.

Yorumlar

  1. Ayşe Çetin Avatar Ayşe Çetin dedi ki:

    Ben de sınava girdim İnşAllah kazanırım ve en büyük hedefim ATT inşAllah…