kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 Bilgi Teknolojileri Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Sözlü Sınav Sonuçları Açıklandı

2018 yılında alım sürecine başlanan ve toplam 47 kişi gerçekleştirilen BTK Bilişim Uzman Yardımcılığı alım süreci tamamlandı. Sürece dair tüm detaylar haberimizde.

A+
A-

1 Kasım 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri Kurumu BTK toplam 47 Bilişim Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Verilen ilana göre alınacak uzman yardımcısı sayısı, hangi alandan alınacağı, kaç adayın yazılı sınava girebileceği ve başvuruda kullanılacak olan puan türleri şu şekilde idi;

Alım Yapılacak Grup Alım Sayısı Sınava Katılacak Aday Sayısı Alım Yapılacak Puan Türü
İİBF – SBF ile İktisat ve İşletme Fakülteleri 10 kişi 200 kişi KPSS P3 ve KPSS P48 
Hukuk Fakültesi 12 kişi 240 kişi KPSS P3 ve KPSS P4
Mühendislik Fakültesi 25 kişi 500 kişi KPSS P2 ve KPSS P3

2018 BTK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı’nın tamamını görmek için Tıklayınız!

Bilişim Uzman Yardımcılığı Başvuruları

Bilgi Teknolojileri Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı için Kurum başvuruları 15 Kasım 2018 – 23 Kasım 2018 tarihleri arasında elden ve posta yolu ile kabul etti. Başvurular neticesinde Kurum tarafından 27 Kasım 2018 tarihinde yapılan duyuruya göre alımın ilk aşaması olan Yazılı sınava girmeye hak kazanan son sıradaki adayların puanları şu şekilde gerçekleşti;

İİBF/SBF Grubu (Sosyal Bilimler Alanı) için yazılı sınava girmeye hak kazanan 200. adayın puanı; 90,495 

İİBF/SBF Grubu (Sosyal Bilimler Alanı) yazılı sınava girmeye hak kazanan aday listesini görmek için Tıklayınız!

Hukuk Grubu (Hukuk Alanı) için yazılı sınava girmeye hak kazanan 240. adayın puanı; 87,228

Hukuk Grubu (Hukuk Alanı) yazılı sınava girmeye hak kazanan aday listesini görmek için Tıklayınız!

Mühendislik Grubu (Mühendislik Alanı) için yazılı sınava girmeye hak kazanan 500. adayın puanı; 84,924

Mühendislik Grubu (Mühendislik Alanı) yazılı sınava girmeye hak kazanan aday listesini görmek için Tıklayınız!

btk bina

Bilişim Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı

Bilgi Teknolojileri Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı sınavı 15 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Mühendislik Grubu adayları için sınav sabah yapılırken, Hukuk ve Sosyal Alan için öğleden sonra yapıldı. Sınavda tüm adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek alanından soruların yanı sıra her alana kendi alanları ile alakalı konulardan çoktan seçmeli sorular yöneltildi. Sınavda adaylara yöneltilen soru sayısı her alan için 50 tane idi. Kamu Haber

Yazılı sınav sonuçları 15 Şubat 2019 tarihinde açıklandı ve yazılı sınav neticesinde her alan için mesleğe alınacak aday sayısının 4 katı kadar aday yine Kurumca gerçekleştirilecek olan sözlü mülakata katılmaya hak kazandı. 

Bilişim Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları

Yazılı sınav neticesinde başarılı olan adaylar 11 Mart 2019 – 15 Mart 2019 tarihleri arasında Kurumun gerçekleştirdiği sözlü mülakatlara katıldılar. 

Kurum tarafından gerçekleştirilen sözlü mülakatlarda her alan için adaylara ayrı ayrı kendi alanlarına dair sorular ile genel kültür ve güncel gelişmelere dair sorular yöneltildi. 

Gerçekleştirilen sözlü mülakatların neticeleri 12 Nisan 2019 tarihi itibariyle Kurumun resmi sitesinden açıklandı. Yapılan duyuruda yalnızca T.C. Kimlik Numarası ile sorgulama imkanı tanıyan bir ekran yönlendirmesi yer aldı. Sözlü mülakatı kazanan ve kazanamayan adaylara dair herhangi bir liste Kurum tarafından yayımlanmadı. 

BTK Bilişim Uzman Yardımcılığı Sınavı’nda sorulan soruları, süreçteki gelişmeleri detaylı bir şekilde incelemek için FORUM Başlığını ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.