kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018-2019 SGK Hizmet Dökümü Nedir? Nasıl Alınır?

Türkiye’deki milyonlarca sigortalı SGK hizmet dökümü ile prim ve sigorta bilgilerine ulaşabilmekte ve gerektiğinde bu bilgileri temin ederek kullanabilmektedirler. Hizmet dökümünde kişinin çalıştığı şirkete, sigortaların ödeme bilgilerine ve sigortalı gün sayısı gibi bilgilere ulaşılabilmektedir. Peki SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

A+
A-

Milyonlarca vatandaşın her gün girdiği ve Türkiye’de en sık kullanılan elektronik hizmetlerden olan e-Devlet uygulamasından SGK hizmet dökümü de verilmektedir. e-Devlet sistemine turkiye.gov.tr adresi üzerinden erişim sağlanmaktadır. Üstelik e-Devlet platformu içinde 2500’e yakın önemli hizmet barındırmaktadır.e-Devlet uygulaması ile SGK hizmet dökümü, askerlik belgesi, soy bilgisi ve hava durumu gibi binlerce hizmete ulaşılabilir. Kamu Haber

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK Hizmet Dökümü, turkiye.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet uygulamasından alınır. Vatandaşlar sisteme girebilmek için e-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı mobil imza, e-İmza ve internet bankacılığı seçeneklerini kullanabilir. e-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar, PTT şubelerinden yeni şifrelerini alınabilmektedir. Vatandaşlara şifre, kapalı zarfın içinde 2 Türk Lirası ücreti karşılığında verilebilmektedir. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra hizmetler bölümünden SGK Hizmet dökümü sorgulaması yapılır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

SGK Hizmet Dökümü, sigortalı vatandaşların bağlı bulunduklara yere göre 4A,4B ve 4C Hizmet dökümü olarak ayrılmaktadır. Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A, Bağ-Kur’a bağlı olan vatandaşlar 4B hizmet dökümü ve Emekli Sandığına bağlı olan vatandaşlar da 4C hizmet dökümü belgesi alırlar.

SGK hizmet dökümünde yer alan bilgiler;

– Sigortalıya ait temel bilgiler

– Sigortalının çalıştığı gün sayısı
– Primlerin ödeme tarihleri
– İlk defa girilen işin giriş, çıkış tarihleri
– Hangi aylarda sigortanın ödendiği bilgisi
– Çalışılan şirketin bilgileri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.