kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Müfettiş Maaşları Ne Kadar Oldu?

Müfettiş Maaşları Ne Kadar? Müfettiş Nedir? Ne Demek? Kimdir? Müfettiş Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Devlette ve Özel Sektörde Müfettiş Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Denetmen kişi olarak görev yapan müfettişler birçok zorlu görevde teftiş ve inceleme yapmaktadırlar. Kontrol etme mekanizması gibi çalışan müfettişler hakkında en çok merak edilen konu da maaş bilgisidir. Peki müfettiş maaşları ne kadar oldu?

Kamu kurum ve kuruluşlarında binlerce devlet memuru istihdam edilmektedir. Bu memurlar farklı kurumlarda, farklı birimlerde ve farklı pozisyonlarda çalışabilmektedir. Her mesleğin yeri ayrı olsa da bazı meslekler yaptıkları iş gereği oldukça özeldir. Bu kadrolara uzman, şube müdürü, daire başkanı ve genel müdür kadroları örnek gösterilebilir. Bunların yanı sıra müfettişlik kadrosu da son derece özel bir kadrodur. Devlette müfettiş olarak çalışan kişilerin yetkileri, görev ve sorumluları son derece fazladır. Bu nedenle pek çok kişi müfettiş olmak istemektedir. Özel sektörde de iş imkanı olan bu meslekle ilgili en çok merak edilen konu ise maaşlardır. Peki devlette ve özel sektörde müfettiş maaşları ne kadar? Müfettiş ücretleri ne kadar oldu?

Müfettişlik Mesleği

Müfettiş Nedir? Ne Demek? Kimdir?

Müfettiş Arapça bir kelimedir. Anlamı denetmen, denetçi, denetleyen görevlidir. Bu kişiler devlet yöneticisi, devlet kurumu ve özel şirket için çalışarak denetleme görevini icra eder. Sektör kuralları, anayasa, tüzük ve talimatlara bağlı olarak görev yaparlar. Bir kişiyi, bir kurumu, bir sektörü, bir anlaşmayı vb. inceleyebilirler. Devlette ve özel sektörde iş olanağı fazla olan bu meslekte binlerce kişi çalışmaktadır.

Müfettiş Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Müfettiş olarak görev yapan kişiler Milli Eğitim, Tarım, Adalet, İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma gibi bakanlıklarda, genel müdürlüklerde çalışabilir. Taşrada ve merkezde görev yapabilir. Görev gelmesi durumunda Türkiye’deki 81 ilde veya yurt dışında çalışabilir. Görevlendirildiklerinde teftişleri bitene kadar onlara kimse karışamaz. Yetkileri tamdır. Her türlü teknik ve teknolojik alet ve araca erişimleri bulunur. Üzerlerinde büyük bir sorumluluk bulunur. Ahlaklı, doğru, dürüst, disiplinli, vicdanlı olmaları gereken bu kişilerin yaptığı görev son derece özel ve kutsaldır.

Devlette müfettiş çalışma saatleri 08.30-17.30 saatleri arasındadır. Ancak özel durumlar, görevler kapsamında çalışma saatleri değişebilir. Özel sektörde de çalışma saatleri 09.00-18.00 şeklindedir. Ancak iş yoğunluğuna bağlı olarak personelin çok daha geç saatlere kadar çalıştığı görülmektedir.

Devlette Müfettiş Maaşları Ne Kadar?

Müfettişlik mesleği devlette kariyer mesleklerinden biri olarak gösterilir. Devlette işlerin düzenli, ideal, düzgün ilerlemesi için kritik bir görev üstlenirler. Aldıkları kararlarla kurumların, personelin işleyişine etki ederler. Bu nedenle müfettişlerin maaşları, çalışma şartları, görev ve sorumlulukları merak edilir

Müfettiş maaşları Ocak ve Temmuz aylarında uygulanan toplu sözleşme zamlarından ve enflasyon farkından etkilenerek artmaktadır. Ayrıca aile yardımı, çocuk yardımı, sigorta ve BES kesintisi, tazminat ödemeleri, fazla mesai, döner sermaye ücreti, görev ücreti gibi unsurlara bağlı olarak aylıklar değişebilir. İşte müfettiş maaşları…

7/1 müfettiş maaşı 31.890 TL dir.

Özel Sektörde Müfettiş Maaşı Ne Kadar?

Özel sektörde hemen hemen her meslekte maaşlar oldukça düşüktür. Müfettişlik mesleğinde ise durum biraz daha farklıdır. Müfettişler özel şirketlerde de el üstünde tutulan personellerdir. Bankalarda, holdinglerde, inşaat firmalarında, büyük uluslararası şirketlerde çalışabilirler. Başlangıçta müfettiş maaşları en az 31-33 bin TL seviyesindedir. Alanında başarılı, deneyimli, uzman müfettiş maaşları ise 37-47 bin TL seviyesindedir.

Vergi Müfettiş Yardımcılığı

Kaç iş müfettişi var?

2012 yılı itibarıyla 924 iş müfettişi ve yardımcısı görev yapmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.