kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

1. Derece Hakim ve Savcıların Maaşı Ne Kadar?

1. Derece Hakim ve Savcıların Maaşı Ne Kadar?

A+
A-

Hakim ve Savcıların Maaşları Ne Kadar? Hakim ve Savcılara Zam KHK İle Yargı Mensuplarına Zam Yapılıyor..Başbakanlık kurumuna gönderilen yargı tazminatı artışıyla ilgili olan taslak ile adli ve idari yargı hakimleri ve savcılarının maaşları önemli ölçüde artıyor.

Yargı teşkilatının uzun süredir beklediği zam düzenlenmesi, maaş artışı düzenlemesi gerçekleşiyor. Hazırlanan ve başbakanlığa gönderilen yargı tazminatı artışını içeren taslak ile adli ve idari yargı hakimleri ve idari yargı savcıları kademeleri olarak büyük bir miktarda maaş artışına sahip olacak. Yapılan düzenleme ile idari yargı hakimlerinin ve idari yargı savcılarımım sahip oldukları derecelere göre maaşları artacak. Peki bütün hakim ve savcıların maaşı bu zamdan etkilenecek mi?

İİBF ve SBF Mezunları İdari Yargı Hakimi Olabilir Mi?

1. Derece Hakim ve Savcıların Maaşı 2023 Ne Kadar?

Maaş artışına ilişkin düzenleme ile 1.sınıf hakim ve 1. sınıf savcıların maaşları tam olarak 2 bin 700 Türk Lirası artacak. 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olan asgari geçim indirimi artışı ile Hakimler ortalama 15.900 TL maaş alırlar.  Meslekte 21 yılını doldurmuş 1. sınıf hakim ve savcılar için bu düzenleme ile birlikte %25 oranında maaşlarına zam yapılmış olacak. Ayrıca bu zammı kapsayan düzenlemeden yüksek yargı organlarının başkanları ve başsavcıları da faydalanabilecek. Bütün yargı mensupları derecelerine göre zammı öngören bu düzenlemeden faydalanabilecek. kamu haber

Hakim ve Savcı Maaşları Ne Kadar?

Zamdan Kaç Yargı Mensubu Faydalanacak?

11.116 tane hakim, 4.828 tane savcı olmak üzere toplamda 15.944 yargı mensubu düzenlemeden faydalanabilecek. Adli yargıda 12.403 ve idari yargıda 1.547 hakim ve savcı görev yapıyor. Danıştay kurumunda 504, Yargıtay kurumunda 936, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunda 163 yargı mensubu görev yapıyor. Adalet Bakanlığı merkez teşkilatında 370, Türkiye Adalet Akademisi’nde 6, Anayasa Mahkemesi Raportörü 15 yargı mensubu da bu düzenlemeden faydalanabilecek.

Hakimlere araba veriliyor mu?

Maalesef ülkemiz şartları, her hakim ve savcımıza müstakil araba tahsisine imkan vermemektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.